Hraní je další velkou oblastí závislosti, varuje charita
Novinka Hraní je další velkou oblastí závislosti, varuje charita

Hraní je další velkou oblastí závislosti, varuje charita

Michal Maliarov

Michal Maliarov

58

Charitativní společnost Norcas varuje, že se hraní videoher stává další velkou oblastí závislosti a nabízí pomocnou ruku.

Reklama

Organizace Norcas nedávno pořádala nezávislý průzkum návykového chování, který podle všeho odhalil, že více jak třetina dotázaných ve věku od 16 let zná někoho, kdo je závislý na videohrách.

Průzkum se navíc dostal do světa včera, den předtím, než se na trhu objevil další megalománský MMO projekt Star Wars: The Old Republic. Zda se jedná o náhodu či nikoliv, to ať každý posoudí sám.

Vedoucí organizace, Maggie Williams, naštěstí o samotném hraní videoher mluví veskrze pozitivně, poukazuje však na to, že zneužívání herního průmyslu už může být oceňováno jako závislost.

„Pokud člověk hraje zodpovědně, mohou být videohry dobrým způsobem, jak si ukrátit nudné chvilky. Musíme ale docílit toho, aby lidé věděli o problémech, které nastávají, když se s tím přežene,“ řekla Williams v rozhovoru pro Norwich Evening News. „Téměř 86% dotázaných souhlasilo, že může být hraní videoher návykové. A co je horší, může vás stát dobrou fyzickou kondici, přátele i partnery, pokud se k tomu jako k problému nepostavíte čelem.“

Ohledně zodpovědného hraní má holka rozhodně páru, každý normální člověk však moc dobře ví, kde je jeho vlastní hranice. Přitom na jednoduché sledování televize či pojídání sladkostí všichni zapomínají. Co závislost je a co již nikoliv? Každý na to bude muset. Já mám ve Skyrim starostí dost.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama