Final Fantasy XVI - dospělost, grafika a další informace
Final Fantasy XVI Novinka Final Fantasy XVI - dospělost, grafika a další informace

Final Fantasy XVI - dospělost, grafika a další informace

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

Platformy PlayStation PlayStation 5

Producent hry okomentoval nejen kvalitu nedávného traileru.

Reklama

Square Enix během Tokyo Game Show 2020 Online prozradil, že koncem října spustí teaser stránky ke hře Final Fantasy XVI. Ty budou obsahovat nové informace o světě a postavách hry. Toto prozradil během programu "Yoshi-P Sanpo" producent hry Final Fantasy XVI Naoki Yoshida.

Yoshi-P Sanpo byla zaměřena na Final Fantasy XIV, ale Yoshida na začátku prozradil právě něco o chystaném šestnáctém dílu: "Prosím, počkejte. Tento program je asi o XIV, ale skutečně jsme oznámili Final Fantasy XVI. Chci však počkat až do roku 2021, než vydám další informace, abychom se teď mohli soustředit na jeho vývoj." a pokračoval "Právě teď nemáme ani teaser internetovou stránku, ale někdy kolem konce října ji už budeme mít. Přemýšlím teď o spuštění teaser stránky a uvolnění trochy informací o postavách a světě. Potom se chci zaměřit na vývoj hry Final Fantasy XVI."

Yoshida se také vyjádřil k nedávnému teaser traileru: "Nechtěl jsem, aby byl trailer jen renderovou scénou a bam! logo!... Chtěl jsem použít objekty, které se ve hře pohybovaly v reálném čase, ale načasování nebylo úplně nejlepší. Ještě jsme to neměli odladěné nebo optimalizované, takže bylo třeba ještě udělat hodně práce. Pokud bychom ale vydali předrenderovaný trailer, lidi by řekli: "Dobře, tohle uvidíme v roce 2035!" nebo tak něco. Takové komentáře jsem viděl z Ameriky. Takže jsme opravdu chtěli ukázat něco, co ve skutečnosti bylo ve hře. V traileru jsme neukázali hlavní taháky hry, to přijde až později, až to [trailer] uděláme správně."

Yoshida se v současné době primárně zaměřuje na vývoj Final Fantasy XVI a jak již bylo dříve prozrazeno, další podstatné informace nás čekají až v roce 2021.

Final Fantasy XVI je ve vývoji pro PlayStation 5.

Nedávno pak společnost Square Enix rozeslala k Final Fantasy XVI několik PR emailů, které ve své dolní části obsahují taky PEGI hodnocení (viz níže). Podle těchto emailů je hra určena pro lidi starší 18 let, což v zámoří odpovídá hodnocení pro dospělé M. Toto zjištění vyvolalo mezi fanoušky jistou nevoli, ale PEGI hodnocení se ještě stále může změnit, protože je hra Final Fantasy XVI stále ve fázi vývoje a zdaleka se nedostala do konečné fáze výroby. Navíc je přímo u hodnocení poznámka, že jde o provizorní rating.

Všeobecně je ale Final Fantasy s hodnocením 18+ něco velmi vzácného. Zdá se ale, že nový díl bude obsahovat temnější a krvavější prostředí a pravděpodobně toto vše ještě doprovodí další 18+ témata. Vzhledem k tomu, že se Naoki Yoshida nedávno o Final Fantasy XVI vyjádřil tak, že "by rád viděl Final Fantasy, které je přímočarou fantazií a která neobsahuje příliš mnoho industriálních prvků", půjde pravděpodobně o silně intenzivní zážitek, podobně jako je na západě The Witcher 3: Wild Hunt. Aspoň tedy když si FFXVI srovnáme se všemi předchozími hrami série Final Fantasy.

Final Fantasy XVI je další velký projekt od Square Enixu, který má podpořit prodeje prodeje PlayStationu 5 a půjde tedy o jednu z exkluzivit pro novou konzoli. Tato hra byla oficiálně odhalena začátkem tohoto měsíce během Sony Show PS5 Games Showcase, ale prakticky o ní nic podstatného nevíme a tak stále existuje spousta dalších důležitých věcí i podrobností, které by měly být o hře oznámeny.

Jason Schreier z Bloombergu také nedávno potvrdil, že Square Enix pracuje na Final Fantasy XVI již od roku 2016 a hra tak patrně vyjde dříve, než by se mohlo očekávat. Pokud se ukáže, že je to skutečně pravda, začal skutečný proces vývoje velmi brzy po vydání Final Fantasy XV. A některé další zprávy naznačují, že je Final Fantasy XVI vyvíjena týmem, který stojí za Final Fantasy XIV.

Zdroj: Games Talk, Square Enix a Twitter

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama