AMD Radeon HD 6990 odhalen, je to macek
Novinka AMD Radeon HD 6990 odhalen, je to macek

AMD Radeon HD 6990 odhalen, je to macek

Michal Maliarov

Michal Maliarov

17

Generální manažér GPU divize společnosti AMD, Matt Skynner, vyndal během výstavy Asia Pacific Fusion Tech Day z rukávu hodně velké eso. Eso s duálním grafickým čipem nesoucí název Radeon HD 6990.

Reklama

Jak můžete vidět na obrázcích v novince, je to pořádně velké sousto. Zbrusu nová grafická karta s kódovým označením Antilles obsahuje jediný DVI výstup a čtyři mini DispleyPort výstupy. Celá grafická karta je asi stejně velká, jako vaše ruka od lokte k zápěsti, což je velikost, kterou si do obyčejné bedny jen tak nestrčíte.

Žádných přesných specifikací jsme se na výstavě nedočkali, pokud ale můžeme věřit informacím kolujícím po internetu, pak se nový Radeon může chlubit 3840 stream procesory, duálním grafickým čipem, plnou hardwarovou podporou HD videa a DirectX 11 a nakonec 4 GB GDDR5 paměti, taktované na 4,80 GHz.

Zmínka nepadla ani o ceně, tipujeme ale, že nás tento obr vyjde na cca 12 000 Kč, čímž se vyrovná konkurenci v podání nVidie a její GeForce GTX 580. Na trh by se měl dostat v prvním čtvrtletí letošního roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama