Detaily prvního scénáře z Akiba’s Beat
Novinka Detaily prvního scénáře z Akiba’s Beat

Detaily prvního scénáře z Akiba’s Beat

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

Asahi spěchá na nádraží v Akihabaře, ale věci se mají jinak než obvykle.

Reklama

Je to již delší dobu, co v Japonsku studio Acquire oznámilo hru Akiba’s Beat pro konzole PlayStation 4 a PS Vita. Vzdáleně svým názvem připomíná sérii Akiba's Trip, pro kterou je také vlastně duchovním nástupcem a nepřímým pokračováním. Tento "nový díl" s novým názvem má být prvním vyloženě akčním RPG, vytvářeným pod taktovkou režiséra Kohty Takana.

Opět se v Akiba’s Beat přesuneme do realisticky vytvořené čtvrti jménem Akihabara, ale tentokrát nepůjde o "upíry", ale o bludy, iluze a klamy. Hlavní hrdina se se svými přáteli ocitnou uvězněný ve vymyšleném světě, ve kterém se navíc stále opakuje jen neděle.

A možná proto, aby se hráči zorientovali v příběhu hry a nebyli před koupí na pochybách, rozhodl se Acquire seznámit je se čtyřmi úvodními scénáři hry. Dnes vám nabízíme první z nich.

Případ 1: Akihabara Station narušena iluzemi

Hlavní protagonista hry Asahi zaspal a přitom slíbil, že se setká se svým blízkým kamarádem Mizukim a tak spěchá na místo jejich setkání. Aby se tam dostal co nejrychleji, proběhne Asahi stanicí velmi rychle, ale při tom si všimne, že vypadá Akihabara Station úplně jinak, než je obvyklé.

Asahi je podivnou scénou, která se mu před očima naskytla, zneklidněný, protože se mu vůbec nezdá reálnou. Pak ale uslyší osamělý dívčí hlas. Objeví se dívka jménem Saki, kterou doprovází podivný tvor Pikun, vznášející se ve vzduchu. Asahimu řekne, že všechno co před sebou vidí, je teď "skutečnou realitou".

Saki se snaží dále Asahimu vysvětlit jev, který se před ním objevil, ale vedle ní stojí další muž, fascinovaný transformací stanicí Akihabara. Je to Hisayoshi Otoda, který v Akihabaře provozuje obchod s elektronikou, specializovanou na zvuk a hudební aparatury. Ten jim prozradí, že se jedná o podobu Akihabary, jak by měla vypadat ve své ideální podobě. Nicméně Saki a Pinkun dochází k závěru, že právě on je příčinou těchto podivných změn.

Otoda nakonec mizí a vypadá to, jakoby se výměnou za jeho odchod objevila v přední části stanice tajemná dvířka. Saki Asahimu prozradí, že se jedná o vstup do takzvané Delusionscape a vlastně jej přinutí dveřmi projít.

Co ale Asahi najde na druhé straně dveří? Co všechno nakonec zjistí?

V Japonsku se začne PlayStation 4 verze hry Akiba’s Beat prodávat 15. prosince, ale datum vydání PS Vita verze stále nebylo oznámeno. Paradoxně má toto RPG vyjít v Severní Americe a v Evropě na obou platformách v 1. čtvrtletí roku 2017.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama