C.A.R.S. – sen se stává skutečností
Project CARS Novinka C.A.R.S. – sen se stává skutečností

C.A.R.S. – sen se stává skutečností

Michal Maliarov

Michal Maliarov

9

Slightly Mad Studios se po určité době vrací ke svému vytouženému projektu o komunitně podporovaném simulátoru <strong>+ první obrázek</strong>

Reklama

Zatímco mnozí tuto myšlenku spíše zatracovali, studio posledních pár měsíců tvrdě makalo, aby předvedlo svůj nápad a přetvořilo jej do reálné podoby. Projekt Community Assisted Race Sim, tedy ve zkratce CARS, má dovolit hráčům a milovníkům závodních simulátorů stát se investory tohoto nového projektu, podílet se na ziscích, mít přístup do vývojového procesu a samozřejmě slovo ve směru, kterým se má titul ubírat.

Ian Bell ze Slightly Mad Studios nám tedy odhaluje některé exkluzivní detaily, na čem to vlastně klucí pracují. Veškeré podpůrné práce jsou již hotové a SMS se chystá nastartovat oficiální webové stránky a začít přijímat investory během následujících dvou, tří týdnů.

Studio bude nabízet investiční možnosti, které vyhoví každé kapse, počínaje 5 eury a konče zlatým členstvím o velikosti 1000 eur a výše. Všichni investoři budou mít během vývoje přístup k vývojářským buildům a úroveň vašeho vkladu určí míru, kterou se můžete na vývoji podílet. Např. zatímco o směru titulu mohou rozhodovat všichni investoři, pouze ti se zlatým členstvím budou pozváni na konference, kde se budou probírat podstatně větší detaily. Zlatí investoři dokonce dostanu přístup ke zdrojovému kódu.

Slightly Mad Studios slibuje velmi transparentní a otevřený vývoj, aby každý investor viděl jejich práci krok za krokem. Nebudou existovat žádné zavřené dveře či soukromá fóra, vše bude dostupné pro investory.

C.A.R.S. simulátor bude ve svém základu používat engine ze závodů NFS Shift 2 a tým poté bude přidávat jednotlivé moduly včetně nového DirectX 11 renderu, nového fyzikálního enginu a nové AI. Studio očekává alespoň 12ti měsíční vývojový cyklus, ale investoři se mohou těšit na časté buildy.

Níže naleznete první ukázku ve vysokém rozlišení, další budou následovat po dobu vývoje. SMS plánuje do finálního produktu zahrnout plně licencovaný obsah, ten se ale bude přidávat postupně. Vypadá to tedy, že se nám do rukou dostává za dlouhou dobu zajímavý projekt, který se možná konečně povede na jedničku, a to hlavně proto, že si jej hráči sami ukovají tak, jak chtějí. Nesmíme také zapomínat, že je studio formováno z mnoha lidí, jež se podíleli na titulu GTR 2, který se dosud považuje za jeden z nejlepších závodních simulátorů vůbec. Že by svítalo na lepší časy?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama