Crash Bandicoot N. Sane Trilogy může vyjít na další platformy
Crash Bandicoot Novinka Crash Bandicoot N. Sane Trilogy může vyjít na další platformy

Crash Bandicoot N. Sane Trilogy může vyjít na další platformy

Michal Burian

Michal Burian

27

Aktualizace: Sony otočila, nově tvrdí, že nejprve na PS4 a PS4 Pro. Co to znamená?

Reklama

Aktualizace: Včera jsme vás informovali o příspěvku Irské pobočky Sony, která na Twitteru napsala, že Crash Bandicoot N. Sane Trilogy vyjde exkluzivně na PlayStation 4. Po pár hodinách ale tweet zmizel a nahradil ho jiný, v něm zástupci PlayStationu tvrdí, že kolekce tří dílů vyjde nejprve na PS4 a PS4 Pro. Co to znamená?

Inu, znamená to, že později klidně mohou následovat další platformy, klidně konkurenční Xbox One, PC nebo Nintendo Switch. V opačném případě se totiž užívá slovo exkluzivně. Vypadá to na podobnou spolupráci, kterou měl Microsoft u Dead Rising s Capcomem nebo u Rysen s Crytekem. Tedy, že si společnost zaplatí časovou exkluzivitu. Jak známo, práva na značku Crashe vlastní Activision - jeho studio připravuje tento remaster tří dílů, ale práva na tyto tři díly by měla mít zase Sony. Možná se Sony s Activision dohodli na časové exkluzivitě s tím, že později může trilogie vyjít na jiné platformy, otázkou je, zda to bude Xbox One. PC se zdá být velice pravděpodobné.

V současné době nechceme zbytečně čeřit vodu, ale skutečně to vypadá, že by se po nějaké době mohl Crash podívat na další platformy. Otázkou zůstává, jaké to budou.

Původní zpráva

Série Crash Bandicoot začala u amerického studia Naughty Dog, které této plošinovce vdechlo život v roce 1996 na prvním PlayStationu. V průběhu několika let vznikly tři pokračování. Poté značka putovala od jednoho týmu k druhému, v roce 2008 se dostala k Activisionu, který vlastní práva do dnes. A právě ze spolupráce mezi Activisionem a Sony vznikne trilogie prvních tří dílů ve vylepšené podobě, které si budou moci zahrát majitelé PlayStationu 4 již na začátku léta, konkrétně 30. června, kdy Crash Bandicoot N. Sane Trilogy spatří světlo světa.

Sama Sony dokonce Crash Bandicoot N. Sane Trilogy uvedena na trh. Vývoj má na starost studio Vicarious Visions, které vlastní Activision. Tím se kruh uzavírá.

Z určitého pohledu existuje šance, že by Crash Bandicoot N. Sane Trilogy byla časovou exkluzivitou PlayStationu 4. V současné době tomu tak ale není, Sony v tiskových zprávách o časové exkluzivitě nemluví a Irská pobočka na Twitteru potvrdila, že vyjde výhradně na PS4. Zajímavé je, že po několika hodinách tweet zmizel.

Crash Bandicoot N. Sane Trilogy zahrne remasterované díly her Crash Bandicoot, Crash Bandicoot 2: Cortex Strikes Back a Crash Bandicoot: Warped. Všechny tři hry jsou vylepšeny, pochlubí se novým osvětlením, novými cut-scénami a filmečky. Krom toho budou obsahovat ještě nový systém pro ukládání a pro checkpointy, stejně tak předělaný soundtrack. Nezapomeňte, že hratelnost se nemění!

V prvním dobrodružství se znovu postavíte zlovolnému doktorovi Neo Cortexovi a pokusíte se zhatit jeho podlý plán na sestavení armády geneticky vyšlechtěných služebníků. Bruslete po ledě a proleťte se většími úrovněmi s volným pohybem v pokračování a pak se vrhněte do cestování v čase a prostoru ve velkolepém finále s názvem Warped.

Crash Bandicoot N. Sane Trilogy předobjednáte na Xzone.cz a GameExpres.sk.

Historie série Crash Bandicoot

Vývojářská studia

Naughty Dog (1996–99) Eurocom (2000–01) Traveller's Tales (2001–04) Dimps (2006) Radical Entertainment (2005–08) Polarbit (2008–10) Vicarious Visions (2002–04, 2016–do dnes)

Vydavatel

Sony Computer Entertainment (1996–2000) Universal Interactive Studios (1996–2003) Konami (2001–06) Vivendi Universal Games (2003–04) Sierra Entertainment (2005–08) Activision (2008–do dnes)

Platformy: Game Boy Advance, GameCube, iOS, N-Gage, Nintendo DS, PlayStation, PlayStation 2, PlayStation 3, PlayStation 4, PlayStation Portable, Wii, Xbox 360, Xbox a Zeebo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama