Life is Strange: True Colors si můžete nyní kompletně zahrát v češtině
Life is Strange Novinka Life is Strange: True Colors si můžete nyní kompletně zahrát v češtině

Life is Strange: True Colors si můžete nyní kompletně zahrát v češtině

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

Platformy Windows PC

Vyšla finální lokalizace všech epizod.

Reklama

V září roku 2021 vydaná příběhová adventura Life is Strange: True Colors se po delším čekání dočkala vydání kompletní české lokalizace ve formě titulků pro PC verzi. Za překladem stojí fanouškovská skupina nazvaná Spyker tým, která již v únoru roku 2022 přinesla překlad všech pěti hlavních epizod. Problémy se složením překladatelského týmu ale způsobily, že až dosud nebyla přeložena bonusová kapitola s názvem Wavelengths, která vyšla jako součást Deluxe edice.

Nyní ale zmíněná skupina oznámila vydání i této závěrečné epizody. Finální lokalizaci si můžete stáhnout na stránkách Spyker týmu. Bližší informace o samotné hře Life is Strange: True Colors najdete v naší recenzi. Níže je ke zhlédnutí ukázka překladu.

„Velký okamžik právě nastal. Po relativně nečekaném dokončení projektu Tell Me Why zbývalo vyřešit, co bude s druhým pozastaveným projektem Life is Strange: True Colors, které dopadlo téměř identicky. U obou projektů se v průběhu překladu rozutekl tým, jenž byl pro daný překlad sestaven. Dlouho se nám nedařilo najít nikoho, kdo by byl ochotný tuto textově velmi obsáhlou kapitolku dokončit. Jak jsme již dříve zmiňovali, v průměru 2500 řádků a 9 tisíc řádků je zkrátka rozdíl.

Po výpomoci externímu překladateli @Mayki s jeho překlady The Expanse a New Tales of the Borderlands nás napadlo kontaktovat právě jeho, a po 19 dnech bylo po problému. Spyker Tým bude v budoucnu oznamovat projekty zásadně až po vydání hry, aby se neopakoval případ toho, že překladatelé od hry čekali něco trochu jiného. Děkujeme všem, kteří trpělivě vyčkávali a všem, kteří se na překladu True Colors za poslední roky jakkoliv podíleli. Od této chvíle je i bonusová kapitola dostupná ke stažení na našich stránkách a tím jsou všechny naše projekty dokončeny,“ uvádí k nově vydané češtině její autoři.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama