Chystá se pokračování Garry's Modu
Novinka Chystá se pokračování Garry's Modu

Chystá se pokračování Garry's Modu

Martin Cvrček

Martin Cvrček

3

Hra se ale nebude jmenovat Garry's Mod 2 a podle všeho si na ní ještě počkáme.

Reklama

Garry's Mod, něco na pomezí hry a platformy pro tuny modů, je projekt, který se ještě dnes těší značné popularitě, ačkoliv svá nejlepší léta má nejspíš za sebou. Původně mod pro Half-Life 2 a později samostatně dostupný placený titul zkrátka uhranul velké množství PC hráčů a v současné době má na kontě více než šest milionů prodaných kopií. Proto by nás nemělo příliš překvapovat, že autor Garry Newman se svým studiem Facepunch chystá pokračování.

Newman o potenciálním následníkovi GModu očividně uvažuje už delší dobu, jak dokazuje jeho Twitter, teprve nyní ale v rozhovoru pro server PCGamesN potvrdil, že se na něm skutečně pracuje.

„JTeď bychom nezvyšovali cenu (původního Garry's Modu, pozn. redakce), protože tak nějak pracujeme na sequelu, takže by bylo vážně hloupé zvyšovat cenu. Je v brzké fázi. Rádi bychom v něm měli více VR věcí - to je jeho velká podstata. A nebude se jmenovat Garry's Mod 2.“

Ať už tedy Newman chystá cokoliv, pokračování se nebude jmenovat Garry's Mod 2 a čeká nás v něm více věcí zaměřených na virtuální realitu. Už v případě původního GModu se koneckonců uvažovalo nad podporou Oculus Riftu, ale nakonec z ní sešlo.

Zatím není vyloučené ani to, že by sequel Garry's Modu poháněl čerstvý Source 2 engine. Včera večer došlo k definitivnímu přechodu Doty 2 na Source 2 pro všechny hráče, takže počínaje včereškem tu máme první hotovou a vydanou hru poháněnou novým enginem od Valve.

Což znamená, že další možnosti využití enginu na sebe nemusí nechat moc dlouho čekat, ať už máme na mysli hry od Valve nebo tituly třetích stran, které by chtěly Source 2 využít. Bez ohledu na použitý engine je ale hlavní to, aby měl sequel GModu všechny předpoklady k tomu, aby se stal zdrojem pro všemožné modifikace a experimenty a perly typu legendární série GMod Idiot Box.

Pokračování Garry's Modu ale není jediný projekt, na kterém ve studiu Facepunch pracují. Nezapomínejme ani na taktéž celkem populární Rust, který se stále nachází v Early Access fázi.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama