Únorové prodeje v českých herních obchodech
Novinka Únorové prodeje v českých herních obchodech

Únorové prodeje v českých herních obchodech

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Pořadí vládne japonská novinka a nestárnoucí stálice.

Reklama

České herní obchody Xzone a JRC zveřejnily své žebříčky nejprodávanějších her a konzolí za uplynulý měsíc. Níže se můžete podívat na tituly, které se nejlépe prodávaly v únoru.

Xzone

V Xzone se nejvíce dařilo druhé část remaku Final Fantasy VII s podtitulem Rebirth, který na druhé pozici doplňuje česká strategie Last Train Home v Legion edici. Třetí místo poté obsadilo akční RPG Banishers: Ghosts of New Eden. Na dalších pozicích se umístily hry jako Helldivers 2, Skull & Bones, Suicide Squad: Kill the Justice League nebo Mario vs. Donkey Kong.

„Final Fantasy VII Rebirth jednoznačně patřilo mezi nejočekávanější titul měsíce, však kvůli němu také Square Enix přidal jeden den do kalendářního roku. Předobjednávky od začátku ukazovaly na ještě větší zájem hráčů než u první části remaku a je vidět, že se fanouškovská základna Final Fantasy rozrůstá,“ prozradili k úspěchu Final Fantasy zástupci Xzone.

Únorové prodeje v českých herních obchodech

Žádného překvapení jsme se nedočkali v žebříčku konzolí, kterému dál vládne PlayStation 5 v nové „Slim“ variantě, za kterou se umístila nadále populární OLED verze konzole Nintendo Switch.

Únorové prodeje v českých herních obchodech

JRC

V JRC slavily úspěch především starší tituly v čele s Grand Theft Auto V, které se dokonce po delší odmlce opět propracovalo na úplné čelo. Dařilo se ale také akčnímu RPG Hogwarts Legacy, fotbalové simulaci EA Sports FC 24, nesmrtelnému Minecraftu nebo PlayStation exkluzivitě God of War: Ragnarök.

„Titul se pravidelně objevuje mezi desítkou nejžádanějších. Že si odnese první místo, jsme ale nečekali,“ říká k překvapivému zájmu o GTA V Petr Kratochvíl z JRC, který zároveň vyzdvihuje úspěch nově vydané akce Helldivers 2: „Tahle primárně co-op pecka se velmi povedla a hráči to moc dobře ví, předávají si informace a i díky tomu se já v prodejích daří.“

Únorová TOP 10 v JRC:

  1. Grand Theft Auto V
  2. Hogwarts Legacy
  3. EA Sports FC 24
  4. Minecraft
  5. God of War: Ragnarök
  6. Assasin’s Creed: Mirage
  7. Zaklínač 3: Divoký Hon
  8. Red Dead Redemption 2
  9. Marvel’s Spider-Man 2
  10. Helldivers 2
Únorové prodeje v českých herních obchodech
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama