KC: Deliverance Novinka Oficiální odhalení Kingdom Come: Deliverance 2

Oficiální odhalení Kingdom Come: Deliverance 2

Martin Zavřel

Martin Zavřel

58
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

"Víš, jaká je potíž s životem dobrodruha?"

Reklama

"Audentes Fortuna Iuvat – Štěstí přeje odvážným"

Po šesti letech se fanoušci českého vývojářského studia Warhorse a hry Kingdom Come: Deliverance dočkali oficiálního potvrzení druhého dílu, který by navíc měl dorazit ještě tento rok. Je na místě obdivovat vývojáře i vydavatele, že se nesnažili roky dopředu lákat na nějaké vzdálené sliby a místo toho nám hru poprvé ukázali v okamžiku, kdy se nejspíš nachází již ve velmi pokročilém stádiu vývoje.

Oficiální odhalení Kingdom Come: Deliverance 2

První díl svého času nasbíral ve světě relativně smíšená hodnocení (72% na OpenCritic), ale většinou ty ubrané body byly za technický stav při vydání, nikoliv za hru samotnou - tu naopak téměř všichni chválili za příběh, realistické pojetí a důraz na detaily. Jakožto velmi propracované RPG s realistickými prvky skoro až na hranici simulátoru života v 15. století hra možná nesedla každému, ale pro fanoušky nabídla zážitek jako žádná jiná. Již tehdy tak zaujala světová média a nakonec i miliony hráčů, když se jí podařilo prodat přes 6 milionů kopií. Odhalení nové hry tak s velkým zájmem sledoval doslova celý herní svět.

Oficiální odhalení Kingdom Come: Deliverance 2

Představení hry formou předtočeného dokumentu bylo zpracováno na špičkové úrovni a doslova dýchalo slavnostní atmosférou, profesionalitou, ale také opravdovým zápalem i hrdostí všech zúčastněných. Členové vývojářského týmu i herečtí představitelé hlavních rolí promluvili na kameru o svých záměrech a dojmech z nové hry, zarámováni působivou kulisou Chrámu svaté Barbory v Kutné hoře. Také díky tomuto prostředí vynikla i naprosto úchvatná ukázka hudby z druhého dílu, kterou má svědomí opět skladatel Jan Valta. V zahrané skladbě nás obzvlášť okouzlil použitý chorál.

Oficiální odhalení Kingdom Come: Deliverance 2

Ze slov tvůrců vyznělo, že druhý díl vznikal tak dlouho kromě jiného proto, že se jim povedlo naplno realizovat původní vizi, kterou do určité míry nemohli naplnit v prvním dílu. Dle jejich slov je nová hra nejen výrazně větší a delší, ale také nabízí ještě hlubší možnosti ovlivnit vaši postavu i svět kolem ní, včetně ještě vylepšeného a prohloubeného bojového systému. Příběh navíc vstupuje do citelně velkolepější fáze, jelikož od problémů venkovanů během loupeživých nájezdů se nyní posouváme k regulérní válce králů. Od vzniku prvního dílu se studiu Warhorse povedlo získat zázemí světového vydavatele a také navýšit celkový počet vývojářů, což by mělo na výsledné hře být citelně znát.

Dle slov vývojářů je hra nejen výrazně větší, ale nabízí ještě hlubší možnosti ovlivnit vaši postavu i svět kolem ní, včetně vylepšeného a obohaceného bojového systému. Příběh navíc vstupuje do citelně velkolepější fáze.

Pokud se vám tedy první hra líbila, je nejspíš dobrá šance, že druhý díl vás nezklame. A pokud jste jedničku vůbec nezkusili, možná je nyní vhodná příležitost to konečně napravit - učinit tak můžete nejen na počítačích i konzolích, ale třeba i na cestách díky nedávnému převodu na Nintendo Switch, kde hře nechybí ani český dabing. S ohledem na to, kolik let autoři na nové hře pracují a jak dlouho odkládali její oznámení je také na místě doufat, že se nebude opakovat vydání hry v problematickém technickém stavu.

Hra má obsahovat českou lokalizaci - a to formou titulků i českého dabingu na všech platformách.

Oficiální popis hry:

  • Název: Kingdom Come: Deliverance II
  • Žánr: akčně-adventurní RPG
  • Vývojář: Warhorse Studios
  • Platforma: PC, PlayStation 5, Xbox Series S|X
  • Technologie: CryEngine
  • Věkové hodnocení: (prozatímní/nevyřízené) od 18 let
  • Multiplayer: není
  • Datum vydání: konec roku 2024

Příběh o lásce a pomstě

Prožijte život očima a skrze činy Jindřicha, mladého muže, který se snaží pomstít své zavražděné rodiče. Jeho příběh – ilustrovaný více než pěti hodinami ohromujících custscén – ho vede od ctižádostivého válečníka k rebelovi, kříží cesty s charismatickými postavami a nezapomenutelnými dobrodružstvími, když se postaví proti maďarskému králi Zikmundovi (přezdívanému Liška ryšavá) a jeho děsivým spojencům.

Oficiální odhalení Kingdom Come: Deliverance 2

Skutečný RPG zážitek

Vaše činy utvářejí Jindřichův osud a to, jak na něj bude svět reagovat. Volně přizpůsobujte jeho vzhled, dovednosti a vybavení a zároveň zaujměte morální postoj k událostem kolem vás. Cestujte po zemi a zapojte se do jedinečných činností, jako je kovářství a lukostřelba, abyste se skutečně ponořili do tohoto pulzujícího regionu Evropy, který si vaše činy bude navždy pamatovat.

Oficiální odhalení Kingdom Come: Deliverance 2

Žijte život ve středověku

Úžasně autentické ztvárnění Čech 15. století vám umožní zažít toto fascinující prostředí jako nikdy předtím. Ztraťte se v rozlehlém městě, bavte se s rolníky a promluvte si se šlechtici, prozkoumávejte rozlehlou a bohatou krajinu s tavernami, lázeňskými domy, hrady a dalšími.

Oficiální odhalení Kingdom Come: Deliverance 2

Autentický boj z pohledu první osoby

Pociťte srážky oceli a brutální boje, když se zapojíte do napínavých bitev v reálném čase. K dispozici je řada autentických zbraní a bojových stylů, aby si každý hráč mohl najít, co mu bude vyhovovat. Můžete se specializovat na boje pěšáků nebo na koni, plížení, elegantní mistrovství meče, brutální tupé zbraně nebo smrtící útoky na dálku.

Oficiální odhalení Kingdom Come: Deliverance 2

Oficiální tisková zpráva:

Vysoce oceňované akční RPG Kingdom Come: Deliverance dostává dlouho očekávané pokračování a do obchodů se dostane koncem tohoto roku. Kingdom Come: Deliverance II je skutečným pokračováním svého předchůdce, ale bylo vyvinuto a napsáno tak, aby bylo perfektní pro nováčky i dlouholeté fanoušky. Hra byla oznámena na globální digitální akci, kterou lze sledovat zde a obsahovala ohromující trailer, který si můžete prohlédnout zde. Divákům se dostalo představení této fantastické středověké ságy přímo od herců hlavních rolí a vývojářů, načež si mohli vychutnat kouzelnou hudbu od skladatele Jana Valty.

Ponoříme se zpět do srdceryvného světa Čech 15. století (střední Evropa): Kingdom Come: Deliverance II navazuje tam, kde předchozí hra skončila a nechala hráče se vžít do role Jindřicha, neochvějného syna kováře, zapleteného do bouřlivého příběhu. pomsty, zrady a sebeobjevení. V tomto napínavém pokračování budou hráči procházet pečlivě vytvořenou středověkou krajinou, od skromného prostředí kovárny až po majestátnost královských dvorů, zatímco budu odolávat zrádnému chaosu království zmítaného občanskou válkou.

Oficiální odhalení Kingdom Come: Deliverance 2

Na dvou nových mapách – dvojnásobné velikosti oproti předchozí hře – mohou hráči prozkoumat krásný a rozmanitý Český ráj (skutečnou lokaci, kterou stále můžete v České republice navštívit) s majestátním hradem Trosky a poté navštívit město Kutná Hora, zaměřené na těžbu stříbra (zapsané na seznamu světového dědictví UNESCO). S více než pěti hodinami strhujících cutscén vyprávějících Jindřichovu cestu budou hráči uchváceni odvíjejícím se dramatem na každém kroku.

Oficiální odhalení Kingdom Come: Deliverance 2

Bojový systém Kingdom Come: Deliverance II byl přepracován, aby byl přístupnější a přitom zůstal věrný své podstatě – zobrazení skutečných středověkých bojových stylů – od elegantního šermu až po smrtící útoky na dálku, jako jsou nově přidané kuše nebo rané zbraně se střelným prachem. Hra je skutečným RPG zážitkem, ve kterém můžete k úkolům přistupovat více způsoby, vyvíjet Jindřicha jakýmkoli směrem, který uznáte za vhodný, a ztratit se v reagujícím a živém světě. Přidejte se k Jindřichovi v roce 1403 v Čechách na jeho výpravě za vykoupením a pomstou a pamatujte: "Audentes fortuna iuvat!"

Kingdom Come: Deliverance II vyjde na PC, PlayStation 5 a Xbox Series S|X koncem roku 2024.

Oficiální odhalení Kingdom Come: Deliverance 2
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama