Sony kupuje tvůrce Halo a Destiny
Halo Novinka Sony kupuje tvůrce Halo a Destiny

Sony kupuje tvůrce Halo a Destiny

Ondřej Partl

Ondřej Partl

57
Platformy PlayStation PlayStation 4 PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Škatulata v herním průmyslu pokračují.

Reklama

Zatímco nedávno došlo na obchod obřích rozměrů, kdy Microsoft pokračoval ve své krasojízdě a oznámil akvizici společnosti Activision Blizzard za necelých 70 miliard amerických dolarů, tak nyní přichází řada na Sony Interactive Entertainment.

A to sáhlo po studiu Bungie, tedy původních tvůrcích série Halo (dvorní značka Xboxu) a multiplayerové střílečky Destiny, které Sony získá nákupem v hodnotě 3,6 miliard amerických dolarů (necelých 78 miliard Kč), tedy v případě, že obchod bude schválen příslušnými orgány.

Bungie je celek, který od roku 2000 patřil pod Microsoft, přičemž v roce 2007 oznámil svou nezávislost, aby se zase v roce 2010 domluvil na spolupráci s Activisionem Blizzard. Tato spolupráce ale následně byla v roce 2019 ukončena, pročež se Bungie opět vydalo na nezávislou dráhu.

Nicméně podle oficiální zprávy si má studio ponechat svoji kreativní svobodu, kdy i nadále bude nezávisle vydávat a vyvíjet své hry (půjde o nezávislou dceřinou společnost, nejspíše i nadále multiplatformní). Podpora Sony Interactive Entertainment by se tak měla projevit hlavně v přístupu ke zdrojům, což se zase má odrazit třeba v urychlení procesu najímaní různých talentovaných lidí.

Navíc společně se zástupci ze Sony údajně sdílejí vize a nápady do budoucna, pročež se je společně pokusí přivést k životu.

Každopádně uvidíme, jaké plody nás z této spolupráce v budoucnu čekají.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama