Nejzajímavější a nejdůležitější události týdne - 17. až 23. července
Speciály Článek Nejzajímavější a nejdůležitější události týdne - 17. až 23. července

Nejzajímavější a nejdůležitější události týdne - 17. až 23. července

Martin Cvrček

Martin Cvrček

2

Pokračování The Wolf Among Us, odhalení zombie módu Call of Duty: WWII, DLC Doomu zdarma, organizační změny v BioWare, nová konzole od Atari a další.

Reklama

Druhá série The Wolf Among Us dorazí v roce 2018, ve vývoji je i další Batman a poslední The Walking Dead

Studio Telltale Games konečně plní dlouholeté přání fanoušků. Druhá série epizodické adventury The Wolf Among Us je skutečností a dorazí ve druhé polovině roku 2018.Čeká nás nový příběh, který bude k dispozici na PC, Macu, PS4, Xboxu One a mobilních platformách, přičemž v roli hlavního hrdiny Bigbyho Wolfa se vrátí dabér Adam Harrington a opět uvidíme i Sněhurku. Pokračování se dočká také Batman, jehož první série jsme se dočkali v minulém roce. Druhá série o pěti epizodách nese název The Enemy Within a první epizoda s podtitulem The Enigma bude k dispozici už 8. srpna. Příběh druhé série se zaměří na padoucha Riddlera, přičemž svůj prostor dostane i Joker. Už nyní se můžete podívat na letmé záběry. Skutečností je také čtvrtá a poslední sézóna The Walking Dead. I ta bude k dispozici v průběhu roku 2018 a v hlavní roli bude znovu dívka Clementine.

Všechny multiplayerové DLC Doomu jsou zdarma pro každého

Aktualizace 6.66 pro loňský restart série Doom provádí různé změny a opravy nejen v rámci multiplayeru, ale i editoru SnapMap. Hra více hráčů je však alfa a omega, jak naznačuje několik zásadních novinek. Nejvýraznější z nich je fakt, že obsah všech tří placených DLC je nyní k dispozici zdarma každému majiteli hry. Tvůrci přestali prodávat Season Pass, a tak má nyní každý přístup k devíti dodatečným mapám, třem démonům a třem zbraním, stejně jako k různým kusům výbavy a částem zbrojí. Navíc došlo k překopání systému postupu, který už tolik nespoléhá na náhodné udílení předmětů. V id Software také zlepšili uživatelské rozhraní a zbavili se systému Hack Modules. Místo nich představili Runy, které se chovají jako tradiční perky.

Recenze: Splatoon 2 - frenetická akce a další skvělá hra pro Switch

Podívejte se na novou konzoli od Atari

Společnost Atari chystá po více než 20 letech novou konzoli přezdívanou Ataribox. Nyní se na ní můžeme konečně detailněji podívat, přičemž cílem Atari je vytvořit produkt, který zůstane věrný dávnému odkazu společnosti a zároveň bude vhodný pro veterány i nové fanoušky. Zatím bohužel nevíme, jaký hardware v útrobách Atariboxu dříme (podle všeho je ale založen na počítačové technologii). Nevíme ani to, jaké hry pro něj budou k dispozici. Z fotografií designu se dá určit nanejvýš přítomnost HDMI portu, SD portu a čtyř USB portů. To naznačuje, že Atari počítá nejen s podporou starších her, ale i modernějších titulů, a že zařízení přeci jen má modernější specifikace. Ataribox bude k dispozici ve dvou edicích. Jednak v klasické edici, jejíž vzhled připomíná dřevěné obložení, jednak v modernější, černo-červené verzi. Tvůrci podle všeho počítají také se spuštěním crowdfundingové kampaně.

Casey Hudson se vrací do BioWare, zaujme pozici generálního manažera

Opět dochází k organizačním změnám ve studiu BioWare. Po restrukturalizaci týmu v Montrealu, který byl zodpovědný za rozporuplně přijatý Mass Effect: Andromeda, přichází změna na pozici generálního manažera. Aaryn Flynn po 17 letech práce ve studiu odchází z BioWare a nahradí ho Casey Hudson, který z BioWare odešel v roce 2014. Hudson, jenž začal v BioWare pracovat před 20 lety, je považován za jednoho z klíčových lidí stojících za původní trilogií Mass Effectu a spolu s Flynnem vymýšlel základy chystané hry Anthem. Flynn naznačuje, že za odchod mohou záležitosti v jeho osobním životě a že se k němu odhodlal teprve ve chvíli, kdy bylo jasné, že Casey Hudson může převzít vůdčí otěže studia. S ohledem na to, že se nacházíme jen několik měsíců od vydání Mass Effectu: Andromeda, jehož komerční a kritické přijetí nesplnilo očekávání, se ale nelze dost dobře ubránit spekulaci, že za Flynnův ústup ze scény může spíše ožehavá situace s novým Mass Effectem.

Recenze The Elder Scrolls Online: Morrowind - dost obsahu, který doplňuje již zavedenou hru

Zombie mód Call of Duty: WWII v prvním traileru

Zombie mód Call of Duty: WWII byl konečně oficiálně odhalen. Tvůrci ze studia Sledgehammer Games pustili své DNA autorů Dead Space ze řetězu a představili zajímavý hororový zážitek. Opět nás čeká kooperace pro několik hráčů, kteří se ujmou předem daných postav. Ty k nám budou promlouvat hvězdnými hlasy, bývalého zlodějíčka Drostana Hynda kupříkladu namluví David Dennant, zatímco vůdce týmu hratelných postav dabuje Ving Rhames. Zombie mód je zasazený do bavorské vesnice Mittelburg, v níž vás čeká boj proti nemrtvým výtvorům doktora Petera Strauba. Vaším úkolem je přitom získat zpět neocenitelná umělecká díla, která ukradli vojáci Osy během druhé světové války. Mittelburg však skrývá tajemný klíč k nepředstavitelné, monstrózní síle. K dispozici jsou také bližší informace o příběhu, postavách nebo herní náplni.

Rogue Trooper Redux dorazí 17. října

Rogue Trooper Redux, remaster kultovní střílečky z roku 2006, vyjde 17. října 2017, a to ve verzi pro PC, PS4 a Xbox One. Verze pro Switch dorazí později. K dispozici je také nové video, které srovnáná grafiku původního Rogue Troopera s Redux verzí. Studio Rebellion tím chce demonstrovat, jak se hra a její grafika za všechna ta léta změnila. Remaster celkově slibuje HD grafiku, předělané modely postav, zbraní a vozidel, dále lepší cut-scény, nové speciální efekty nebo dynamické osvětlení.

Recenze Portal Knights - Minecraft pro dospělé a další evoluční stupeň „kostičkových“ her

Mobilní aplikace Switche trpí nejedním omezením

Začátkem týdne Nintendo vydalo mobilní aplikaci Nintendo Switch Online pro iOS a Android, která jako jediná nabízí přístup k většině online služeb Switche. Nejvýraznější z nich je nepochybně hlasový chat, ale ten bohužel nefunguje tak, jak by nejspíš člověk čekal s ohledem na to, že se nacházíme v roce 2017. Kupříkladu funguje jen v případě, že je aplikace Nintenda na popředí. Hlasová komunikace není dostupná ani v úsporném režimu. Chat je navíc použitelný jen při hraní hry, v tomto případě Splatoon 2, což je zatím jediný titul, který aplikaci podporuje. Dokonce se momentálně zdá, že přátele lze do party pozvat opět jen prostřednictvím mobilní aplikace, nikoliv skrz rozhraní konzole jako takové. Dobře dopadlo snad jen rozhraní SplatNet 2 určené pro Splattoon 2.

Nový PvP mód Ghost Recon: Wildlands si budete moci zkusit díky otevřené betě

PvP mód nazvaný Ghost War, který zamíří do Ghost Recon: Wildlands, se na všech platformách dočká otevřené bety, a to někdy později během léta. Každý si tak bude moci režim zkusit, než dojde během podzimu na vydání jeho finální verze, která bude k dispozici zdarma každému majiteli hry. V Ghost War vás čeká taktický boj dvou týmů o čtyřech hráčích. K dispozici bude několik tříd, přičemž každá má své přednosti a slabiny. Kromě nich lze využívat i nové herní prvky. Když jste kupříkladu pod těžkou palbou, bude to poznat na všem vidění. S pomocí značek spojených se zvuky lze také identifikovat a označit pozice nepřátel. Pro mód budou určeny rozlehlé mapy s variabilním prostředím a prakticky libovolnou denní dobou, jež samozřejmě využívají prvky mapy z původní hry.

Recenze Quarantine - strategie, které by to více slušelo na tabletech a mobilech než na obrazovkách počítačů

FIFA 18 zahrne pražskou Spartu

Fotbalový klub Sparta Praha nebude chybět ani v letošním ročníku nekončené série FIFA. Fanoušci Sparty se tak mohou těšit na příležitost dovést klub ke slávě a trofejím. Díky EA vyšlo také video, které na Spartu láká. Nutno ale říct, že v něm neuvidíte nic ze samotné hry.

Ve strategii Tooth and Tail rozpoutáte zvířecí revoluci

Studio Pocketwatch Games, které stojí za hrou Monaco: What's Your is Mine, oznámilo, že k vydání jejich nového titulu, real-time strategie Tooth and Tail, dojde 12. září. Ten den začne boj o osud zvířectva, v němž se ujmete armády sestávající z různých zvířecích druhů. Hra nabízí singleplayer, kompetitivní online multiplayer i hraní ve split-screenu. V každém případě máte jasný cíl - postavit základnu, vést svou armádu a sežrat nepřátele. Různé zvířecí frakce totiž vedou spor o to, kdo má být kořistí a kdo predátorem, což má za následek revoluci a vznik příběhu s přítomností černého humoru. Mapy jsou náhodně generované a frakce můžete různě upravovat. To má mít za následek, že žádná bitva nebude nikdy stejná. Hra je ve vývoji pro PC a PS4.

Recenze The Infectious Madness of Doktor Dekker – detektivka na pohovce

Gameplay trailer The Evil Within 2 ukazuje ohavné nepřátele

Tvůrci hororu The Evil Within 2 zveřejnili nový gameplay trailer, v němž můžeme vidět, jak se hlavní hrdina Sebastian Castellanos vrací do STEM světa, aby zachránil svou dceru Lily a aby se zbavil pocitu viny. Video také ukazuje figuru, která by mohla být jakýmsi úhlavním protivníkem, a obecně některé vskutku ohavné typy nepřátel. Je přitom zcela na vás, jak se nepřátelům a nástrahám celé hry postavíte. Můžete se plížit, využívat různé pasti a spíše protivníkům unikat, stejně tak se můžete pustit do bezhlavého střílení či kombinovat oba přístupy. Určité styly hraní však vyžadují dostatek zásob. Herním prostředím lze projít rychle jako nůž máslem, ale když ho budete důkladně zkoumat, můžete narazit na vedlejší úkoly, úložiště zásob nebo zdroje, které je možné využít třeba při vylepšování vašich zbraní. Možná také narazíte na vodítka, která vám pomohou odhalit tajemství spojená se světem STEM a organizací Mobius.

Vozový park Forzy 7 nabídne největší počtem aut značek Porsche, Lamborghini a Ferrari

Forza Motorsport 7 má v době vydání obsahovat více než 700 vozů, což znamená nejpestřejší nabídku vozidel v historii celé série. Každý týden tedy budou vývojáři představovat další a další vozidla. Nyní máme k dispozici seznam 160 aut, který zahrnuje největší sbírku aut značek Porsche, Lamborghini a Ferrari, jaká se kdy objevila v závodní hře. Navíc došlo na přiblížení vozů 2014 Porsche 918 Spyder, 2011 Lamborghini Sesto Elemento a 1967 Ferrari #23 Ferrari Spa 330 P4. Dva z nich uvidíte na screenshotech níže.

Recenze Gray Skies, Dark Waters - podprůměrná point-and-click adventura

Crash Bandicoot N. Sane Trilogy obohacena o dosud nevydanou úroveň prvního dílu

Povedená a komerčně velmi úspěšná kolekce Crash Bandicoot N. Sane Trilogy se dočkala nové úrovně. Nejde ale o ledajaký level, nýbrž o pasáž, která byla vytvořena v Naughty Dog během vývoje prvního dílu, aby byla nakonec ze hry z důvodu příliš vysoké obtížnosti vyškrtnuta. Úroveň nazvaná Stormy Ascent byla řádně aktualizována a remasterována vývojáři ze studia Vicarious Visions, přičemž ji můžete stáhnout z PlayStation Store, a to zdarma. Ale jen v případě, že si level stáhnete během následujících týdnů. Poté bude pravděpodobně placený.

Titanfall 2 nabídne kooperativní mód

Kooperativní mód Frontier Defense z prvního Titanfallu dorazí 25. července do druhého dílu jako součást bezplatného přídavku Operation Frontier Shield. Opět vás čeká kooperace pro čtyři hráče, v níž se budete na vybraných multiplayerových mapách bránit pěti vlnám stále náročnějších nepřátel ovládaných umělou inteligencí. Za likvidaci protivníků získáte peníze, které můžete mezi jednotlivými vlnami využít pro nakupování nové výbavy. Vaši titáni navíc mohou získávat nový typ ranku, jehož prostřednictvím si lze zpřístupnit silné upgrady, které se hodí při hraní módu na vyšší obtížnost. Součástí Operation Frontier Shield je také remasterovaná mapa Rise a zcela nová mapa Township pro mód Live Fire. Placený obsah pak zahrnuje kamufláže Elite Warpaints, které vám jako vlastníkovi zvýší šanci na získávání většího množství zkušenostních bodů a vašim spoluhráčům může zaručit větší přísun merit bodů, a Titan Warpaints. Ty vám a vašim spolubojovníkům zaručí větší přísun zkušenostních bodů v rámci Frontier Defense.

Souhrn: Comic-Con 2017 - herní novinky ze San Diega na jednom místě

Trailer Middle-earth: Shadow of War přibližuje nové ztvárnění Oduly

Na Comic-Conu v San Diegu došlo na vydání nového traileru Middle-earth: Shadow of War. Ten se zaměřuje na kontakt Taliona a Celebrimbora s obřím pavoukem jménem Odula (v angličtině Shelob), který na sebe dokáže brát podobu lidské ženy. Nejde však o ledajakého obřího pavouka. Odulu jste mohli vidět už ve filmu Pán prstenů: Návrat krále, kde málem překazila cestu Froda a Sama do Mordoru. Stejně tak jste o ní mohli samozřejmě číst i v knižní předloze, v ní ale ke kontaktu došlo už ve Dvou věžích. Tohle je vůbec poprvé, co je možné vidět Odulu se schopností brát na sebe lidskou podobu. Tvůrci přitom naznačují, že motivy Oduly jsou dost nejasné, a ptají se, jestli můžeme pavoukovi věřit. Talion si podle všeho myslí, že vize budoucnosti, které mu Odula poskytuje, jsou klíčem k záchraně města Minas Ithil (později Minas Morgul) a nejen obyvatel Gondoru. Celebrimbor má ale odlišný názor.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama