Práce na české lokalizaci pro Starfield zdárně pokračují
Starfield Novinka Práce na české lokalizaci pro Starfield zdárně pokračují

Práce na české lokalizaci pro Starfield zdárně pokračují

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

4
Platformy Xbox Xbox Series X|S Windows PC

Autoři češtiny zveřejnili aktuální informace o překladu.

Reklama

Autoři fanouškovské češtiny pro v září loňského roku vydané sci-fi RPG Starfield od Bethesdy zveřejnili na svých stránkách informace o aktuálním stavu překladu. Dozvěděli jsme se, je v současnosti přeloženo něco málo přes 10 % textů. Z velké části se jedná o nedialogové části, ze kterých zbývá přeložit už jenom obsah knížek a počítačové terminály.

Autoři ale zároveň prozradili, že se již brzy naplno pustí také do překládání samotných dialogů. Za pozornost rovněž stojí, že skupina nadále hledá posily do týmu. Pokud byste se chtěli na překladu podílet, tak můžete vyplnit náborový formulář. Starfield je k dispozici na PC (Steam) a Xboxu Series X/S.

Kompletní prohlášení k aktuálnímu stavu překladu:

„Hlásíme se po delší době s novými informacemi. Po novém roce jsme malinko zvolnili, ale opět jsme se do toho pustili a pilně pracujeme. Významnou událostí nového roku je zapojení několika studentů translatologie z Univerzity Palackého v Olomouci. Ti si na překladu plní povinné školní praxe. Díky tomu bude náš překlad obsahovat minimálně stovku normostran přeložených budoucími profesionálními překladateli. Aktuálně je přeloženo něco málo přes 10 %. Z nedialogových textů nám víceméně zbývá přeložit jen obsah knížek a počítačové terminály.

Náš slovníček se rozrostl na 1000+ záznamů a to v něm zdaleka není vše, co by mělo být. V dalším postupu budeme brzy blokování dostupností Creation Kitu, tedy oficiálních nástrojů pro tvorbu modifikací. Pomocí tohoto nástroje je možné zobrazovat větvené dialogy a smysluplně je tak překládat. Pokud nebude od Bethesdy v blízké budoucnosti upřesněno datum vydání Creation Kitu, tak si nejspíše vytvoříme vlastní prohlížeč dialogů. O tom se případně dozvíte v další novince.

Jistě vám neuniklo, že portál prekladyher.eu končí a s ním i náš profil. Ten se nově stěhuje na adresu https://prekladyher.github.io/starfield-cestina/. Na titulní stránce můžete vidět aktuální stav překladu reportovaný přímo z našeho překladatelského nástroje. Na nový web se přesouvají také publikované novinky, jak ty minulé, tak i ty budoucí.“

Práce na české lokalizaci pro Starfield zdárně pokračují
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama