Exodus ze 343 Industries nekončí, odchází ředitel značky Halo
Halo Novinka Exodus ze 343 Industries nekončí, odchází ředitel značky Halo

Exodus ze 343 Industries nekončí, odchází ředitel značky Halo

Filip Svoboda

Filip Svoboda

Platformy Xbox Xbox Series X|S Windows PC Xbox Xbox One

Frank O'Connor byl s Halo od začátku, směr určoval od čtvrtého dílu.

Reklama

Microsoft a studio 343 Industries, které se stará o sérii Halo, opustilo další významné jméno. Vlnu odchodů důležitých vývojářů, která trvá od podzimu, tentokrát doplňuje kreativní ředitel značky Halo Frank O'Connor. U série byl přitom od samého začátku.

V Bungie – u původní trilogie a spin-offů Reach a ODST – zastával O'Connor pozici komunitního manažera. Do 343 Industries se po osamostatnění Bungie přesunul společně se značkou, kterou rovnou dostal celou na starost. Spoluutvářel tak směr Halo nejen na poli videoher, ale také v jiných médiích. U nedávno vzniknuvšího seriálu se zhostil role výkonného producenta.

Pokud jde o O'Connorovu budoucnost, na svém LinkedIn profilu uvádí, že je od března kreativním ředitelem jiné značky v blíže nespecifikované společnosti. Vytvářet má na poli zábavního průmyslu zážitky napříč médii.

O'Connor následuje množství důležitých vývojářů, kteří opouštějí 343 Industries nedlouho po vydání Halo Infinite. Teprve nedávno jsme psali o odchodu Josepha Statena, který následně posílil Netflix. Už v říjnu ve studiu skončila jeho zakladatelka a šéfka Bonnie Ross, dále můžeme jmenovat šéfa multiplayeru Toma Frenche a vedoucího vývoje enginu Slipspace Davida Bergera. Právě proprietární engine mají 343 Industries brzy vyměnit za Unreal Engine 5.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama