FiolaSoft představil Blackhole
Blackhole Novinka FiolaSoft představil Blackhole

FiolaSoft představil Blackhole

Martin Cvrček

Martin Cvrček

43

Nový počin tuzemského studia FiolaSoft je konečně představen veřejnosti. Očekávejte svéráznou grafickou stylizaci a příběh o astronautech, kteří uzavírají černé díry a tím chrání planetu Zemi.

Reklama

Black Hole, nová hra od českého studia FiolaSoft, byla poprvé odhalena na akci Game Expo 2014, ale teprve nyní jsme se dočkali plnohodnotného představení pro širokou veřejnost.

Autoři velmi povedeného PacIna se tentokrát vydali trochu jiným směrem a představují nám příběh o elitních astronautech, kteří v roce 2121 zachraňují Zemi tím, že uzavírají černé díry. To se jim daří až do doby, kdy narazí na velkou černou díru, která pohltí celou vesmírnou loď Endera.

Ta následně havaruje na neznámé Entitě připomínající planetu a jako první přichází k vědomí po nárazu hráč jakožto doposud nepovšimnutý člen posádky. Následně je třeba spolupracovat s umělou inteligencí Auriel, přijít na to, co se děje a najít způsob, jak opravit loď, zachránit posádku a vrátit se zpět na Zemi.

FiolaSoft navíc vydal propracovanou tiskovou zprávu, která o Blackhole prozrazuje vše podstatné.

Tisková zpráva

Praha, 2.4.2014 – České vývojářské studio FiolaSoft oficiálně představilo novou 2D plošinovku z vlastní produkce. Blackhole vypráví příběh o astronautech, kteří uzavírají černé díry a chrání tak Zemi před zničením. Jednoho dne posádka ztroskotá uvnitř černé díry. Titul představí originální, ručně nakreslenou a animovanou grafiku, speciální efekty, kompletní český a anglický dabing. Na scénáři hry navíc studio spolupracuje s českými YouTubery, prvním oznámeným YouTuberem je slovenský Selassie. V anglické verzi hry navíc herecké obsazení získala herečka Kira Buckland a nezávislý muzikant a herec Blake Swift.

Ve hře Blackhole ovládáte jednoho z členů posádky. Nebojácného podavače kafe. Na cestě ho doprovází umělá inteligence lodi, která se při havárii lodi nahrála do přenosného PDA.

"Naše hra se nesnaží být jen vtipnou příběhovou adventurou, jedná se o stylizovanou a těžkou skákačku. Zaměřili jsme se na vyladěné ovládání postavy - aby skákání bylo přirozené, rychlé a zároveň akční. Postup hrou je přitom velmi uvolněný a záleží jen na vás, zda si chcete více vychutnat příběh nebo opravdovou výzvu," vysvětluje Tomáš Otáhal, týmový gameplay designer.

Hlavním úkolem hráče je najít “Selfburny”, speciální nanoboty v klubíčku, kteří dokáží opravit vesmírnou loď a zachránit tak celý tým. Hra je o přesnosti, načasování a logickém uvažování.

Posádkou lodi se stanou významnější osobnosti české a slovenské herní scény. Zvolili jsme cestu spolupracovat s oblíbenými Let‘s playery a YouTubery, kteří se chtějí do podobného projektu zapojit. Mají svou základnu fanoušků a hra jako je tato je pro ně šancí oslovit další publikum. Je nám ctí představit jako prvního člena posádky nehratelnou postavu:

Tento populární slovenský YouTuber má více jak 122.000 odběratelů a rád hraje plošinovky. Selassie je zástupce kapitána na vesmírné lodi Endera.

Hra Blackhole by vám měla dělat při hraní především radost. Možná vás někdy pořádně naštve či rozbrečí, ale jako první si těmito pocity projde samo studio FiolaSoft. Tím, že svůj projekt prezentuje na Greenlightu dává zároveň osud projektu do rukou lidem a komunitě. Greenlight pro hru Blackhole právě začíná!

Greenlight stránku Blackhole najdete zde. Hra bude přitom k dispozici v září letošního roku pro PC, Linux a Mac, přičemž využívá engine Game Maker Studio 1.3. Na závěr doporučujeme omrknout jednoduchý oficiální web a zveřejněné screenshoty a videa.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama