Fantom Print chystá na zbytek roku hned několik herních knih
Novinka Fantom Print chystá na zbytek roku hned několik herních knih

Fantom Print chystá na zbytek roku hned několik herních knih

Martin Cvrček

Martin Cvrček

Na své si přijdou příznivci Blizzardu, Mass Effectu i Assassin's Creed.

Reklama

Nakladatelství Fantom Print, které už řadu let vydává nemalé množství česky přeložených knih na motivy různých herních sérií, konečně zveřejnilo ediční plán na zbytek roku 2018. Díky němu máme lepší představu o tom, co letos příznivce herních knih čeká. A není toho zrovna málo.

V edičním plánu figurují některé tituly, o jejichž plánovaném českém vydání již nějakou dobu víme. Jde zejména o třetí část Kroniky světa Wacraftu, potažmo World of Wacraft. V plánu je také vydání artbooku The Art of Blizzard, který se zaměřuje i na ostatní série Blizzardu. Obě knihy vznikají ve spolupráci s nakladatelstvím Crew a zatím nemají konkrétní datum vydání. Crew na svém webu uvádí, že World of Wacraft: Kronika – Svazek 3 dorazí na český trh v červnu, zatímco The Art of Blizzard bude následovat v září. S největší pravděpodobností se však jedná jen o orientační údaje.

Díky Fantom Printu míří na náš trh i další kniha ze světa Mass Effectu, která nese podtitul Iniciace (v originále Initiation). Podobně jako předešlá Vzpoura na Nexu má děj knihy spojitost s událostmi loňského Mass Effectu: Andromeda, konkrétně se zaměřuje na misi Cory Harperové, která ve hře patří mezi vaše společníky. V zahraničí kniha vyšla minulý rok v listopadu a soudě dle faktu, že již existuje česká verze obálky, se snad dá předpokládat, že bude u nás k dispozici již brzy. Jsem nicméně upřímně zvědavý, kolik zmínek o tom, že byla Cora členkou asarijského komanda, připadne na jednu stránku. Neustálé připomínání této skutečnosti je totiž jedna z mála věcí, díky nimž se Cora zapsala do paměti hráčů.

Nezapomene se však ani na příznivce světa Assassin's Creed. V edičním plánu Fantom Printu najdeme hned tři tituly – Poslední potomky (Last Descendants), Poslední potomky 2 – Tomb of the Khan a Pouštní přísahu (Desert Oath), prequel k loňskému Assassin‘s Creed: Origins. Na tomto místě je však třeba podotknout, že nakladatelství uvádí, že některé tituly v edičním plánu mohou vyjít až v příštím roce. A já mám takový pocit, že některá z knih Assassin's Creed by mohla být mezi nimi.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama