Klient Star Citizen bude zabírat na disku okolo 100 GB
Star Citizen Novinka Klient Star Citizen bude zabírat na disku okolo 100 GB

Klient Star Citizen bude zabírat na disku okolo 100 GB

Jan Kalný

Jan Kalný

29

Patche budou dosahovat velikosti až 20 GB.

Reklama

Star Citizen je obrovský. Je to prostě masivní vesmírná a hlavně očekávaná hra. Pokud patříte mezi tu spoustu lidí, kteří na hru každý den čekají, určitě si připravte na disku okolo 100 GB místa, protože tolik bude hra zabírat, přičemž patche hry mohou zabírat až 20 GB.

Oznámil to Jeremy Masker na fóru hry, když si jeden z fanoušků myslel, že hra bude zabírat kolem 30-40 GB.

„Jak už jsem říkal, s tím bych nepočítal. Je dost nepravděpodobné, že komprese hry a odstranění několika funkcí bude mít tak velký dopad, že to sníží samotnou velikost na 30-40 GB. Pravděpodobné je, že samotný klient bude zabírat okolo 100 GB.”

„Stejně to se týká patchů, které mají stovky nových věcí, přičemž tak každá má okolo 200 MB, to znamená, že patche mohou zabírat 2-6 GB, a pokud uděláme refaktorování, mohou patche zabírat 14-20 GB.”

Určitě jde na dnešní dobu o ohromná čísla, ale technologie jde kupředu. Před několika lety jsme se divili, jak může hra zabírat 8G B, dnes už nenajdete pořádnou velkou hru, která zabírá méně. Ačkoli je pravda, že více jak 100 GB je poněkud extrém, i když se vzhledem k rozsáhlosti hry dá jen těžko divit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama