Přehled esport novinek z 13. týdne
LoL Novinka Přehled esport novinek z 13. týdne

Přehled esport novinek z 13. týdne

David Bernard

David Bernard

Vítězství pro Entropiq a první Counter-Strike 2 Major.

Reklama

Entropiq ovládli Mastercard Hitpoint Masters

Finále jarního splitu tuzemské League of Legends ligy se netradičně přesunulo do brněnského Velkého Špalíčku. Dva nejlepší týmy, tedy Entropiq a Esuba, se utkaly v celkem pěti zápasech. V prvním kole se o poznání lépe dařilo Entropiq, kteří nasadili skvělé tempo. Skvělý výkon předvedl hráč Khantos, který se svou hrdinkou utržil skóre 11/0/10. Během druhého zápasu se od začátku dařilo Esubě, která si získala převahu hned na startu hry, a to přesněji na bot lane. Bylo vyrovnáno. Třetí kolo rovněž patřilo Esubě, která obhajovala loňský titul. Ve čtvrtém kole se Entropiq podařilo vyrovnat na 2:2. Páté, tedy poslední kolo zápasu, rozhodlo o vítězi Mastercard Hitpoint Masters. Tím se s výsledným skóre 3:2 stali Entropiq a sesadili tak Esubu z pomyslného trůnu.

Přehled esport novinek z 13. týdne

První Counter-Strike 2 Major bude v Dánsku

V březnu 2024, přesněji ve dnech 17.3. až 31.3., proběhne první Counter-Strike 2 Major v historii. Šampionát se uskuteční v dánské Royal Arena, která hostila již mnoho esportových akcí. Po posledním Majoru pro CS:GO, který se letos odehraje v Paříži, se příští rok oči diváků přesunou do Kodaně. Pořádání prvního CS2 Majoru si pod křídla bere společnost PGL. V PGL CS2 Major Copenhagen 2024 se proti sobě postaví celkem 24 týmů, které budou zápasit o prize pool ve výši 1 250 000 dolarů a v neposlední řadě o titul prvního vítěze Counter-Strike 2 Majoru. CEO společnosti PGL, Silviu Stroie, se k turnaji vyjádřil následovně:

"Jedna z nejlepších her všech dob kráčí k další kapitole a my nemůžeme být šťastnější, že můžeme hostit pravděpodobně nejdůležitější Major série za poslední roky. Dánsko má bohaté esportové dědictví a my jsme nadšeni, že můžeme do Kodaně přivést nejlepší světové týmy Counter-Strike, aby se utkaly o nejprestižnější titul této hry. Naší ambicí pro PGL CS2 Major Copenhagen 2024 je překonat rekordy ve sledovanosti hry všech dob."

Přehled esport novinek z 13. týdne

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama