CZ žebříček: opravdu jsme jiní
Novinka CZ žebříček: opravdu jsme jiní

CZ žebříček: opravdu jsme jiní

Martin Zavřel

Martin Zavřel

25
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Windows PC Xbox Xbox One

Prodeje fyzických her v Xzone za 43. týden.

Reklama

Tomu nebudete věřit. Zatímco žebříčky ve světě tradičně ovládla jedna z největších (komerčně nejúspěšnějších) sérií všech dob, Call of Duty, v Česku jsme ten samý týden kupovali jinou hru více.

A navíc to ani nebylo těsné - Medievil prodal skoro dvojnásobek toho, co Modern Warfare.

Kdyby mi to někdo dopředu řekl, že to tak dopadne, vysmál bych se mu. Co si z toho vzít za ponaučení? Je jich několik.

Tak předně česky dabované hry rodinného typu u našich hráčů opravdu bodují, plus Medievil i po těch letech očividně pořád dokáže okouzlit.

CZ žebříček: opravdu jsme jiní

No a pak samozřejmě nezbývá než si připomenout fakt, že většina našinců hraje FPS zásadně na počítači, s klávesnicí a myší - a ti si samozřejmě stahují hry digitálně, takže se v našem žebříčku fyzických prodejů Xzone neobjeví. Klidně je možné (a nejspíš pravděpodobné), že se Modern Warfare v Česku kupovala minulý týden nejvíc ze všeho - ale digitálně.

Na druhém místě už ale Call of Duty: Modern Warfare najdeme, takže zas tak odlišní od zbytku světa přeci jen nejsme. Bude zajímavé sledovat, jak dlouhé bude mít u nás hra nohy. Tipuji že našinci si ji hodně kupují kvůli kampani a ta je při průměrném hraní na jeden víkend, jakkoliv je výpravná a povedená. Multiplayer je ale letos poněkud pestřejší než minulé roky a s ohledem na čerstvě oznámený odklad příštího Battlefieldu se může stát, že si udrží pozornost fanoušků žánru déle, než jsme zvyklí. Obzvláště pokud časem přijde ten slibovaný přídavek Battle Royale zdarma.

Na třetím místě jsem tak nějak intuitivně čekal skvělé RPG Outer Worlds, nicméně i tady našinci překvapili a dali najevo svou lásku k polím, traktorům a podobným proprietám zemědělství. Farming simulator 19 (tentokrát v platinové edici se všemi datadisky) má rozhodně svoje kouzlo, tak vám snad udělá radost, že kromě recenze pro vás chystáme i soutěž o několik kusů hry, včetně stylových dárkových předmětů k ní.

Další místa jsou relativně tradiční, nicméně rozhodně stojí za povšimnutí, že navzdory dramatickým propadům v minulosti se Apex Legends stále drží.

A potlesk si zaslouží také Nintendo, které obsadilo trojici míst (Zaklínač je samozřejmě pro Switch) v žebříčku - to je pro český trh, stranící v minulosti často jiným platformám, pěkný úspěch.

  1. MediEvil
  2. Call of Duty: Modern Warfare
  3. Farming Simulator 19
  4. The Outer Worlds
  5. Apex Legends
  6. FIFA 20
  7. Grand Theft Auto V
  8. Ring Fit Adventure
  9. Zaklínač 3: Divoký hon - Kompletní Edice
  10. The Legend of Zelda: Links Awakening
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama