E3 2015: Co byste rozhodně neměli přehlédnout (1. část)
Speciály Článek E3 2015: Co byste rozhodně neměli přehlédnout (1. část)

E3 2015: Co byste rozhodně neměli přehlédnout (1. část)

Michal Burian

Michal Burian

11

Horizon od tvůrců Killzone, nový Doom, ukázka z Uncharted 4, Ghost Recon v otevřeném prostředí, Mass Effect: Andromeda, dvě videa z SW: Battlefront, Fallout 4, The Last Guardian, předběžný přístup do her na Xbox One, Hitman, NFS, Rise of the Tomb Raider, Mirror's Edge: Catalyst, For Honor, South Park, Xbox One se zpětnou kompatibilitou, Gears of War a další.

Reklama

Po maratonu pěti tiskových konferencí (Bethesda, Microsoft, EA, Ubisoft a Sony) jsem se odhodlal spočítat příval novinek, který jsme pro vás na Zingu napsali za posledních 24 hodin. Když jsem zjistil, že jich je přes 80, rozhodl jsem se, že to chce speciální článek, kde naleznete pouze výběr našeho DŮLEŽITÉHO OBSAHU, který by vám za žádných okolností neměl uniknout.

Tento přehled vám přineseme i v dalších dnech E3.

Pokud chcete vědět úplně vše z prvního dne E3, tak vám doporučuji si přečíst náš souhrn (doufám, že přehledný), případně se podívat na záznam ze všech konferencí.

PS4: Akční RPG Horizon od tvůrců Killzone

V mém žebříčku se nově představená PlayStation 4 exkluzivita Horizon: Zero Dawn řadí hodně vysoko. Pracují na ní tvůrci Killzone ve studiu Guerrilla Games a slibují otevřený post-apokalyptický fantasy svět se změnou počasí a denní doby. Hrát budeme za mladou, zkušenou lovkyni, která touží odhalit tajemství dávné civilizace, která zanikla. Místo ní planetu ovládají podivný mechaničtí tvorové, připomínají dinosaury.

- Více se o Horizon: Zero Dawn dočtete v naší novince.

Nový Doom na jaře 2016 s brokovnicí, motorovkou a brutalitou

Id Software na E3 ukázali dynamický a brutální styl. Hlavní hrdina se neschovává za žádnými štíty, to by byl moc těžký a nemohl by vysoko skákat. Ve hře není ani žádné automatické obnovení zdraví, při doplnění zdraví se musíte spolehnout jen na lékárničky, které čas od času někde najdete, nebo vypadnou z rozdrceného démona.

- Více videí a informací o novém Doomu zde

PS4: Uncharted 4 v nabušené ukázce

Nathan Drake to na E3 pořádně rozjel a ze svého nového dobrodružství ukázal přestřelku na tržnici, která pokračovala zběsilou jízdou v autě.

Nový Ghost Recon v otevřeném prostředí

Francouzské studio Ubisoftu, které vypomáhalo s Ghost Recon: Future Soldier, na příští rok pro PC, PS4 a Xbox One chystá svůj vlastní titul ze série Ghost Recon. Jmenuje se Wildlands a odehrává se v otevřeném městském prostředí.

Vašim úkolem bude vést tým "duchů", což jsou čtyři členové U.S. Elite Special Ops, na tajné misi - musíte eliminovat drogový kartel Santa Blanca v Bolívii. Bolívie je největším producentem kokainu na světě, drogový kartel Santa Blanca má velkou moc a v zemi si dělá, co chce.

- Více v samotné novince.

Nový Mass Effect nese podtitul Andromeda

Mass Effect: Andromeda pohání Frostbite 3 engine, trailer přitom pochází právě z enginu. Hra vyjde na konci příštího roku pro PC, PS4 a Xbox One.

Dvě ukázky ze Star Wars: Battlefront

Pětiminutové video z multiplayeru ukazuje útok Walkerů na planetě Hoth, zatímco druhé je sestřih z kooperativních misí na Tatooineu.

Fallout 4 vyjde už v listopadu

Příznivci Falloutu to poznají, ostatním řekneme, že se čtvrtý díl skutečně odehrává v Bostonu, kde vše začne před samotnou nukleární válkou. Ocitnete se u sebe v bytě u zrcadla, kde si upravíte postavu dle libosti (hrát můžete i za ženu). Podle vámi zvolených možností se vám vygeneruje dítě - na základě vašeho páru. A jak jste si jistě dobře všimli, vaše postava bude plně nadabovaná, což je poprvé v sérii Fallout.

K dispozici bude crafting zbraní a úprava Power Armouru. Ve hře jinak bude více než 50 základních zbraní a přes 700 modifikací.

- Vše videa v samotné novince

PS4: The Last Guardian žije

Příběh mladého chlapce a obrovitého tvora od japonských vývojářů nakonec žije a vyjde na PlayStation 4

Demo na tiskovce Sony ukázalo chlapce a obrovitého tvora. Oba se museli společně dostat z jedné strany na druhou, v cestě jim stálo několik překážek. Chlapec na tvora často volal a přemlouval ho. Tvor není pouze přítelem, ale také zachráncem, nejednou chlapce zachrání, ale i chlapec musí občas pomoci a vysvobodit velkého létajícího tvora, kterého je těžké popsal. Raději se na vše podívejte sami.

The Last Guardian vyjde v roce 2016 na PlayStation 4, snad už to bude pravda a nedopadne to jako dříve na PS3.

Předběžný přístup do her na Xbox One

Od populárního a často kritizovaného Early Access programu Steamu oznámil Microsoft svou verzi pro Xbox One. Xbox Game Preview program bude fungovat jako ten na Steamu. Umožní tak vývojářům prodávat své hry hráčům před dokončením, hráči se za to budou moci podílet na vývoji.

- Více o Early Access programu na Xbox One zde

Plešatý Agent 47 se vrací v Hitmanovi

Nový Hitman vyjde na konzole a PC již 8. prosince letošního roku. Informací zatím moc není, víme, že opět budeme hrát za Agenta 47, který se vrací, aby eliminoval své cíle. Podporovat ho opět bude kolegyně Diana Burnwood, společně odhalí nejvyšší spiknutí světa, cestovat budeme po celém světě.

Předešlé díly NFS se sejdou v novém Need for Speed

Restart Need for Speed série bude o rychlé jízdě, policajtech a velmi rozsáhlém tuningu vzhledu i výkonnosti, podobně rozsáhlé možnosti prý v sérii NFS ještě nebyly.

EA ukázali vůbec první gameplay záběry z pre-alfa verze. Podívali jsme se do garáže, kde jsme si začali upravovat našeho auto. Viděli jsme úpravu kol, nasazení křídla, změnu barvy a následné aplikování samolepek. Poté jsme se vydali do ulic nočního města, respektive na první závod, po němž nás začali pronásledovat policisté.

- Více v novince.

Xbox: První gameplay ukázka z Rise of the Tomb Raider

Microsoft ukázal úvod hry se šplháním po skále a následně lavinu, která ohrozila archeoložku Laru Croft. Rise of the Tomb Raider vyjde 10. listopadu na Xbox One a Xbox 360.

- Celý gameplay

Mirror's Edge: Catalyst vypadá velmi nadějně

Již podruhé se vžijeme do role Faith, ženy ovládající jak parkour, tak bojové umění a s těmito dvěma dovednostmi se postaví proti zlé korporaci, která vládne městu a v jejímž čele stojí Gabriel Kruber.

Největší novinkou oproti prvnímu – respektive původnímu – dílu je otevřené město. Hra nebude dělená na levely nebo kapitoly jako předtím, ale budete vždy v otevřeném městě, které je vám k dispozici. Můžete plnit hlavní mise, vedlejší mise, plnit různé aktivity jako jsou například závody nebo se prostě jen flákat po městě a užívat si vizuální zpracování hry, která jede na nejnovější verzi Frostbitu.

- Více v novince.

Kompetitivní středověká multiplayerovka For Honor od Ubisoftu

Ve For Honor se budete moci posadit do role buďto rytíře, vikinga nebo samuraje, každý se svými unikátními zbraněmi a výzbrojí. Tvůrci hru popisují jako „rychlou, kompetitivní, strategickou a týmovou hru založenou na schopnostech hráče s inovativním systémem pohybu a boje.” Vaším cílem bude v multiplayeru zabírat kontrolní body a doslova zmasakrovat řadu nepřátel. Ať už se jedná o generické vojáky v bitevních řadách nebo ostatní živé hráče.

Nové dobrodružství ve hře South Park: The Fractured but Whole

Od tvůrců South Parku - Trey Parker a Matt Stone - přichází South Park: The Fractured but Whole, pokračování South Park: The Stick of Truth z roku 2014. Opět budeme hrát za New Kid (nového kluka), který se připojí k ikonickým postavičkám jako je Stan, Kyle, Kenny a Cartman ve veselém a pobuřujícím RPG dobrodružství.

Xbox One se zpětnou kompatibilitou. Zahrajete si hry z Xboxu 360

Všechny Xbox 360 hry bude možné hrát nativně na konzoli Xbox One, ať jde o maloobchodní nebo digitální kopie. Budete si tak moci zahrát své oblíbené hry, které jste třeba nedohráli, stačí je vlastnit z dřívějška nebo si je koupit. Jen to musejí vydavatelské společnosti schválit, tak snad nebude nikdo dělat problémy. Zatím bylo potvrzeno, že zpětnou kompatibilitu bude mít hry Mass Effect, Halo Reach, Perfect Dark Zero, Alan Wake a také některé hry od Ubisoftu, včetně Raibow Six.

- Více v novince.

Xbox: Zahrajte si už dnes betu Gears of War Ultimate Edition a podívejte se na Gears of War 4

Gears of War, značka, která k Xboxu zkrátka patří, se dostává na Xbox One s prvním dílem, který si můžete už dnes zahrát na nové generaci konzoli od Microsoftu. Na Xbox Live totiž naleznete veřejnou betu, kterou můžete hrát po dobu jednoho týdne. Plná verze poté vyjde 25. srpna.

Gears of War Ultimate Edition poběží v rozlišení 1080p při 60 snímcích za sekundu, zatím není jisté, zda i v singleplayeru bude 60fps.

Zároveň Microsoft ukázal zbrusu nový díl Gears of War, který vyjde na konci příštího roku. Na ukázku se můžete podívat také vy. Dle mého to bude stát za to.

Xbox: Ukázka z kampaně Halo 5: Guardians

Debutové gameplay záběry ze singleplayeru nového Halo, které využije naplno možnosti Xbox One. Chybět nebude Master Chief (hrdina nebo padouch?), Spartan Lock a epické bitvy.

- Více videí z Halo 5

V Dishonored 2 budeme hrát za Corva a Emily

Děj hry se odehrává v Karnacu, v jedné z jižních kolonií říše. Budeme moci hrát za Corva, hrdinu původní hry, nebo Emily Kaldwin - dědičku císařského trůnu a dceru zavražděné císařovny. Za každou postavu se má hrát jiným stylem. Obě postavy znají hráči, kteří hráli první díl.

- Více informací o Dishonored 2 a vylepšené verzi jedničky zde

Dark Souls 3 oficiálně oznámeno

Zatím jen filmeček z Xbox konference. Hra má vyjít na začátku roku 2016 na Xbox One, PS4 a PC. Nově v HD.

V Anno 2205 budeme osidlovat Měsíc

V Anno 2205 se vydáme do vesmíru, kde budeme vytvářet lepší zítřky, konkrétně na Měsíc, kde budeme závodit o zdroje a moc. Na Měsíci budeme stavět prosperující metropole. Těšit se můžeme na propracovanou grafiku díky využití nové enginu, díky kterému mohou být ostrovy v Anno 2205 pětkrát větší než v předchozích hrách ze série Anno.

Dean Hall představil svůj nový titul

Dean Hall, tvůrce populárního DayZ modu a dříve vedoucí vývoje samostatného DayZ, na konferenci Microsoftu představil svůj nový titul, který vzniká ve spolupráci Hallova nového herního studia RocketWerkz a společnosti Improbable.

Titul nese název Ion a jde o vesmírné MMO inspirované kultovní Space Station 13, ve kterém se odráží Hallova vize o podobě her a přístupu k hráči. Projekt přitom není popisovaný přímo jako hra, ale spíše jako celý vesmír. Prostředí vesmíru bude plně simulované a hráči ho budou moci kolonizovat, žít v něm, umírat a tvořit nové struktury.

- Více o Ion zde, včetně videa.

Puzzle plošinovka Unravel od EA

Tohle byste od EA nečekali, pohádková puzzle plošinovka, kde zažijete mnohé, protože hrajete za niť. Titul je založen na fyzice a pracuje na něm 14 lidí ve Švédsku.

Trackmania Turbo nabídne přes 200 tratí

Trackmania Turbo nabídne přes 200 tratí, které můžete hrát s přáteli online i v offline splitscreenu. Dále čtyři různá prostředí a čtyři herní módy. Navíc si budete moci vytvářet vlastní tratě a ty sdílet s ostatními. Vytváření bude velmi jednoduché, bude stačit zmáčknout pouhé jedno tlačítko a trať se vám vygeneruje.

- Více o Trackmania Turbo zde

FIFA 16 bude mít české titulky ve všech verzích

- Všechny informace o FIFA 16 zde

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama