Autorům modifikací došla trpělivost, vytváří vlastní simulátor zemědělství
Novinka Autorům modifikací došla trpělivost, vytváří vlastní simulátor zemědělství

Autorům modifikací došla trpělivost, vytváří vlastní simulátor zemědělství

Michal Burian

Michal Burian

15

Cattle and Crops bude hodně detailní, konkurence bude mít co dohánět.

Reklama

Dlouhé roky tvořili modifikace do jednotlivých dílů oblíbené série Farming Simulator a vylepšovali hru. Občas i samotní vývojáři Farming Simulatoru ocenili jejich práci. Před několika lety skupině nadějných modderů došla trpělivost a začali s vývojem vlastní hry. Pojmenovali ji Cattle and Crops a zaměřili se nejen na realistické zpracování, ale i další maličkosti.

Skupina nezávislých vývojářů a designérů z Německa si dala za úkol vytvořit detailní simulátor, který se realitě přibližuje tak, jak jen je to u hry ze žánru simulátoru možné (to Farming Simulator nikdy oficiální cestou nenabídl). Chtějí zaujmout nejen milovníky hospodářství, ale také příležitostné hráče. Při tom všem využijí nejnovější technologie, aby hra i po grafické stránce odpovídala dnešním standardům.

Ve hře Cattle and Crops máte dostat velmi detailní a přesná vozidla s vlastními funkcemi. Budete si moci nastavit zpětná zrcátka, otevřít dveře nebo si přizpůsobit tříbodový závěs. Podobně detailní to bude i v samotném ovládání jednotlivých strojů. Studio si vymyslelo, že dá hráčům možnost si vybrat mezi realistickým a arkádovým modelem. Přesto autoři nezapomněli klást důraz na fyziku, stopy v terénu a zvuky, abyste se cítili jako při řízení skutečného traktoru.

Masterbrain-bytes vytvořili dynamický systém terénu zahrnující stopy po kolech a strojích, které mají vliv na hloubku terénu, ať už při postřiku, orbě nebo jen při jízdě po polích. Když s traktorem budete postřikovat pole s rostoucím obolím, budete vytvářet v půdě stopy a tím zničíte část úrody, stejně jako ve skutečnosti. Musíte tak zvolit traktor s úzkými koly a hlavně jezdit stále po stejných kolejích.

Při běžných činnostech vám budou pomáhat zaměstnanci, které si budete moci najmout a sledovat je při práci. Své zaměstnance můžete pověřovat běžnými úkoly - přeprava ovoce, krmení zvířat, sklízení pole a mnohé další úkoly. Na své zaměstnance nesmíte zapomínat, v průběhu hry se budou zvyšovat jejich schopnosti a spokojenost. Čím budou spokojenější a zkušenější, tím budou efektivnější.

O zvířata se tak nebudete muset starat sami, v konkurenčních hrách to jinak nejde. V Cattle and Crops budete moci těmito úkony pověřit umělou inteligenci. Aby se zvířatům dařilo, musíte je krmit, kydat a dávat pozor na různé nemoci. Jenom tak se bude vaše stádo rozrůstat, abyste mohli dospělé kusy prodávat nebo od krvav získávat mléko.

Růst a vitalita rostlin závisí na různých půdních podmínkách, jak jsou úroveň vlhkosti, živiny a několik faktor nákaz. Růst rostlin (na základě stupnice BBCH) je simulován každý den pro každou rostlinu. Abyste vypěstovali jen to nejlepší, musíte se o své plodiny a pole dobře starat.

Na realistických klimatických datech se bude zakládat systém počasí. To bude velmi přesné pro každé roční období. Počasí má přímý vliv na půdu, v závislosti na strojním zařízení, které používáte, se může stát, že po dlouhých deštích uvíznete v bahnitých polích. Dlouhé období sucha nebo deště také ovlivní vaší zemědělskou strategii: není-li déšť, budete muset najít způsob, jak zavlažovat svá pole; pokud je deště příliš, můžete mít potíže při sklízení svých plodin.

Tohle vše ale půjde různě nastavit, upravit nebo zcela vypnout v nastavení hry, včetně vlivu počasí a nákaz rostlin.

V režimu kampaně dostanete několik výukových misí, při kterých se naučíte vše o výše uvedených detailních funkcích farmaření. Vyzkoušíte si náročný život zemědělce a postupně se vypracujete až ke své farmě a ke svým strojům. Svou postavu budete vylepšovat získáváním zkušenostních bodů a své podnikání budete specializovat a rozšiřovat do dalších map. Díky volnosti hry si budete moci snadno přidat svůj vlastní příběh, a to přidáním nových misí na svých mapách.

Kromě toho vám režim sandbox umožní otestovat a hrát bez jakýchkoliv omezení, XP či specializací postav.

Na samotný závěr si vývojáři nechali multiplayer. Ten samozřejmě bude součástí plné verze (1.01), stejně tak podpora modifikací (video-návod a nástroje).

Aby Cattle and Crops mohl vyjít, potřebují autoři vybrat na Kickstarteru 75 tisíc eur. V době psaní článku měli na účtu již přes 90 tisíc eur a slibují, že pokud vyberou celkem 125 tisíc eur, bude Cattle and Crops nejen v angličtině, ale titulky budou i v češtině. Zajímavé, že zkušení moddeři nezapomněli na nás, hráče z České republiky a Slovenska.

Plná verze Cattle and Crops vyjde v listopadu 2017 na PC. Předběžný přístup pro podporovatele Kickstarteru je v plánu na březen 2017.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama