Hráči her jsou horší řidiči, říká studie
Novinka Hráči her jsou horší řidiči, říká studie

Hráči her jsou horší řidiči, říká studie

Michal Maliarov

Michal Maliarov

23

Abychom byli přesní, hráči závodních her jsou dle nejnovější studie v reálu mnohem horší řidiči, než lidé, co hrám neholdují.

Reklama

Do studie se dostalo na 2000 řidičů (1000 z nichž byli hráči her) ve věkovém rozmězí 17-39 let, kde podstoupili řadu testů a zkoušek spojených s řízením vozidel a situacemi na silnicích. Studie pak zjistila, že hráči riskují (a platí za to přinejmenším finančně) mnohem častěji, než obyčejní lidé.

„Zatímco hráčům se vyvíjí určité schopnosti spojené s reakcemi a rychlostí rozhodování, nemají natolik citlivě nastavenou rovnováhu a pocit risku a nebezpečí,“ řekl Tim Bailey ze studie Continental Tyres.

„Nejsem překvapen, že hráči vyvozují stejná rozhodnutí při řízení v reálném světě, jaká vyvozují při řízení ve hře,“ dodal Peter Rodger z ústavu Pokročilých Motoristů. „Problém je, že při opravdovém řízení mají naše akce reálné důsledky, které nemusí skončit šťastně.“

Zatímco z jedné strany má studie rozhodně pravdu, zapomíná na jednu podstatnou věc. Většina hráčů her patří do skupiny namachrovaných teenagerů, ke kterým vychloubání v umění smyků a řízení v opilosti jaksi patří. Alespoň tedy k většině moderní mládeže. Bohužel.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama