Co budeme dělat o svátcích
Speciály Článek Co budeme dělat o svátcích

Co budeme dělat o svátcích

Redakce

Redakce

75

Najdeme si čas na nějaké hry nebo se budeme jen cpát cukrovím? A co budete dělat vy?

Reklama

V redakci jsme si položili jednoduchou otázku: Co budeme dělat o svátcích? Najdou si vůbec členové Zingu čas na milované hry, nebo budou trávit vánoční čas s rodinou a blízkými? Odpovědi každého z nás naleznete níže. Budeme rádi, když se s námi v komentářích podělíte se svým plánem.

Michal Burian

Na svátky klidu, míru a pohody se strašně moc těším. Končící rok jsem měl totiž dost perný. V osobním životě mě hodně zaměstnalo vyřizování hypotéky a stěhování do vlastního baráku a jeho následné vylepšování. Do toho roční dcerka o sobě dává čas od času pořádně vědět a vyžaduje stále více pozornosti, což je fajn, ale občas zároveň otrava a zdržování od práce (nevýhoda, když máte kancelář doma). Mám tak spoustu herních restů, které bych rád v následujících týdnech eliminoval. Už dnes ale vím, že se mi to úplně nepodaří. Loni jsem si plánoval to samé a za svátky jsem odehrál jen pár hodin. Nezbylo než to dohnat v lednu.

Pokud se tedy vše vyvede a nestane se něco neočekávaného (neohlášená návštěva dokážete pořádně zbořit plány), tak čas od času se podívám do prosluněného a písčitého Egypta, abych na Xboxu One X dohrál Assassin's Creed: Origins. Na PlayStationu 4 Pro potom zapnu first-person střílečku Wolfenstein 2: The New Colossus, kde jsme téměř u konce, a na počítači si chci pořádně zahrát českou strategii Mashinky a možná se najde čas i na nedávná rozšíření pro Euro Truck Simulator 2 a American Truck Simulator.

Když času bude víc, tak se vrátím k psychologické výpravě Hellblade: Senua’s Sacrifice, rozehraju přídavek The Frozen Wilds k Horizon Zero Dawn a zazávodím si v Gran Turismo Sport. Možná se ke mně dostane zpět i PlayStation VR, ale nevím, zda budu riskovat nevolnost s plným břichem řízků, bramborového salátu a cukroví.

Martin Cvrček

Na rozdíl od některých kolegů moc herních plánů na svátky nemám. Během roku trávím hraním tolik času, že vánoční svátky rád využívám jako období, v němž si od nich aspoň trochu odpočinu. Ještě se ale nestalo, že by to byl úplný odpočinek, a letos tomu nejspíš nebude jinak. Během vánočních slev na Steamu určitě upoutá mou pozornost něco lákavého a pak jsou tu různé aktualizace multiplayerových her. Rád bych prožil alespoň dalších několik bitev ve Star Wars: Battlefrontu 2, protože srdce Star Wars fanatika se neptá na chyby a prostě touží dále zkoušet nové mapy a hrdiny. A ty nedávno přidané karty v Gwentu se nejspíš taky nezískají samy. Navíc si pohrávám s myšlenkou na asi stý návrat k původní Mafii. Sice je opět k dostání v rámci digitální distribuce, ale spíše sáhnu mezi krabicovky po některé ze starších verzí.

Nejsou to kdovíjak velkolepé plány, ale Vánoce koneckonců nejsou jen o dohánění herních restů a válčení na singleplayerových i multiplayerových bojištích. Jsou také o klidu, trávení času s nejbližšími, poškrábaných prstech od jehličí při zdobení vánočním stromku a samozřejmě o plnění žaludků cukrovím, bramborovým salátem a dalšími pochutinami, což se s tím hraním her někdy docela dobře slučuje. A já přeju komukoliv, kdo přečetl tohle mé melancholické žvatlání až sem, aby měl toho všeho víc než dost a aby zkrátka prožil co nejpříjemnější svátky.

Ondra Zeman

Abych byl upřímný, o těchto Vánocích se zřejmě hrám moc věnovat nebudu. Prakticky si od nich v následujících dnech a týdnech budu chtít spíše odpočinout, protože jsem jimi jako recenzent fakticky stabilně zavalen. Mimoto mám nyní doma malý poklad, který potřebuje stále mou pozornost, a hry jí prozatím nelákají, takže mám smůlu.

Pokud budu v následujících týdnech hrát, většinou se bude jednat o dílka zaměřená na hru pro více hráčů, v jejíž rámci se opět sejdu s některými virtuálními přáteli, které jsem měl možnost střetnout i v reálném životě. Abych byl přesný, zřejmě se vrhnu na PlayerUnknown's Battlegrounds a Tom Clancy's Rainbow Six Siege, který hrajeme se stále stejnou partičkou bez přestávek již pár let. V případě, že bych měl v průběhu svátků chuť na něco zacíleného na jednotlivce, pravděpodobně si do počítače vložím jednoho z mnoha zástupců série Total War, jejíž hraní si hodně užívám jak sám, tak i přáteli.

Filip Němec

Přestože nemám informace o tom, co napíší kolegové z redakce, jsem si jist, že podobně jako já se budou věnovat především dohánění restů. Těch herních, samozřejmě! Rok od roku vychází snad stále více her, je více platforem, ale den má pořád jen 24 hodin a nedá se hrát úplně vše. Přesto první hrou, kterou si zahraji, bude titul, který jsem už jednou dohrál. Série Uncharted je ale moje srdcovka, takže si chci The Lost Legacy projít ještě jednou. Minimálně.

Hned poté se vrátím zpět do světa Horizon: Zero Dawn, kam čas od času zavítám. Tentokrát se ale vrhnu na DLC The Frozen Wilds, na které se už hodně dlouho těším a které mi uniklo kvůli účasti na letošním ročníku Paris Games Week. A dál? Star Wars: Battlefront 2, Call of Duty: WWII, For Honor, Gravity Rush 2, Mass Effect: Andromeda, Halo Wars 2, South Park: Fractured But Whole… No, je toho zkrátka hodně a už teď jsem si jist, že stejně vše nestihnu. Běda těm, kteří si stěžuji, že nevychází zajímavé hry! Vánoční návštěvy budou dost možná také ve znamení nejrůznějších společenských her pro PlayLink na PS4. Těším se na další společný rok tady na Zingu a přeji vám všem krásné Vánoce a samozřejmě co nejvíce herních dárků pod stromečkem.

Ivan Jeziorek

Letošní Vánoce u mne měly být ve jménu opakovaného hraní. Sice mám zrovna na Vitě rozjeté pokračování série Demon Gaze, které se nachází ve stavu před dohráním, a tak bych jej velice rád co nejdříve připravil pro vydání recenze, ale protože byl tento rok plný hodně kvalitních titulů, měl jsem i jiné plány. Nachystal jsem si pomyslný seznam JRPG, které jsem chtěl prostě projet znovu, jen s větší rozvahou a ve větším klidu.

Na prvním místě samozřejmě stojí takřka dokonalá pátá Persona, ale zároveň jsem si chtěl znovu projít třetí verzi Yo-kai Watch 2 a taky se trochu více věnovat nočním můrám v Mary Skelter, kterou jsem po recenzování hned rozjel znovu. S dcerou se potřebujeme pohnout dál v LEGO Harry Potterovi a sem tam si do toho střihnout před spaním rodinný souboj v Mario Kartu 8 není taky k zahození.

Bohužel byl vládce křemíkového nebe proti, a tak mi před pár dny poslal do cesty služebního auta ne moc kvalitního řidiče. Po pár dnech na traumačce jsem sice doma, vyvázl jsem pouze se zlomenou klíční kostí a několika vnitřními zraněními, ale to bohužel znamená, že jednou rukou nemůžu hýbat vůbec a tou druhou pouze omezeně. Gamepad prostě neudržím, a tak těch pár herních chvilek trávím s telefonem a u logické hříčky ꚙ Loop.

Honza Kalný

Stejně jako každý rok, i letos budu trávit vánoční svátky převážně u počítače naládovaný tolika řízky, že je ani nespočítám. Kupodivu mě ale tenhle rok nečeká tolik restů, které chci dohnat. Vyhlédnutý mám zbytek kampaně druhého Wolfensteina, rád bych strávil nějaký čas v Rainbow Six Siege a Overwatch a stále musím dojet nejnovější epizodu Batmana od Telltale.

Kromě toho mám v plánu hrát spíš jen to, co mi připadne pod ruku, což může být třeba i Watch Dogs 2 (resp. kooperace), a rád bych dohrál ještě The Last of Us na PS4. Pak už záleží jenom na tom, zdali objevím nějaké pěkné slevy. Původně jsem měl vyhlídnuté Shadow of War (hru mám sice k dispozici na PS4, ale PC dávám vždy přednost). Nakonec to tak úplně nevyšlo a je možné, že před tím vším, co jsem nahoře zmínil, dám přednost mému nově pořízenému GTA V a jeho Online složce, ve které už jsem za posledni dva dny strávil 19 hodin.

Kuba Němec

Pro mě bohužel vánoční svátky neznamenají moc klidovou zónu, v níž bych mohl dohánět herní resty. Čeká na mě stoh čtyřiceti seminárek, jejichž přečtení a vyhodnocení se stává mým pravidelným svátečním evergreenem. Přesto budu v rámci chvil volna věnovat svůj čas rodině, takže se možná pustíme do nějaké deskovky, u níž se zabaví více lidí najednou.

Pokud se objeví nějaká časová kapsa, v níž bych mohl strávit čas doplněním herního vzdělání, pravděpodobně to budou první dva díly Metra (když se na nás valí třetí díl), na které pomalu padá prach na mé pracovní ploše. Druhou možností je samozřejmě rozehraná kooperační kampaň v Total War: Warhammer 2, jíž se s Ondrou Zemanem věnujeme ve výjimečných chvilkách volna.

Štěpán Lenk

Nejvíce svátečního času budu zcela určitě věnovat nejnovějšímu dílu napínavé multiplayerové hry „Přežij ve zdraví rodinnou návštěvu”. Navzdory mnohdy nervydrásající hratelnosti se ale u tohoto titulu budu určitě dobře bavit, a to nejen díky značnému množství náhodně generovaného lootu (jídlo, pití, dary) v jednotlivých levelech.

Ale vážně, s největší pravděpodobností budu o svátcích střídat Destiny 2, Ježíškem přislíbený WipeOut: The Omega Collection a Star Wars Battlefront 2, který si i přes to mikrotransakční fiasko vcelku užívám. A když volný čas dovolí, rád bych už konečně dohrál Dark Souls 2: Scholar of the First Sin. Ať už ale moje sváteční herní plány dopadnou jakkoli, rád bych vám popřál hezké Vánoce a přilehlé volné dny. A kdo ví, třeba se v nějakém virtuálním světě i potkáme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama