Březnové prodeje v českých herních obchodech
Dragon's Dogma 2 Novinka Březnové prodeje v českých herních obchodech

Březnové prodeje v českých herních obchodech

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

1
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Uspěly novinky i tradiční hity.

Reklama

České herní obchody Xzone a JRC zveřejnily své tradiční žebříčky nejprodávanějších her a konzolí za uplynulý měsíc. Tentokrát se jedná o nejprodávanější produkty měsíce března.

Xzone

V Xzone se nejlépe prodávalo nově vydané akční RPG Dragon’s Dogma 2 od Capcomu, které následují další dvě březnové novinky v podobě PlayStation exkluzivity Rise of the Ronin a reimaginace survival hororu Alone in the Dark. Slušné prodeje dále zaznamenaly hry jako Horizon: Forbidden West, Kingdom Come: Deliverance – Royal Edition, Expeditions: A MudRunner Game nebo Final Fantasy VII Rebirth.

„V pátek 22. března nastal lítý souboj draků se samuraji. Ze střetu nakonec vyšla vítězně Dragon’s Dogma 2, za což vděčí primárně multiplatformnímu vydání. Capcom zde na poslední chvíli nezapomněl na fyzickou PC verzi, a ta obratem zamávala s prodeji,“ uvádí k souboji o nejprodávanější hru měsíce zástupci Xzone.

Březnové prodeje v českých herních obchodech

Na poli herních konzolí jsme se ani tentokrát žádného velkého překvapení nedočkali. Prodejům dál vládne konzole PlayStation 5 s mechanikou, kterou následuje Nintedo Switch OLED a digitální edice PlayStationu 5.

Březnové prodeje v českých herních obchodech

JRC

V JRC se více dařilo starším stálicím, což nejlépe dokládá první trojice nejprodávanějších her, kterou tvoří fotbalová simulace EA Sports FC 24, městská akce Grand Theft Auto V a akční adventura Marvel’s Spider-Man 2. Nejúspěšnější novinkou se stala do historického Japonska zasazená akce Rise of Ronin. Do první desítky se ještě vešly tituly jako Horizon Forbidden West, Assassin’s Creed Mirage, Hogwarts Legacy a Call of Duty Modern Warfare 3.

„Ligy všech zemí gradují, české týmy hrály s nejlepšími evropskými sestavami a nezadržitelně se blíží EURO 2024. Předpokládáme, že právě tato událost naláká další hráče. Stejný scénář předpokládáme u Mistrovství světa v ledním hokeji, které se navíc odehraje v Česku,“ vysvětluje úspěch fotbalu od EA Petr Kratochvíl z JRC.

Březnová TOP 10 v JRC:

  1. EA Sports FC 24
  2. Grand Theft Auto V
  3. Marvel’s Spider-Man 2
  4. Rise of the Ronin
  5. Horizon Forbidden West
  6. Assassin’s Creed Mirage
  7. Hogwarts Legacy
  8. Call of Duty Modern Warfare 3
  9. NHL 24
  10. Minecraft
Březnové prodeje v českých herních obchodech
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama