Half-Life 2 RTX v nové ukázce, Diablo IV s ray tracingem či vydání RTX Remix
Diablo 4 Novinka Half-Life 2 RTX v nové ukázce, Diablo IV s ray tracingem či vydání RTX Remix

Half-Life 2 RTX v nové ukázce, Diablo IV s ray tracingem či vydání RTX Remix

Jan Urbančík

Jan Urbančík

8
Platformy Windows PC

Další novinky od Nvidie na CES 2024.

Reklama

Grafickým kartám RTX 40 Super jsme věnovali samostatný článek, ale Nvidia toho na CES samozřejmě ukázala více, v následujícím textu si proto probereme další zajímavé novinky.

Dočkali jsme se ukázek z několika her, které mají Nvidii jako partnera. Prostřednictvím nového traileru jsme se tak například dozvěděli, že PC verze Horizon Forbidden West bude podporovat DLSS upscaling i generování snímků.

Dalším titulem bylo Diablo IV, jež sice vyšlo už loni, ale na konferenci jsme se dozvěděli, že vývojáři z Blizzardu chystají na březen aktualizaci, jež přinese podporu ray tracingu pro stíny a odlesky.

Kromě toho pak Nvidia ukázala nový trailer na Half-Life 2 RTX, projekt vznikající na platformě RTX Remix a představený už loni v létě, za nímž stojí komunitní tým Orbifold Studios. Zatím stále nevíme, kdy remaster klasiky od Valve dorazí.

Když už je řeč o RTX Remix, konečně jsme se dočkali data vydání. Program umožňující uživatelům remasterovat starší hry (používající DirectX 8 či 9) pomocí path tracingu, AI upscalu textur a dalších vylepšení byl dosud k dispozici pouze v uzavřené verzi, už 22. ledna však dojde na oficiální vydání otevřené betaverze a platformu si tak bude moct vyzkoušet úplně každý.

Poslední novinka se pak týká streamování. Nvidia totiž na konferenci představila funkci Enhanced Broadcasting, který vzniká ve spolupráci s OBS a Twitchem, přičemž přinese možnost streamovat až 5 videí naráz. To umožní divákům navolit si kvalitu, v níž chtějí stream sledovat. Zároveň Twitch chystá podporu kodeku AV1 a rozlišení až 4K. Do bety Enhanced Broadcasting se můžete přihlásit zde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama