Ceny za herní audio ovládly Star Wars Jedi: Survivor
Baldur's Gate 3 Novinka Ceny za herní audio ovládly Star Wars Jedi: Survivor

Ceny za herní audio ovládly Star Wars Jedi: Survivor

Filip Svoboda

Filip Svoboda

10

Bodovaly i Baldur's Gate 3 nebo Stray Gods.

Reklama

Ocenění za herní audio udělovala organizace Game Audio Network Guild (G.A.N.G.), která sdružuje herní skladatele, sound designery, studenty a profesionály. Hned sedm kategorií ovládly Star Wars Jedi: Survivor, které si letos vysloužily i Grammy za nejlepší herní soundtrack.

Kromě nejlepšího soundtrackového alba a vůbec nejlepší hudby, za kterou stojí skladatelé Stephen Barton a Gordy Haab, ocenili hlasující Star Wars také za sound design, audio mix nebo zvuky uživatelského rozhraní.

Po čtyřech cenách si odnesly hry Baldur's Gate 3 a Stray Gods: The Roleplaying Musical. První jmenovaná bodovala v kategoriích hereckých výkonů a dialogů, výkonů muzikantů a měla také nejlepší hlavní téma.

Muzikálový experiment Stray Gods získal ocenění za nejlepší hudbu v indie hře, nejlepší audio ve hře podle vlastní IP, za kreativní a technické uchopení hudby a v neposlední řadě za nejlepší původní skladbu. Tou je píseň Adrift, kterou zpívají známé herečky Laura Bailey a Ashley Johnson.

Další ocenění si rozdělily tituly jako Diablo IV, Diablo Immortal, Tchia a SEASON: A letter to the future. Cenu za celoživotní přínos obdržel Steve Schnur, prezident EA Music Group. Celý seznam najdete na webových stránkách organizace G.A.N.G.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama