E3 2015: Souhrn prvního dne
Speciály Článek E3 2015: Souhrn prvního dne

E3 2015: Souhrn prvního dne

Michal Burian

Michal Burian

32

<strong>Vše na jednom místě</strong>: Tiskovka Bethesdy, Microsoftu, Electronic Arts, Ubisoftu a Sony. To jest Fallout 4, Doom, Halo 5, Rise of the Tomb Raider, SW: Battlefront, NFS, Mirror's Edge: Catalyst, Mass Effect, Ghost Recon, AC: Syndicate, ANNO, Uncharted 4, Horizon, The Last Guardian, Hitman a další hry.

Reklama

E3 v Los Angeles patří bezesporu mezi největší herní svátek na světě. Vydavatelské společnosti a tvůrčí celky během několika dnů se na nás sesypou a ukážou nám své očekávané hry. Jelikož Zing.cz není nafukovací a některé důležité zprávy pro vás mohou rychle zapadnout, rozhodli jsme se pro každodenní souhrn, kde vám v rychlosti přineseme přehled všech hlavních událostí s odkazem na konkrétní novinku, kde naleznete více informací.

První souhrn je věnován konferencím Bethesdy, Microsoftu, Electronic Arts, Ubisoftu a Sony. Pod nimi potom naleznete drobky od ostatních firem, které v prvním dnu zveřejnily nové materiály ze svých her.

Bethesda ve znamení Falloutu 4, nového Doomu a Dishonored 2

Bethesda svou historicky první konferenci na E3 vzala z gruntu a vůbec se s tím nepárala. Žádné řečičky, žádné sliby, ale rovnou k věci. Tak se nám to líbí, tak to má být. Kdyby se takhle na E3 chovaly všechny společnosti, tak hned víme, do čeho jdeme. Bethesda ukázala spoustu novinek ze svých her, zejména potom gameplay záběry z Falloutu 4 a nového Doomu.

Nový Doom vyjde na jaře 2016 a nabídne brutální akci z pohledu první osoby v singleplayeru i multiplayeru. Na E3 byly ukázány dvě části ze hry jednoho hráče, kde se musíte prokousat hordami všelijakých démonů a mutantů. Ve hře se vám automaticky neobnoví zdraví, musíte najít lékárničky. A pochopitelně nechybí motorová pila na krájení nepřátel. Potěší rovněž editor úrovní pro singleplayer i multiplayer a další věci. Podívejte se na gameplay ukázky zde. Jen zamrzí, že se z titulu malinko vytratila hororová atmosféra, ta stále ale může být v nějakém dalších z levelů, nebo se o ní postará sama komunita. Dovolí nám vývojáři baterku?

Očekávaný Fallout 4 ukázala Bethesda ve velkém stylu. Kromě potvrzení, že se titul skutečně odehrává v Bostonu, jsme se dočkali nejedné gameplay ukázky, kde jsme si mohli prohlédnout herní svět, úpravu postavy, crafting a stavbu vlastního domu, úpravu zbraní a také nové obrázky. Zapomenout nemůžeme ani na sběratelskou edici s Pip-Boyem, která bude dostupná také u nás. A co je nejlepší? Fallout 4 vyjde už v listopadu 2015!

Dlouho se o tom spekulovalo a šuškalo a nakonec je to pravda. Francouzské studio Arkane pracuje na pokračování povedené stealth akce Dishonored, která dorazí na jaře 2016 ve verzích pro PC, PlayStation 4 a Xbox One. Příběh se odehrává 15 let po událostech z prvního dílu a my budeme moci hrát za Corva, hrdinu prvního dílu, a také Emily Kaldwin - dědičku císařského trůnu a dceru zavražděné císařovny. Za každou postavu se má hrát jiným stylem. Ovšem má to jedno ale, na začátku hry si vybereme jednu z dvou postav a s tou budeme hrát až do konce, nebude tedy možnost přepínat mezi nimi.

U Dishonored ještě chvilku zůstaneme, oznámena byla Dishonored: Definitive edice pro PS4 a Xbox One. Jak název napovídá, edice zahrne původní první díl se všemi dodatečnými balíčky - vyjde 28. srpna.

Komiksová týmová střílečka Battlecry se pochlubila trailer a otevřela registrace do plánované bety.

Bethesda se rozhodla konkurovat Hearthstone od Blizzardu, a to karetní strategickou hrou The Elder Scrolls: Legends pro iPad a PC ve free-to-play podobě. V teaser traileru byly k vidění různé známé rasy ze světa této legendy.

Elder Scrolls Online rozšíří nové oblasti The Imperial City a Orsinium. Navíc to vypadá na frakci Dark Brotherhood.

Pokud máte iPhone nebo iPad, tak si můžete z App Store zdarma stáhnout mobilní hru Fallout Shelter - budete se starat o kryt a jeho obyvatele. Navíc vás nikdo nenutí do mikrotransakcí a můžete hrát offline. Později vyjde i verze pro Android.

Bethesda.net bude domovem pro všechny hry od Bethesdy. Kromě obsahu z blogu nabídne vylepšené komunitní fórum a možnost sdílet herní statistiky a obsah.

Microsoft ve znamení her a hlavně kompatibility s hrami pro Xbox 360

Microsoft jednoduše řečeno překvapil, tisková konference se netočila kolem prodejů konzolí Xbox ani Kinectu, ale vydavatel šel přímo na věc a ukázal hry. Budu se opakovat, ale takhle to má být, takhle se nám to líbí. Snad v podobném duchu budou i dalších konference. Každopádně Microsoft ukázal Halo 5: Guardians, Gears of War Remaster i Gears of War 4, exkluzivitu ReCore od Keiji Inafune, Forza Motorsport 6, Rise of the Tomb Raider, ale hlavně oznámil zpětnou kompatibilitu s hrami pro Xbox 360 a nový gamepad.

Xbox One se zpětnou kompatibilitou. Zahrajete si hry z Xboxu 360 - tohle je zatím největší překvapení E3. Microsoft nám umožní si na Xbox One zahrát hry, které vyšly na Xbox 360, a to bez poplatků, týká se jak digitálních verzí, tak i krabiček. Jen to musejí vydavatelské společnosti schválit, tak snad nebude nikdo dělat problémy. Zatím bylo potvrzeno, že zpětnou kompatibilitu bude mít hry Mass Effect, Halo Reach, Perfect Dark Zero, Alan Wake a také některé hry od Ubisoftu, včetně Raibow Six.

Předběžný přístup do her brzy na Xbox One - druhá velká novinka, Early Access ze Steamu bude i na Xbox One, vlastně už je.

Halo 5: Guardians se ukázalo ve velkém stylu, vidět jsme mohli singleplayer za tým Spartana Locka, který pátrá po Master Chiefovi, stejně tak multiplayer. Producent Halo 5: Guardians slíbil, že v této hře bude nejrozsáhlejší kampaň v historii série. Poprvé bude možné hrát za oba týmy - tým Spartana Locka a Master Chiefa - a poprvé se singleplayer přenese do multiplayeru. Navíc mapy mají být 4x větší.

První gameplay ukázka z Rise of the Tomb Raider - úvod hry se šplháním po skále a následně lavinu, která ohrozila archeoložku Laru Croft. Rise of the Tomb Raider vyjde 10. listopadu na Xbox One a Xbox 360.

Zahrajte si už dnes betu Gears of War Ultimate Edition a podívejte se na Gears of War 4 - Microsoft spustil multiplayeru betu prvních Gears of War na Xbox One a ukázal zbrusu nový díl. Líbí se vám?

E3 trailer na Forza Motorsport 6 s detaily

Nová hra od Rare nás zavede na online moře a ostrovy mezi bukanýry - pro Xbox One a Windows 10.

Mody pro PC verzi Falloutu 4 bude možné převést na Xbox One - Na konferenci Microsoftu se navíc objevily nové gameplay záběry a každá kopie hry pro Xbox One bude obsahovat Fallout 3 jako bonus.

Titanfall tento týden zdarma v EA Access. V létě potom Dragon Age Inquisition.

ReCore je nová exkluzivita pro Xbox One od tvůrce Metroid Prime (Keiji Inafune) - ve hře se stanete jedním z posledních zbývajících lidí. Navážete přátelství s odvážným robotickým společníkem a společně se vydáte na epické dobrodružství v tajemném, dynamickém světě.

Šťavnaté detaily o Gears of War remasteru - 60 snímků za sekundu, dedikované servery nebo postavy z multiplayeru Gears of War 3.

Microsoft zahltí Xbox One zajímavými indie tituly - 32 nových nezávislých her.

Fable Legends v roztomilém E3 traileru

Microsoft předvedl HoloLens s Minecraftem

Electronic Arts ve znemaní Star Wars, Mirror's Edge, Mass Effectu a NFS

EA, EA a ještě jednou EA, co nám to děláte. Vaše konference byla dosti nudná, a kdybyste neukázali Star Wars: Battlefront, Mirror's Edge: Catalyst, Mass Effect: Andromeda a Need for Speed, tak nevím, nevím. I přesto EA zatím aspiruje na nejhorší tiskovku letošní E3. Co myslíte vy?

Star Wars: Battlefront v herních záběrech vypadá fantasticky - útok Walkerů na planetu Hoth.

Mirror's Edge: Catalyst - renderovaný trailer a gameplay. Město tentokrát bude otevřené, nebude rozděleno na jednotlivé levely nebo kapitoly.

BioWare představili Mass Effect: Andromeda s objevování tajů nové galaxie. V novince trailer.

Předešlé díly NFS se sejdou v novém Need for Speed - gameplay záběry z garáže s úpravou auta i z ulice při závodu a následné honičce s policajty.

Fyzikální puzzle plošinovka Unravel od EA - hrát budete za niť.

FIFA 16 bude mít české titulky ve všech verzích

Trailery na FIFA 16, NHL 16 a NBA Live 16

Cinematic trailer přibližuje Star Wars: The Old Republic - Knights of the Fallen Empire

Plants vs. Zombies: Garden Warfare 2 bude mít singleplayerový mód - uvnitř trailer.

Star Wars se dočká své vlastní karetní hry

Došlo k „úniku“ informací o nové expanzi Star Wars: The Old Republic.

První in-game obrázek z Need for Speed - pohled na úpravu v oblasti předního kola.

Ubisoft překvapil novým Ghost Reconem, South Parkem a For Honorem

Panečku, Ubisoft se pochlapit, sice občas mohli vynechat nějaké ty komentáře, ale jinak suprová tiskovka, která ukázala mnoho. Nejvíce ale zaujme nový Ghost Recon, kde budete v otevřeném prostředí bojovat proti drogovému kartelu. Dále kooperativní multiplayerovka For Honor, nové RPG ze světa South parku a strategie Anno 2205 se podívá na Měsíc.

Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands - překvapením tiskovky Ubisoftu byl rozhodně nový Ghost Recon. Zasazen bude do otevřeného městského prostředí, kde budeme bojovat proti drogovému kartelu v singleplayeru i kooperaci pro čtyři hráče.

Nová kooperativní multiplayerovka For Honor ze středověku - Ve For Honor se budete moci posadit do role buďto rytíře, vikinga nebo samuraje, každý se svými unikátními zbraněmi a výzbrojí. Tvůrci hru popisují jako „rychlou, kompetitivní, strategickou a týmovou hru založenou na schopnostech hráče s inovativním systémem pohybu a boje.”

Oznámen South Park: The Fractured but Whole - pokračování loňského The Stick of Truth, opět budeme hrát za New Kid.

V Anno 2205 budeme osidlovat Měsíc - v Anno 2205 se vydáme do vesmíru, kde budeme vytvářet lepší zítřky, konkrétně na Měsíc, kde budeme závodit o zdroje a moc.

Trackmania Turbo nabídne přes 200 tratí, stejně tak čtyři herní módy a čtyři prostředí a zajímavý editor tratí.

Nový trailer a gameplay z Assassin's Creed: Syndicate

E3 trailer a gameplay z The Division

Angela Bassett v příběhovém traileru na Rainbow Six: Siege

Monster trucky a motorky v rozšíření pro The Crew

Trials Fusion - Awesome Level MAX

The Division v novém traileru, oznámena beta

Sony - Uncharted, Horizon, The Last Guardian nebo Hitman

Maraton E3 konferencí pro dnešek ukončila Sony se svou vcelku bombastickou show, která sice čas od času byla moc ukecaná, ale to vynahradily samotné hry. Viděli jsme fantastickou ukázku z Uncharted 4, představení zajímavé RPG akce Horizon od tvůrců Killzone, první filmový trailer z nového Hitmana (podle všeho restart série) a také The Last Guardin, které se probouzí k životu na PS4.

Tvůrci Killzone oficiálně představili RPG akci Horizon - tohle je hodně zajímavé. V nové hře od Guerrilla Games se vžijeme do mladé lovkyně, která hledá tajemství v otevřeném post-apokalyptickém světě plného mechanických dinosaurů. Z ukázky zaujme nejen prostředí, zajímavé nepřátelské jednotky, ale také destrukce a různé efekty. Připomíná mi to Tomb Raider, ovšem ve futuristickém podání s nejrůznějšími zbraněmi a podivnými robotickými nepřáteli.

Uncharted 4 v nabušené ukázce - džungli vystřídalo městské prostředí s přestřelkou na tržnici a následnou zběsilou jízdou v autě.

The Last Guardian žije - Příběh mladého chlapce a obrovitého tvora od japonských vývojářů nakonec žije a vyjde na PlayStation 4.

Plešatý Agent 47 se vrací v Hitmanovi - vypadá to na restart série. Zatím filmeček a příslib, že budeme eliminovat cíle po celém světě.

Ukázka kooperativní mise ze Star Wars: Battlefront

Do PS4 si můžete stáhnout Media Player

Nové mapy do Black Ops 3 nejprve na PS4 a PS3 + trailer a gameplay.

Online beta Street Fighter V na PS4 začne 23. července

Vaše sny se stanou skutečností ve hře od Media Molecule

Nissan MY15 GT-R a Peugeot EX1 Concept míří do DriveClub

Riggs je first-person střílečka pro Morpheus

Final Fantasy VII vyjde v remaku - nejprve na PS4

Ostatní

Dean Hall představil svůj nový titul - Nese název Ion a jde o vesmírné MMO pro Xbox One a PC.

Dark Souls 3 oficiálně oznámeno - na začátku roku 2016 pro Xbox One, PS4 a PC. Podívejte se na filmeček.

Nový trailer na Mad Maxe je plný akce a násilí

Nový gameplay z Batman: Arkham Knight

E3 trailer k Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

Nový headset pro virtuální realitu pochází od Starbreeze - autoři PayDay budou vytvářet i hry.

Crytek odhalil hru Robinson: The Journey pro VR - Autoři prvního Far Cry a série Crysis slibují bezkonkurenční pocit z herního světa.

Nová hra Transformers bude sledovaná, pracují na ní tvůrci Bayonetty

Pokračování Metal Gear Rising na E3 neuvidíme - bohužel

Krásné E3 obrázky z No Man's Sky - procedurálně generované světy, žádná planeta nebude stejná.

Po grafické stránce Tony Hawk’s Pro Skater 5 nezaujme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama