Black Mesa se chlubí exteriéry dimenze Xen
Novinka Black Mesa se chlubí exteriéry dimenze Xen

Black Mesa se chlubí exteriéry dimenze Xen

Martin Cvrček

Martin Cvrček

9

Vývoj poslední části fanouškovské předělávky Half-Life se protáhne až do prosince.

Reklama

Black Mesa je často označována jako fanouškovská předělávka prvního Half-Life do Source enginu. Nejde o nesprávné označení, ale tenhle počin rozhodně není obyčejný fanouškovský projekt. Už proto, že je k dispozici jako placený produkt na Steamu v sekci Early Access. A jako většina Early Access titulů, i Black Mesa je v něm dost dlouho (za což může zjevně fakt, že tvůrci na projektu nedělají na plný úvazek). A ještě nějakou dobu v něm podle všeho zůstane.

Dlouho očekávané poslední části hry, zasazené do mimozemské dimenze Xen, jsme se podle posledních informací měli dočkat letos v létě. nově ale došlo k odkladu na prosinec 2017.

Odklad doprovází dva nové screenshoty, které vůbec poprvé ukazují předělané exteriéry. Zatímco pozemské sekce Black Mesy jsou podobné prvnímu Half-Life, Xen je od základu překopán a rozšířen, aby tvůrci z týmu Crowbar Collective naplnili původní, neuskutečněnou vizi Valve. Black Mesa by tak měla nabídnout zcela nový zážitek, což si samozřejmě žádá čas na řádné dokončení. Autoři se však dušují, že prosinec je opravdu nejzazší termín dokončení, který rozhodně hodlají dodržet.

K dispozici je také ukázka detailů a obrázek, který srovnáná část Xenu z Half-Life se stejnou částí tohoto segmentu hry v Black Mese. Tvůrci každopádně nechystají jen Xen. Do hry hodlají přidat i nový a lépe optimalizovaný systém dynamického osvětlení, díky němuž budou zdroje světla vrhat v reálném čase světlo, stíny i paprsky. Black Mesa tak bude vypadat zase o něco lépe.

V Crowbar Collective dále pracují na zlepšení barev celé hry a postavách nepřátel, které by již měly řádně a bez chyb držet své zbraně. Na ukázku těchto změn a novinek se můžete podívat na stránce, na kterou vás přesměruje odkaz výše.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama