Značku Halo mají údajně přebrat externí studia
Halo Infinite Novinka Značku Halo mají údajně přebrat externí studia

Značku Halo mají údajně přebrat externí studia

Jan Urbančík

Jan Urbančík

5
Platformy Xbox Xbox Series X|S Windows PC Xbox Xbox One

343 Industries s vývojem podle všeho končí.

Reklama

Ve čtvrtek jsme se dozvěděli, že Microsoft propustí deset tisíc zaměstnanců. Ti byli samozřejmě rozprostřeni do více divizí, ale masivní propuštění se dotklo i herní odnože, především Bethesdy a studia 343 Industries, což jsou vývojáři posledních dílů série Halo. S druhým jmenovaným studiem to nevypadá vůbec dobře. Exkluzivní informace (přeloženo do angličtiny například zde) přinesl francouzský insider s přezdívkou Bathrobe Spartan, který má v souvislosti s Halo dobrou reputaci.

Podle něj ztratilo studio 343 Industries přibližně třetinu zaměstnanců, což je předzvěst budoucích změn. Ještě před odchodem Bonnie Ross v září loňského roku se údajně malý tým pod vedením Josepha Statena pokoušel vytvořit několik příběhových rozšíření pro Infinite. Po konci Ross ve své funkci byl však plán novým vedením odmítnut s tím, že se studio bude soustředit výhradně na multiplayer. Staten následně z 343 odešel, na rozdíl od ostatních, zdá se, dobrovolně.

Vzhledem k tomu, že Halo Infinite je podle všeho finanční neúspěch, má přijít transformace 343 Industries. Vývoj her prakticky končí, starat už se mají pouze o multiplayer Infinite (který je už nyní z velké části v rukou Certain Affinity, Sperasoftu a dalších). Značka Halo by však úplně k ledu jít neměla, ostatně jde o jednu z vlajkových lodí Microsoftu. Nové hry, ať už přímá pokračování či spin-offy, však mají být vyvíjeny v externích studiích, kterým bude k dispozici i engine Slipspace. 343 Industries pak budou na vývoj v jiných studiích pouze dohlížet, ale ne se na něm přímo podílet.

Hledání externích partnerů údajně začalo už v roce 2020, tedy ještě před vydáním Infinite, jedním z důvodů bylo i snížení nákladů. Kdy však potenciální nové spolupráce přinesou první ovoce, to zatím nevíme.

Na závěr se sluší připomenout, že 343 Industries je studio, které bylo založeno čistě za vývojem dalších dílů série Halo poté, co se původní vývojáři z Bungie rozhodli od Microsoftu odtrhnout. Podobně je na tom také studio The Coalition, jež "přebralo štafetu" po Epic Games a pracuje na sérii Gears of War. Tam se ale zatím žádné změny nekonají, byť už se nějakou dobu mluví o tom, že kromě Gears v kancelářích vzniká také úplně nová značka.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama