Gamescom 2016 - vše důležité na jednom místě
Speciály Článek Gamescom 2016 - vše důležité na jednom místě

Gamescom 2016 - vše důležité na jednom místě

Martin Cvrček

Martin Cvrček

10

Přehled a časy tiskových konferencí a důležitých streamů, očekávaná oznámení nebo novinky. Na co se letos můžeme těšit?

Reklama

Jak se zdá, letos bude Gamescom v Kolíně nad Rýnem tak nějak přiškrcený. Stačí se podívat na zredukovaný počet tiskových konferencí. Letos dojde jen na Blizzard a EA, které svou konferenci doplní o streamy Battlefieldu 1 a Titanfallu 2. Ani Microsoft, ani Sony a Nintendo na letošním Gamescomu konference mít nebudou, takže neočekávejte ani novinky o výkonnější verzi PS4 nebo o novém Xboxu One s kódovým označením Project Scorpio. Sony se předvede spíše 7. září na akci v New Yorku a Microsoft pořádá na Gamescomu „intimnější” show pro fanoušky, která vážně nebude srovnatelná s tiskovou konferencí.

Co čekat od jednotlivých společností? Začněme třeba těmi, které jsme už zmínili. Microsoft bude na té své show ukazovat Gears of War 4, závody Forza Horizon 3, strategické Halo Wars 2, akční adventuru ReCore nebo pirátské Sea of Thieves. Sony se pochlubí zejména VR tituly, Nintendo přiveze Zeldu: Breath of the Wild a v případě Blizzardu lze očekávat novinky o mnoha hrách od této společnosti. Očekávat lze něco týkající se střílečky Overwatch, snad ale dojde i na nějaké zprávy pro fanoušky Diabla, Hearthstone, World of Warcraft a StarCraftu 2. A kdo ví, možná uslyšíme i něco o HD remaku prvního StarCraftu, o němž se poslední dobou lehce spekuluje.

EA hodlá využít Gamescom ve velkém. Na jejich tiskové konferenci lze očekávat novinky o sportovních titulech od EA Sports v čele s Fifou a NHL a na něco se mohou těšit také fanoušci Star Wars ságy. Je ale otázka, co chce vlastně EA ukázat. Druhý Battlefront má vyjít až koncem příštího roku, takže pravděpodobně dojde jen na ukázku DLC pro současný Battlefront. O akční adventuře od Visceral Games a scénáristky Uncharted Amy Hennig se máme dozvědět něco nového až příští rok a hra od Respawnu je také dost vzdálená budoucnost. Zbývá jen MMO Star Wars: The Old Republic, X-Wing VR Mission pro PlayStation VR a mobilní hříčka Galaxy of Heroes. A pak je tu již zmíněný Battlefield 1 a Titanfall 2. Prezentaci obou her budou věnované samostatné streamy, již dnes se navíc máme dočkat traileru Battlefieldu 1.

„Neočekávejte novinky o výkonnější verzi PS4 nebo o novém Xboxu One s kódovým označením Project Scorpio.”

Na Gamescomu nebude chybět ani Ubisoft. Konferenci sice nepořádá, ale přímo na místě bude návštěvníkům prezentovat řadu svých titulů, třeba Watch Dogs 2, Ghost Recon Wildlands nebo South Park: The Fractured But Whole. South Park se jistě postará o něco zajímavého, nezapomínejte na nedávné odhalení zařízení Nosulus Rift, které je určené právě pro Gamescom a jemu podobné akce.

Dále můžeme už jen střílet od boku a tipovat. Na něco nového se nejspíš mohou těšit fanoušci Destiny nebo ságy Resident Evil, na Gamescomu nebude chybět ani blížící se Deus Ex: Mankind Divided, Gwent: The Witcher Card Game nebo Mount & Blade 2: Bannerlord. Očekáváme i trailer Mafie 3, Telltale Games má brzy odhalit sérii na motivy seriálu Mr. Robot a v redakci doufáme, že se v Kolíně nad Rýnem zastaví i tvůrci Metra ze studia 4A Games, které se nedávno probralo z dlouhého zimního spánku. Jen nečekejte moc novinek od Bethesdy, ta si vše důležité odbyla na letošním QuakeConu.

A ještě jedna věc. Tentokrát nikdo z redakce Zingu na Gamescom nemíří, takže nepočítejte s živými vstupy detektivů Tvrdého a Němce ani kohokoliv, kdo by je případně zastoupil.

Jízdní řád tiskových konferencí a důležitých streamů

Úterý, 16. srpna 2016

Blizzard - 18:30

Destiny: Rise of Iron (stream) - 19:00

Electronic Arts - 19:30

Titanfall 2 (stream) - 20:00

Battlefield 1 (stream) - 21:00

Všechny tiskové konference budete moci sledovat živě na Zing.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama