Poslechněte si hudební doprovod Black Mesa: Xen
Novinka Poslechněte si hudební doprovod Black Mesa: Xen

Poslechněte si hudební doprovod Black Mesa: Xen

Martin Cvrček

Martin Cvrček

Platformy Linux Linux Windows PC Apple Mac

Dlouho očekávané finále předělávky prvního dílu Half-Life doprovodí zajímavý hudební doprovod.

Reklama

Ačkoliv se to stále může zdát neuvěřitelné, Xen, poslední, léta vyvíjená část projektu Black Mesa od týmu Crowbar Collective, je na dohled. Tvůrci stanovili 1. srpen jako datum uvedení dalších úrovní Xenu do veřejné betaverze, k níž má přístup každý vlastník hry na Steamu, a skutečně to vypadá, že finální verze je za rohem, díky čemuž bude předělávka prvního dílu Half-Life do Source enginu konečně hotová.

Pokud chcete zvýšit svou natěšenost a beta vám nestačí, případně si prostě chcete poslechnout zajímavou herní hudbu, možná vám přijde vhod další znamení skutečnosti, že už na Xen, který je v porovnání s původní verzí podstatně obsáhlejší a zajímavější, nebudeme muset čekat moc dlouho. Máme tu totiž kompletní soundtrack Xenu, jenž má na svědomí Joel Nielsen. Ten složil hudební doprovod i pro základní Black Mesu, a to už v době, kdy šlo o mod a ne o komerční produkt jako nyní.

Soundtrack, který si může každý poslechnout třeba přes YouTube, čítá 16 skladeb a název některých může znalcům původního Half-Life snadno prozradit, co v kůži Gordona Freemana na Xenu zažijeme. Celkově jde o dost působivou, ale z velké části stále originální práci, která má všechny předpoklady k tomu, aby navodila řádnou atmosféru a náladu. Dokonce nechybí ani kompletní verze hudebního doprovodu loňského traileru. Najdete ho jako druhou skladbu, nazvanou Internal Conflict.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama