Akční hry pomáhají v rozhodování, tvrdí studie
Novinka Akční hry pomáhají v rozhodování, tvrdí studie

Akční hry pomáhají v rozhodování, tvrdí studie

Michal Burian

Michal Burian

11

Na univerzitě v Rochester provedli studium zaměřené na akční hry a zjistili, že tyto videohry pomáhají v rozhodování + detaily.

Reklama

Studium na University of Rochester přišlo se zajímavým výsledkem. Podle jejich studie pomáhají akční hry k rychlejšímu rozhodování. Hráči, kteří hrají tyto hry, jsou stále soustředěni a jejich rozhodování je mnohem rychlejší a přesnější, a to i v krizových situacích. Dokazuje to nedávný test skupinu nehráčů. Ta byla rozdělena na dva týmy, první hrál Call of Duty 2 a Unreal Turnament, zatímco druhý oblíbený simulátor života The Sims 2.

Po dlouhodobém hraní přišla řada na nejrůznější jednoduché otázky, na něž měli jednotliví nehráči rychle odpovídat. Z tohoto testu vyplynulo, že hráči, kteří hráli Call of Duty a Unreal Turnament odpovídali o 25 procent rychleji, než druhá skupina, jež hrála The Sims 2.

Výzkum podpořila také Daphne Bavelierová. Ta vzkázala všem odpůrcům akčních her následující: "Pokud hrajete akční hry, váš mozek je schopen mnohem efektivněji a rychleji reagovat na vizuální a akustické informace," a dodává: "Hráči akčních her se lépe soustředí a mají rychlejší a přesnější reakce, potažmo odpovědi. Je velký rozdíl, pokud jste vojákem na bitevním poli nebo lékařem."

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama