Jaké hry byly nejlepší a jaké naopak nejhorší v letošním roce?
Novinka Jaké hry byly nejlepší a jaké naopak nejhorší v letošním roce?

Jaké hry byly nejlepší a jaké naopak nejhorší v letošním roce?

Michal Burian

Michal Burian

52

Server Metacritic sestavil žebříček podle recenzí vybraných magazínů.

Reklama

Uhádnout nejlépe hodnocenou hru letošního roku by nikomu nemělo dělat problém, opačná strana mince je ale také zajímavá. Server Metacritic zveřejnil každoroční žebříček her podle recenzí.

Žebříčků je hned několik, v tom souhrnném si nejlépe vedla gangsterská akce Grand Theft Auto V ve verzích pro PlayStation 4 a Xbox One (reedice rok staré hry), zatímco podle platforem se ke slovu dostaly také exkluzivity jednotlivých konzolí a handheldů. GTA V dostalo nejlepší hodnocení na Xbox One, o jedno procento více než na PS4.

Nezapomeňte: Rozhodněte o hře roku 2014 komunity Zing.cz a vyhrajte zajímavé hry. Rozdáváme přes 50 cen!

Když se ovšem podíváme na žebříček platforem, tak zjistíme, že nejvíce her v letošním roce se objevilo ve verzích pro PC. Počítač má na svém kontě 45 kvalitních exkluzivit se skóre nejméně 75 procent z recenzí. Následuje opomíjené Wii U s devíti, Xbox One se šesti, PlayStation 4 se čtyřmi a PS3 s dvěma exkluzivitami. Xbox 360 měl pouze jednu exkluzivitu, ale až u skóre větší než 90 procent.

Co se handheldů týče, tak nejvíce her mělo 3DS - 17, PS Vita jen 5.

Nejlepší hry roku

Hry na jednotlivých platformách

Nejlepší exkluzivity na konzoli Xbox One

Grand Theft Auto V s velkým náskokem převálcovalo ostatní exkluzivity. V celkovém žebříčku her, které vyšly na Xbox One, jasně kraluje se skóre 97 procent. Na druhém místě Minecraft: Xbox One Edition, jenž se dělí o příčku s Guacamelee! Super Turbo Championship Edition. Na čtvrtém potom Middle-earth: Shadow of Mordor, které pronásleduje Titanfall, Diablo III: Ultimate Evil Edition, Tomb Raider: Definitive Edition a až na 8. místě Forza Horizon 2. Arkádové open-world závody se přitom staly nejlépe hodnocenou exkluzivitou platformy Xbox One.

Oproti tomu nejhůře hodnocenými hrami na Xbox One jsou: Murdered: Soul Suspect (51%), Dead Rising 3: Chaos Rising (50%), The Legend of Korra (49%), Transformers: Rise of the Dark Spark (47%) a The Amazing Spider-Man 2 (46%).

Nejlepší exkluzivity na konzoli PlayStation 4

I v žebříčku nejlépe hodnocených her na PlayStation 4 nalezneme na prvním místo Grand Theft Auto V se skóre 96 procent. O procento méně má The Last of Us Remastered. 90 procent potom Diablo III: Ultimate Evil Edition, Rayman Legends a Fez. 89 procent Dragon Age: Inquisition a Minecraft: PlayStation 4 Edition.

Ve spodní části tabulky: Transformers: Rise of the Dark Spark (43%), Putty Squad (38%), Fluster Cluck (37%), Air Conflicts: Vietnam Ultimate Edition (30%) a Basement Crawl (27%).

Nejlepší exkluzivity na konzoli Wii U

V celkovém žebříčku u her na Wii U je na tom nejlépe Super Smash Bros, které má 92 procent. O procento méně Bayonetta 2 a o další jedno Guacamelee! Super Turbo Championship Edition. Na čtvrtém místě Mario Kart 8. Následuje Shovel Knight, Mario Kart 8 DLC Pack 1, Bayonetta, Child of Light, Art of Balance a SteamWorld Dig.

Druhá strana mince: How to Survive (55%), Blok Drop U (53%), Ice Cream Surfer (53%), Gravity Badgers (48%) a Sonic Boom: Rise of Lyric (32%).

Nejlepší exkluzivity na PC

V celkovém žebříčku her pro PC zvítězilo hardcore RPG Dark Souls 2 se skóre 91 procent. Na druhém místě nahoře zmíněný Out of the Park Baseball 15. Dále The Binding of Isaac: Rebirth, Hearthstone: Heroes of Warcraft, World of Warcraft: Warlords of Draenor a The Talos Principle.

Na samotném chvostu Deus Ex: The Fall (45%), Wayward Manor (41%), 4PM (41%), Rambo: The Video Game (34%) a Rekoil (32%).

Nejlepší exkluzivity na 3DS a PS Vita

Xbox 360 a PlayStation 3

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama