Dimenze Xen by se mohla v Black Mese objevit v létě příštího roku
Novinka Dimenze Xen by se mohla v Black Mese objevit v létě příštího roku

Dimenze Xen by se mohla v Black Mese objevit v létě příštího roku

Martin Cvrček

Martin Cvrček

3

Vývoj fanouškovského remaku prvního Half-Life pokračuje a podle všeho se konečně dostáváme na dohled dlouho očekávané poslední části hry.

Reklama

Kde je Xen? Tuhle otázku si musí pokládat snad každý majitel placené verze Black Mesy, povedeného remaku prvního Half-Life, který využívá Source engine a který se objevil na Steamu v sekci Early Access už v květnu minulého roku.

Pokud jste první Half-Life nehráli a netušíte, o čem je řeč, pak vězte, že pod názvem Xen se skrývá poslední část hry, odehrající se ve stejnojmenné dimenzi. V porovnání se zbytkem Half-Life není Xen kdovíjak rozsáhlý, ale mezi fanoušky nebyl nikdy ani kdovíjak oblíbený.

To je také důvod, proč tvůrcům z týmu Crowbar Collective trvá jeho předělávka tak dlouho. Musí se totiž od základu předělat, aby z něj bylo řádně kvalitní finále hry. Tvůrci tvrdí, že Xen předělávají do takové podoby, jakou by mohli vytvořit i vývojáři z Valve, kdyby je před lety neomezoval čas.

Jak se ale zdá, vývoj Xenu, jemuž předcházela snaha uvézt do provozu placenou verzi, která využívá jinou verzi Source enginu než mod vydaný v roce 2012, se konečně blíží ke konci. Tvůrci oznámili, že by aktuálně chtěli vydat Xen v létě příštího roku. Také přihodili dvojici obrázků, v nichž porovnávají jejich vizi Xenu s původními mapami z Half-Life.

Nezbývá než doufat, že se tvůrcům dílo podaří a Black Mesa bude po všech těch letech vývoje konečně kompletní. A jestli patříte mezi majitele placené verze, upozorním vás ještě na nedávno vydaný halloweenský patch, který mimo jiné přidal zombie verze HECU vojáků, tedy ZECU.

Poznámka: Titulní obrázek pochází z kompletní verze úrovně Surface Tension, která obsahuje některé prvky Xenu. Nejde tedy o výřez z nějaké plnohodnotné ukázky toho, jak bude Xen ve finále vypadat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama