Nově vydaná kyberpunková adventura dostane češtinu
Nobody Wants to Die Novinka Nově vydaná kyberpunková adventura dostane češtinu

Nově vydaná kyberpunková adventura dostane češtinu

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

5
Platformy Windows PC

Další komunitní překlad na obzoru.

Reklama

Vývojáři z polského studia Critical Hit Games vydali před necelými třemi týdny detektivní adventuru Nobody Wants to Die, která se dočkala pozitivního přijetí v recenzích od novinářů i běžných hráčů. Chválena byla především grafická a zvuková stránka, kyberpunkový svět i herecké výkony jednotlivých postav. Silné momenty ale dokázal nabídnout i samotný příběh, který se točí okolo detektiva Jamese Karry a jeho vyšetřování.

Jelikož je jedná o příběhový titul s větším množstvím dialogů, tak by část hráčů bezesporu ocenila oficiální českou lokalizaci, kterou hra bohužel v základu nedostala. O pozornost se ale opět přihlásili komunitní překladatelé v podobě skupiny Herní překlady. Její zástupci v čele se samotným překladatelem s přezdívkou Mayki oznámili, že se pustili do překladu PC verze hry, ze které již mají v tuto chvíli přeloženo zhruba 20 %. Níže se můžete podívat na premiérovou ukázku z překladu. 

„Tento překlad je bohužel technicky velmi náročný. Zatím se nikomu na světě nepodařilo vytáhnout ze hry všechny texty a hlavně je vrátit zpět, tak jak se normálně postupuje při překládání jiných her. Jediná možnost jak překlad této hry provést, je způsob, který vymysleli a zrealizovali kolegové překladatelé z Vietnamu. Hra načítá anglické texty z obrazovky a nahrazuje je překladem ze souborů mimo původní data hry. 

Přesto věřím, že tato hra si češtinu zaslouží a proto jsem se do překladu i přes tyto problémy pustil. Doufám, že mi tyto mírné komplikace prominete a vychutnáte si nakonec hru v rodném jazyce, aby vám nic z tohoto výborného příběhu neuniklo.“ uvádí k aktuálnímu stavu překladu jeho autor. Bližší informace o samotné hře najdete v naší recenzi.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama