Duke Nukem 3D Reloaded se zdrží
Novinka Duke Nukem 3D Reloaded se zdrží

Duke Nukem 3D Reloaded se zdrží

Michal Maliarov

Michal Maliarov

5

Ačkoliv získal Duke Nukem Forever značně rozporuplné ohlasy, fanoušci stále tvrdě pracují remaku původní legendy – Duke Nukem 3D. Chvíli to ale potrvá.

Reklama

Doteď vše šlo hladce a držitelé práv, studio Gearbox Software, povolilo vývoj bez větších problémů. Nyní se ale vývojářský tým dostává se studiem do křížku (nebo kreativního konfliktu, chcete-li) a vývoj se začíná brzdit.

„Po zvážení situace a zjištění směru, kterým se projekt ubírá, se studio Interceptor Entertainment rozhodlo dokončit Duke Nukem 3D Reloaded později, než se očekávalo. Vývojářský tým má stále chuť do práce a povolení na značku Duka, takže doufáme, že obnovíme práce na hře hned, jak to bude možné,“ říká oficiální stránka projektu.

Důvodem odkladu jsou prý nesrovnalosti a rozdílné názory držitele práv a vývojářského studia, což v zásadě znamená, že bez svolení Gearboxu se vývoj nehne dál. Prozatím je hotova takřka celá multiplayerová část hry, ale na tom to nějakou chvíli i zůstane.

Po internetu kolují některé spekulace, že je pauza ve vývoji zapříčiněna prostým faktem, že vypadá remake klasiky mnohem lépe, než DNF od Gearboxu, což by bylo pro studio rozhodně velkou ostudou. Opravdový důvod ale není znám.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama