Black Mesa: Xen je k dispozici v technickém betatestu
Novinka Black Mesa: Xen je k dispozici v technickém betatestu

Black Mesa: Xen je k dispozici v technickém betatestu

Martin Cvrček

Martin Cvrček

1
Platformy Windows PC

Každý, kdo Black Mesu vlastní, si může zkusit tři první úrovně.

Reklama

Když jsme vás nedávno upozorňovali na vydání nových záběrů z průchodu dlouho očekávanou dimenzí Xen v Black Mese, zmínili jsme, že beta může začít už v následujících dnech. To jsme ale ještě netušili, že nebudeme muset čekat ani 24 hodin. Avšak stalo se. Tým Crowbar Collective, který pracuje na předělávce prvního dílu Half-Life do Source enginu dlouhá léta, se konečně odhodlal k tomu, aby dal hráčům do rukou ochutnávku dlouho vyhlížené závěrečné pasáže hry. Proto v průběhu týdne rozjel tzv. technickou betu.

Bety se může zúčastnit každý, kdo vlastní Black Mesu na Steamu. Stačí si ve vaší knihovně otevřít vlastnosti hry, v záložce betaverzí překliknout na verzi s označením „public-beta“, počkat na stažení potřebných dat a hrát. Tedy pokud máte odemčené dosud vydané úrovně, ale jestli nemáte, stačí v nastavení Black Mesy povolit a/nebo aktivovat vývojářskou konzoli klávesou a zadat příkaz „sv_unlockedchapters 19“.

Technická beta aktuálně umožňuje zahrát si první tři mapy pasáže na Xenu, jež sestávají ze šesti map. Celý Xen má však čítat 19 map, tudíž jde jen o drobnou ochutnávku, jejímž primárním cílem je otestovat chod hry na co největším množství hardwarových konfigurací a vychytat bugy. Přesto je technická beta bez problémů hratelná a tvůrcům už stihla zajistit přísun značné chvály.

Proměna původně nepříliš populární části Half-Life je totiž opravdu radikální a zatím působí jako splněný sen mnoha fanoušků. Nezbývá tedy než doufat, že zbytek Xenu dopadne stejně dobře. Vývojáři přitom upozorňují, že jestli čekáte na kompletní zážitek, technická beta vám ho nenabídne, nicméně vydání hotového Xenu by už opravdu nemělo být daleko.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama