Asus oznámil handheld ROG Ally X
Novinka Asus oznámil handheld ROG Ally X

Asus oznámil handheld ROG Ally X

Jan Urbančík

Jan Urbančík

1
Platformy Windows PC

Jde o vylepšení původní verze, nikoli plnohodnotného nástupce.

Reklama

Společnost Asus ve čtvrtek večer oznámila nový PC hadheld, který tak bude následovat loňský ROG Ally, jenž patří mezi největší konkurenci Steam Decku od Valve. První podrobnosti o novém zařízení přinesl magazín The Verge, kompletního představení se ale dočkáme až 2. června v rámci Computexu.

Handheld se jmenuje ROG Ally X a podobně jako Steam Deck OLED jde pouze o vylepšenou verzi původního zařízení, nikoli plnohodnotného nástupce. Ally X bude stále používat čip Z1 Extreme od AMD a stejný 120Hz LCD displej s podporou VRR, zůstává samozřejmě i operační systém Windows 11. Velkou předností nového hardwaru má být každopádně vyšší výdrž. Zatím neznáme přesné číslo, ale kapacita baterie má být o víc než 40 % větší.

Ani u RAM nemáme přesné číslo, ale paměť by měla mít vyšší kapacitu než aktuálních 16 GB. Novinkou je také delší M.2 slot, který se z 2230 změní na klasický 2280, který se používá také v desktopech. Vylepšeními pak prošly páčky a další ovládací prvky, zařízení by celkově mělo být snadněji opravitelné. Z estetického hlediska je pak změnou také barva, místo bílé se bude handheld vyrábět v černé.

Na rozdíl od Steam Decku OLED, který de facto nahradil původní model, ale jde o jakousi prémiovou verzi a cenovka bude vyšší než u prvního Ally, ten se bude i nadále prodávat. ROG Ally X má dorazit na trh v druhé polovině roku.

Asus neskrývá, že mezitím pracuje také na plnohodnotném nástupci. Stejně jako Valve ale říká, že ten přijde, jakmile to bude dávat smysl. Na ROG Ally 2 si tak ještě počkáme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama