Bungie hrozí kompletní převzetí ze strany Sony
Novinka Bungie hrozí kompletní převzetí ze strany Sony

Bungie hrozí kompletní převzetí ze strany Sony

Filip Svoboda

Filip Svoboda

8

Dosud funguje studio autonomně.

Reklama

Po náhlém propouštění na konci října hrozí vývojářům z Bungie kompletní převzetí ze strany Sony. Od akvizice japonským vydavatelem funguje studio de facto autonomně a také o výpovědích měli rozhodovat právě šéfové Bungie. Budoucnost vedení týmu má podle anonymních zdrojů IGN z řad bývalých i současných zaměstnanců záviset na finančních výsledcích.

Současné představenstvo je tvořeno pěti lidmi – dvěma zástupci Sony, jmenujme šéfa PlayStation Studios Hermena Hulsta, a třemi představiteli Bungie včetně ředitele studia Peta Parsonse. Právě on je jazýčkem na vahách při rozhodování. To by se ale mohlo změnit. Sony má právo představenstvo rozpustit a sestavit nové. Uchýlit se k tomu má v případě, že Bungie nedosáhne požadovaných finančních výsledků.

Mnozí zaměstnanci se mají obávat, že s odložením rozšíření The Final Shape pro Destiny 2 na příští fiskální rok nebude možné očekávání mateřské společnosti splnit. A to navzdory tomu, že s vývojem přídavku panuje interně relativní spokojenost. Situaci nemá pomoci ani nákladný paralelní vývoj Marathonu. Bungie se každopádně snaží šetřit kde to jde, například na bonusech zaměstnanců nebo cestovních nákladech.

Po propouštění vládne v týmu špatná atmosféra. O práci přišlo asi sto lidí, respektive 8 %. Mezi nimi byl například skladatel a veterán značek Halo a Destiny Michael Salvatori. Další ranou byl nucený odchod „tvůrců komunity“, kteří stáli třeba za různými iniciativami vývojářů. Kontroverze provází i načasování výpovědí.

Bungie hrozí kompletní převzetí ze strany Sony
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama