GTA 6 nejprve zamíří pouze na konzole
GTA 6 Novinka GTA 6 nejprve zamíří pouze na konzole

GTA 6 nejprve zamíří pouze na konzole

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

43
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Hráči na PC si zřejmě budou muset opět delší dobu počkat.

Reklama

Včera v noci Rockstar v předstihu oficiálně představil šestý díl série Grand Theft Auto. Premiérový trailer doprovodila krátká tisková zpráva, ve které Sam Houser láká na pohlcující příběhový zážitek v otevřeném světě, jenž má představovat pokračující snahu studia o posouvání možností tohoto herního žánru. Dále představitelé studia lákají na dosud největší a nejúchvatnější evoluci v rámci série, která hráče zavede do neony nasáklého města Vice City ležícího ve fiktivním státě Leonida.

Studio v tiskové zprávě rovněž zmiňuje platformy v podobě PlayStationu 5 a Xboxu Series X/S, kam hra zamíří v průběhu roku 2025. V dosavadních materiálech byste naopak marně hledali jakoukoli zmínku o PC verzi. Je tedy více než pravděpodobné, že se hra na počítače dostane až s určitým odstupem, což se pro hry od Rockstaru stalo už v podstatě pravidlem.

Grand Theft Auto 5 se například na PC podívalo až 18 měsíců po konzolích. V případě Red Dead Redemption 2 poté hráči čekali něco málo přes rok. Je tedy možné, že GTA 6 na počítače zamíří až v roce 2026. Zatím ale nebyla PC verze ani oznámena, takže jsou úvahy o datu jejího vydání v tuto chvíli předčasné.

GTA 6 nejprve zamíří pouze na konzole
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama