Black Mirror Novinka Česká adventura Posel smrti se vrací, autoři chystají remaster hudby i úplně nový díl

Česká adventura Posel smrti se vrací, autoři chystají remaster hudby i úplně nový díl

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

4
Platformy Windows PC

Byla spuštěna crowdfundingová kampaň.

Reklama

První díl hororové adventurní série Posel smrti se dodnes řadí mezi nejznámější české hry. Na úvodní díl od berounského studia Future Games, který vyšel v roce 2003, v dalších letech navázaly další dvě pokračování, které ale už vznikly pod taktovkou německého studia Cranberry Productions. V roce 2017 se následně sérii pokusilo formou plnohodnotného rebootu s názvem Black Mirror oživit vydavatelství THQ Nordic. Tento pokus ale u hráčů i recenzentů propadl.

Nyní se značka vrací ke svým kořenům. Za snahou o její návrat stojí vývojář a hudební producent Zdeněk Houb, který se podílel už na vzniku prvního Posla smrti. Pro začátek spustil na platformě Hithit crowdfundingovou kampaň, která si klade za cíl vybrat od fanoušků peníze na remaster hudby pro zmíněný první díl. Požadovanou částku 70 tisíc korun se podařilo získat za několik málo hodin, takže tento první cíl můžeme považovat za splněný. Zdeněk Houb ale prozradil, že má již rozpracovaný návrh na úplně nový díl. Má se jednat o prequel, jehož vývoj by rovněž minimálně z části financoval skrze crowdfunding.

„Po tomhle remasteru hudby bych na Hithitu rád spustil další projekt. Sbírku na nového českého Posla smrti! Prequel s podtitulem „Pouto krve“. Poutavý příběh ze staré Anglie/Skotska, inspirovaný skutečnými událostmi. S novým, v adventurách dosud nepoužitým, game design postupem a temnou atmosférou hodnou Posla smrti. Tak držte palce, ať se remaster podaří! Protože námět prequelu se už píše,“ uvádí autor. Na remaster hudby pro první díl můžete ještě více než měsíc přispívat na HitHitu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama