Cattle and Crops vážnou konkurencí pro Farming Simulator
Novinka Cattle and Crops vážnou konkurencí pro Farming Simulator

Cattle and Crops vážnou konkurencí pro Farming Simulator

Michal Burian

Michal Burian

8

Chystá se revoluce na poli zemědělských simulátorů, kterým vládne Farming Simulator?

Reklama

Zajímavě vypadají a stále tajný projekt Cattle and Crops by mohl být vážnou konkurenční pro Farming Simulator, který kraluje zemědělským simulátorům. Po světě i u nás tuhle sérii od švýcarského studia Giants Software hraje stále více lidí. Navíc vývojáři naslouchají komunitě. Do loňského dílu přidali kácení stromů a jejich následné zpracování, zatímco nedávno potěšili Zlatou edicí obsahující expanzi s novou mapou a hlavně novými stroji. Těm vévodí traktory značky Zetor a Tatra Phoenix 6x6. Každým rokem se navíc posouvá grafická stránka a malinko také fyzika.

V příštím roce, kdy má vyjít nový Farming Simulator pro PC a konzole, by to ale Giants Software nemuseli mít tak jednoduché. Na obzoru je totiž nový simulátor, který je zahalen rouškou tajemství. V současné době o něm víme akorát to, že se jmenuje Cattle and Crops a připravuje ho tým hráčů pro hráče. Nepojmenovaný tvůrčí celek slibuje mnohem vážnější simulaci. Zatím to dokazují akorát pěkně zpracovanými obrázky a hlavně krátkým teaser trailerem z pre-alfa verze hry. V tom můžete vidět řezačku značky Claas a odvoz posečeného materiálu. Na první pohled zaujmou realistické zvuky a poté kola traktoru Deutz Fahr, které přejedou trávu. Ta na kola traktoru reaguje velmi realisticky. Nutno říct, že nic takového dosud nebylo v žádném simulátoru farmaření k vidění.

Na vysoké úrovni má být systém počasí. Ten bude ovlivňovat vaší strategii. Podle dostupných materiálů se navíc na poli budou tvořit kaluže vody, což opět v jiné hře tohoto žánru není k vidění. Samozřejmostí potom jsou detailní stroje a realistická zemědělská technika, stejně tak licencované značky, multiplayer, různé druhy terénů (budou ovlivňovat růst a zdraví plodin) a v neposlední řadě podpora modifikací, kdy si hráči budou moci vytvořit vlastní stroje a mapy, stejně jako ve Farming Simulatoru.

V poslední řadě mě zaujala možnost zaměstnat lidi ovládané umělou inteligencí, kteří se s vámi budou starat o farmu, zvířata a celkově vám pomáhat. Snad bude AI fungovat podle představ autorů.

Jak jste se mohli přesvědčit, o Cattle and Crops toho vskutku moc nevíme. Ale i to málo naznačuje, že to tajný tvůrčí celek myslí vážně a na příští rok připravuje simulátor zemědělství, který by mohl být špičkový.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama