E3 2015: Co byste rozhodně neměli přehlédnout (2. část)
Speciály Článek E3 2015: Co byste rozhodně neměli přehlédnout (2. část)

E3 2015: Co byste rozhodně neměli přehlédnout (2. část)

Michal Burian

Michal Burian

9

<strong>Hody pro PC hráče</strong>: Rising Storm 2: Vietnam, Gears of War: Ultimate Edition a XCOM 2, ale také Doom, Mirror's Edge: Catalyst, Hitman, Just Cause 3 a Deus Ex: Mankind Divided.

Reklama

Pokud chcete vědět úplně vše z druhého dne E3, tak vám doporučujeme si přečíst náš souhrn.

Deus Ex: Mankind Divided v prvním gameplay traileru

Konečně máme k dispozici první gameplay trailer z nového Deus Ex, který ukazuje, co má studio Eidos Montreal i sám Adam Jensen v rukávu a jak se vše hýbe díky novému Dawn enginu.

Ano, město na začátku je Praha. Na území ČR se ale pravděpodobně odehrává i zbytek traileru, nebo alespoň množství pasáží.

Deus Ex vyjde na začátku příštího roku pro PC, PS4 a Xbox One.

Just Cause 3 vyjde 1. prosince + nový trailer

Trailer nabízí detailní pohled na všechno, co nás čeká při řádění na novém ostrově. Rico Rodriguez se zkrátka vrací na scénu za doprovodu explozí, chaosu a ničení všeho, co se mu dostane do cesty.

Nás díky tomu čeká otevřená, bohatá hra, která se snaží navázat na odkaz předešlých dílů a přenést ho do next-gen podoby. A kdy že se jí dočkáme? Brzy. Konkrétně 1. prosince letošního roku, a to globálně. Datum se tedy nebude lišit s ohledem na teritoria nebo platformy.

Gears of War: Ultimate Edition bude i na PC

Microsoft na PC Gaming Show překvapil. Nejen, že Phil Spencer oznámil bojovku Killer Instinct na PC, ale na PC se také podívá populární konzolová exkluzivita Gears of War se svou Ultimate Edition.

Co je tak důležité, je to, že hra pojede ve 4K rozlišení s podporou DirectX 12. Tohle nebude obyčejný prachsprostý port - tohle bude pravá, ryzí, počítačová verze jak se sluší a patří.

- Více v novince

Rising Storm 2 přesune válku do Vietnamu

Hra zaujme hráče, kteří očekávají vysoký stupeň realismu a autenticity. Zapomeňte na regeneraci zdraví a připravte se na Vietnam.

První gameplay trailer nového Hitmana

Nový Hitman byl oznámen už na E3 Sony a v předchozí novince jsme vám přinesli několik zajímavých detailů o samotné hře. Jako třeba to, že nabídne větší prostředí, ale také to, že bude rozdělená na „epizody“ s příměsí early access systému.

Square Enix na své konferenci přineslo nový gameplay trailer, ve kterém nás známá postava Diana provede hrou. Ukáže nám nové věci a popíše o co vlastně jde. Všechno vám řekne již zmíněný trailer. Opravdu to stojí za to. Pokud ale dáte přednost textu, tak čtěte dál.

Tvůrci hodně propagují to, že některé konktrakty se budou objevovat jen na například 48 hodin, a máte jen jediný pokus. Pokud cíl uteče, nebo zemře, je to definitivní. Prostě bude pryč – už navždy. Něco takového se samozřejmě týká kontraktů, které dostanete. Příběhové mise jsou věc druhá.

- Více detailů v novince

Nový Doom nebude jednoduchou hrou

Doom rozhodně sklidil velké nadšení fanoušků. Stejně jako zbytek her na konferenci Bethesdy. Přeci jenom se ale ve světle ovací objevily obavy týkající se samotné obtížnosti hry. Z dema to totiž vypadalo, že hra nebude, kdo ví jaká výzva. Obavy už ale stihl vyvrátit výkonný producent hry, Marty Stratton.

Jak se totiž zdá, tak demo hrál, jak je zcela logické, „expert ve svém oboru”. A tím oborem samozřejmě myslím hraní Dooma.

Obtížnosti také přidává drobný detail, který prozradil. Doom využívá systém z Rage, takže nepřátelé si sami vybírají nejvhodnější cestu k vám. A to zahrnuje skákání, lítání a šplhání. A protože Doom nabízí i otevřené lokace, bude těžší se vyvarovat nějakému zásahu. Zvlášť, když nikdy nevíte, jestli už se něco za vámi neplíží.

- Více v novince

Nintendo konference v kostce

V Mirror's Edge: Catalyst ani jednou nevystřelíte

Mirror's Edge: Catalyst vypadá skutečně nadějně. Zdá se, že EA a Dice berou tuhle hru se vší vážností a berou na vědomí to, že tahle hra není střílečka. Je to parkourová hra a taková zůstane od začátku do konce.

Producentka hry Sara Jannson Polygonu prozradila pár příjemných detailů. Hlavně ten, že si ve hře nezastřílíte. Ani jednou.

- Více v novince

K PS4 si budete moci koupit gamepad a headset z edice 20th Anniversary

Na oslavu 20. výročí PlayStation uvede v září letošního roku Sony na trh speciální edici gamepadu a headsetu pro konzoli PS4.

DualShock 4 a zlatý bezdrátový headset budou mít šedivou barvu, podobnou původní konzoli PlayStation a legendární logo.

- Více v novince

Shadow Warrior 2 je akční a šílené

V jednom až čtyřech hráčích bude vašim cílem všemožnými způsoby likvidovat nepřátelé. Ať už je to pomocí luku a ledových šípů, dvou katan, kulometů, samopalů nebo dokonce i drápů, které připomínají ty, co má Wolverine. Samotný gameplay samozřejmě také nabízí pohled na úchvatné prostředí a kvalitní grafiku (nehledě na to, že kvalita samotného videa je diskutabilní). Jo, a také můžete lézt na budovy a skákat po střechách.

Xbox Elite ovladač není levná záležitost

Microsoft na letošní E3 oznámil nový ovladač určený pro PC (s Windows 7 a novější) a Xbox One. Xbox Elite controller - ovladač pro elitní hráče.

Na první pohled uvidíte rozdíl mezi touto a původní verzí. Co neuvidíte je i to, že jde ovladač lehce upravovat, aby sednul ke každé hře.

Samotný ovladač bude bezdrátový i drátový. Buďto bude fungovat na dvě tužkové baterie, nebo přes USB. Mimo to bude, spolu s bateriemi a připnutým příslušenstvím, vážit 348 gramů (+/- 15g).

A teď to v podstatě nejhorší. Cena ovladače byla stanovená na 149 dolarů. To je lehce přes 3600 korun. Což opravdu není záležitost, kterou by si mohl dovolit každý. Plánujete si ale i přesto ovladač koupit?

První gameplay záběry z XCOM 2

V gameplay záběrech (které začínají od 2:20) vidíme skoro všechno důležité. Novinky, různé nové manévry jako je třeba double-overwatch, nové nepřátelé, prostředí, generování levelu a spoustu dalších věcí. Rozhodně to stojí za to.

Nepřehlédněte

-> E3 2015: Co byste rozhodně neměli přehlédnout (1. část)

-> E3 2015: Souhrn prvního dne

-> Nové obrázky z PlayStation a Xbox exkluzivit

Co vás nejvíce zaujalo, překvapilo?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama