Americký prezident se zajímá o násilí ve videohrách
Novinka Americký prezident se zajímá o násilí ve videohrách

Americký prezident se zajímá o násilí ve videohrách

Michal Burian

Michal Burian

67
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Bílý dům nechal zkompletovat násilné záběry z her, které si mohou hráči zahrát.

Reklama

Ve Spojených státech amerických se snaží veřejnost a jednotliví státníci přesvědčit zástupce videoherního průmyslu, že přemíra násilí ve hrách je zbytečná. Americký prezident Donald Trump se kvůli tomu sešel se zástupci amerických videoherních firem a prezentoval jim kompilaci násilných scén z několika titulů, které si mohou hráči zahrát. Video obsahovalo záběry z několika dílů série Call of Duty. Dále Sniper Elite, Fallout, Wolfenstein a Dead By Daylight.

Po prezentaci videa se Trump otočil na zástupce společností, mezi nimi bylo Take-Two (vydavatel série Grand Theft Auto nebo Max Payne) a The Entertainment Association (asociace podporuje vydavatele videoher v USA), a pronesl: „Tohle je násilí, že?“

Podle dostupných informací debata směřovala na to, aby firmy do svých her nedávaly tolik násilí, podle Bílého domu totiž násilné videohry mohou ovlivňovat jednání dospívajících dětí a narušovat jejich psychiku. Celkově ale měla být debata spíše v informativním duchu, Trump se měl zajímat o názory zástupců z videoherního světa a snažit se je popostrčit k tomu, aby ve hrách nebylo násilí tak detailně vyobrazeno. Zástupci mu naopak řekli, že videohry mají různá věková doporučení, jež předem upozorňují na násilí v těchto produktech a varují tak rodiče.

Donald Trump se nesnažil přímo zakázat násilí ve hrách, ani ho nespojoval s hrůznými činy, které se v poslední době ve Spojených státech staly, včetně stále častějších střelbách ve školách.

Na sestřih násilí ve videohrách od Bílého domu se můžete podívat níže. Video má na YouTube přes 30 tisíc palců dolu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama