Dubnové herní menu 2014
Speciály Batman: Arkham Origins Blackgate Článek Dubnové herní menu 2014

Dubnové herní menu 2014

Michal Burian

Michal Burian

10

Vychází ztřeštěný Goat Simulator, Elder Scrolls Online, hororové Daylight, Kinect Sports Rivals, Trials Fusion, Dark Souls 2 pro PC nebo LEGO The Hobbit.

Reklama

Nebojte, v tomhle speciálu si z vás rozhodně střílet nebudu, a to i přesto, že je den ve znamení vtípků, srandiček a dalších nešvarů. Místo toho se společně podíváme na hry, které v nadcházejících dnech a týdnech vyjdou. Hned na začátku můžu prozradit, že jich nebude málo. Po březnu nás tak čeká další nabitý měsíc.

1. duben si vybralo studio Coffee Stain pro vydání ztřeštěného Goat Simulatoru pro PC, kde se zhostíte role kozy. S tou budete pobíhat po herním světě a dělat nejrůznější kravinky. Tahle šílenost by na nějaký čas zabavit mohla.

2. dubna se vás pokusí zlákat 2D plošinovka Batman: Arkham Origins Blackgate, která dorazí v Deluxe edici pro PC, PlayStation 3, Xbox 360 a Wii U. Pokud máte chuť vyzkoušet si spin-off, který vyšel loni na Vitu a 3DS, tak na vás čeká vylepšená grafika ve vysokém rozlišení a dynamický příběh odehrávající se po událostech hry Batman: Arkham Origins.

Ve středu v jednu hodinu ráno (4. dubna) se otevřenou brány do světa masivně multiplayerového fantasy RPG Elder Scrolls Online ve verzi pro PC a Mac. Přesné termíny zahájení naleznete v našem kompletním harmonogramu.

Rádi se bojíte? Máte pro strach uděláno? Tak to jistě očekáváte horor Daylight od Zombie Studios, kde budete prozkoumávat zdánlivě opuštěnou psychiatrickou léčebnu za pomoci baterky, kompasu a mobilního telefonu. Hlavní devízou hry jsou náhodně generované lokace a nebezpečí. Zapomeňte ale na to, že byste proti někomu bojovali, v Daylight budete utíkat. Vychází 8. dubna pro PC a PlayStation 4.

Příznivci logických skákaček toužící po dobrodružství a zároveň vlastnící Xboxu 360 by si mohli přijít na své 9. dubna. To totiž přijde Max: The Curse of Brotherhood odehrávající se ve fantasy svět, kde Max zachraňuje svého bratra Felixe. 15. dubna bude následovat PC verze.

Na 10. dubna je slibováno pokračování tahové strategie Warlock: Master of the Arcane s názvem Warlock 2: The Exiled pro PC, stejně tak dojde ke spuštění plné PC verze free-to-play střílečky Ghost Recon Online. Hra byla nedávno přejmenovaná na Tom Clancy's Ghost Recon Phantoms a dočkala se výrazného přepracování, včetně grafického kabátu, designu všech třech tříd, osvětlení nebo nového matchmakingu.

A teď něco speciálně pro iPhone a iPad. Majitelé těchto zařízení se 10. dubna budou moci bavit u arkády Trials Frontier, kde budete s motorkou zdolávat nejrůznější překážky a provádět šílené skoky. Hra bude zdarma. Pro Android později.

Rare si pro Xbox One na 11. dubna připravilo Kinect Sports Rivals, kde si díky Kinectu protáhnete tělo a skvěle se pobavíte u závodění na skútru, hraní tenisu nebo lezení po skále. Ve stejný den vyjde ještě Football Manager Classic 2014 pro PlayStation Vita, Xbox 360 verze multiplayerové střílečky Titanfall a kostičková akční adventura v podobě LEGO The Hobbit pro PC, PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PSV, Wii U a 3DS.

16. dubna se nejslavnější míval herního průmyslu – Sly Cooper – objeví v novém HD kabátku na handheldu PlayStation Vita. Balení bude obsahovat všechny tři původní hry, tedy Sly Cooper and the Thievius Raccoonus, Sly 2: Band of Thieves a Sly 3: Honor Among Thieves.

V tentýž den si na PlayStation 4, Xbox One a Xboxu 360 budete moci dopřávat zbrusu nové Trials Fusion, které bude zasazeno do moderního světa s ještě obtížnějšími překážkami a bláznivějšími skoky. PC verze bude následovat 24. dubna.

17. duben bude ve znamení pokračování RPG titul The Incredible Adventures of Van Helsing pro PC a Mac a taktéž na PS3 a Xbox 360 vyjde oficiálního hra světového šampionátu ve fotbale FIFA World Cup Brazil.

28. dubna pak netrpělivě vyhlíží všichni hráči, kteří nemají dost hardcore dobrodružství s četným umíráním. Ano, mám na mysli Dark Souls 2, které se konečně dostane na PC, kde budete moci změřit své zkušenosti.

Poslední dubnový den nás potěší tahové pohádkové JRPG Child of Light od Ubisoftu. Dostupné bude pro PC, PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360 a Wii U. Tvůrčí celek vytvořil poutavé dobrodružství v japonském stylu nabízející spoustu hádanek a klasický boj na tahy se systémem časování, kdy budete moci ve správný okamžik přerušit útok nepřítele. Samotný příběh má být velmi silný, zaměří se na princeznu Aurory, která je dcerou rakouského vévody. Očekávat můžete kreslené scenérie v temném světě Lemuria, kde budete bojovat o návrat slunce. Musíte porazit Černou královnu a najít cestu domů.

V měsíci ještě vyjde: Final Fantasy XIV - A Realm Reborn (14. dubna – PS4) a War of the Vikings (14. dubna – PC).

Na viděnou za měsíc u dalšího herního menu, které by mělo být ještě chutnější než tohle.

Michal Burian je šéfredaktor Zingu, sledovat ho můžete na Twitteru @BurianMichal nebo na Google+ MichalBurianCZ.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama