Nejzajímavější a nejdůležitější události týdne - 10. až 16. července
Speciály Článek Nejzajímavější a nejdůležitější události týdne - 10. až 16. července

Nejzajímavější a nejdůležitější události týdne - 10. až 16. července

Martin Cvrček

Martin Cvrček

Trial Mass Effectu: Andromeda, detaily o posledním DLC Mafie 3, datum vydání Gran Turismo Sport, expanze Warframe, demo The Surge a další.

Reklama

Trial Mass Effectu: Andromeda umožňuje vyzkoušení hry po dobu 10 hodin

Názory na to, jak se povedl nebo nepovedl Mass Effect: Andromeda, se dost různí, a tak může být poměrně těžké se rozhodnout, jestli hra stojí za koupi. Možná i proto společnost EA připravila trial, díky němuž můžete nejnovější Mass Effect zdarma hrát po dobu 10 hodin. Trial je k dispozici pro PC (prostřednictvím Originu), PS4 i Xbox One, je však třeba podotknout, že během té doby nemáte k dispozici celou hru. Zatímco přístup k multiplayeru je neomezený, v rámci singleplayeru vám tvůrci dovolí projít jen část příběhu na první planetě. Váš postup v singleplayeru a multiplayeru vám zůstane v případě, že si pořídíte plnou hru, přičemž je zcela na vás, jak těch 10 hodin využijete. Můžete si ten čas rozdělit mezi singleplayer i multiplayer, stejně tak ho lze využít jen pro jednu část hry. Trial je k dispozici do 1. listopadu 2017, poté pravděpodobně zmizí.

V posledním DLC Mafie 3 se střetnete s nebezpečným kultem

Tvůrci Mafie 3 blíže představili třetí a zároveň poslední placené DLC nazvané Sign of the Times (v překladu Znamení časů). V něm vás čeká konflikt s brutálním kultem Ensanglante, který se uhnízdil v New Bordeaux a terorizuje město za pomoci násilných rituálů. Přídavek slibuje temný příběh, v němž není nouze o násilí nebo drogy, k dispozici budou také další vozidla a vybavení, přičemž dojde na návštěvu nových lokací. Součástí DLC jsou také nové herní prvky, třeba vyšetřování za pomoci fotoaparátu a UV světla. S jejich pomocí postupně odkryjete skutečné motivy kultu, nicméně vyšetřování nebude jednoduché, protože se Lincoln Clay setká s novými hrozbami i jevy. V boji vám pak pomůže zpomalení času během přestřelek, které lze prodlužovat za pomoci zásahů do hlavy. DLC vyjde 25. července.

Recenze Cars 3: Driven to Win - hravé, přesto brutální závody

Detaily o mitrotransakcích a eSportu v Call of Duty: WWII

Spoluzakladatel studia Sledgehammer Games Michael Condrey prozradil další detaily ohledně Call of Duty: WWII. V multiplayeru budou opět krabice Supply Drops, které si můžete koupit za skutečné peníze, nicméně tentokrát budou Supply Drops obsahovat pouze kosmetické předměty, které nikoho nezvýhodňují. V základní hře najdeme pouze historicky přesné vybavení, uniformy a kamufláže, zároveň nebudou ve WWII žádná směšná gesta jako tancování či panáčkování. Servery budou také oproti předchozím dílům běžet rychleji. Zatímco tiketová rychlost serverů Black Ops 3 a Infinite Warfare je 20Hz, nový díl pojede na 60Hz. Na servery Call of Duty si fanoušci stěžují již léta a konečně se dočkáme změny. V novince najdete také bližší detaily o eSportu, percích, systému Divizí nebo o blížícím se odhalení zombie módu, který má připomínat Dead Space.

Gran Turismo Sport vyjde 18. října

Je to zhruba měsíc, co jsme se dozvěděli, že Gran Turismo Sport vyjde v průběhu letošního podzimu. Přesnějšího údaje jsme se tehdy nedočkali, ale nyní máme konečně jasno. Prostřednictvím nově zveřejněného traileru došlo na oznámení konkrétního data vydání, které je stanovené na 18. října letošního roku. Nezbývá než doufat, že jde opravdu o finální datum vydání. Původně jsme se hry měli dočkat už loni na podzim.

Recenze STRAFE - nadprůměrná střílečka, která jde ve stopách titulů z konce minulého milénia

V Evropě končí výroba základního New Nintenda 3DS

V týdnu jsme vás informovali o tom, že v Japonsku končí výroba handheldu New Nintendo 3DS. Nyní už nejde jen o záležitost Země vycházejícího slunce, protože výroba konzole končí i v Evropě, což znamená, že postupně zmizí z prodeje. Tuto skutečnost potvrdilo evropské zastoupení Nintenda britskému Eurogameru. Situace se však týká jen základní, eventuelně menší verze handheldu. New Nintendo 3DS XL bude i nadále v prodeji, stejně jako Nintendo 2DS a New Nintendo 2DS XL. Za ukončení výroby podle všeho může malá prodejnost ve srovnání s ostatními verzemi. Najdou se sice tací, kteří dávají základní verzi přednost před XL, ale zjevně jich nebylo dost na to, aby se Nintendu výroba vyplácela.

Přídavek Plains of Eidelon pro Warframe představí otevřené prostředí

Tvůrci Warframe minulý víkend představili ambiciózní rozšíření Plains of Eidelon, které do hry ke konci letošního roku přidá prvky otevřeného světa. K dispozici bude nové prostředí až pro 50 hráčů, které má sloužit jako sociální středisko. Najdete v něm město Cetus, v němž mohou hráči prodávat a kupovat předměty u obchodníků. Ve městě jsou k dispozici i NPC, kteří nabízí různé příběhy a úkoly. Stejně tak se můžete vydávat na mise mimo město, a to buď o samotě, nebo v partě s přáteli. Plněním úkolů lze získat nové warframy, zbraně nebo letecké obleky, které byly původně určené jen pro mise ve vesmíru. Teď je ale můžete použít pro přesun napříč novým prostředím v případě, že se vám nechce courat po zemi. Plains of Eidelon je podle všeho dosud největším rozšířením Waframe a je ve vývoji pro PC a PS4.

Recenze Mirage: Arcane Warfare - nová zběsilá FPS od tvůrců Chivalry

Multiplayerová beta Star Wars: Battlefrontu 2 odstartuje 6. října

Všem zájemcům se brány multiplayerové betaverze Star Wars: Battlefrontu 2 otevřou 6. října, a to na PC (prostřednictvím Originu), PS4 i Xboxu One. Ti, kteří si Battlefront 2 předobjednali nebo předobjednají, se do bety dostanou o dva dny dříve, tedy 4. října. Podobně jako na E3 a v nedávno skončené alfaverzi se v betě budete moci zúčastnit bitvy klonovaných vojáků Republiky a bitevních droidů Separatistů o město Theed na planetě Naboo. K dispozici bude také vesmírná bitva, která vám umožní pilotovat některé z nejikoničtějších stíhaček světa Star Wars. Více o vesmírných bitvách se dozvíme na srpnovém Gamescomu. K dispozici jsou také nové informace o obsahovém zastoupení jednotlivých období Star Wars ságy a o možnosti zahrnutí postav Anakina Skywalkera, Obi-Wana Kenobiho, Padmé Amidaly a Ahsoky Tano. O víkendu pak došlo k přiblížení singleplayerové kampaně.

Days Gone ukazuje alternativní průchod misí z E3

Days Gone se od začátku svého odhalení snaží prezentovat jako titul, jenž nabízí vždy několik způsobů, jak se s daným úkolem vypořádat. To ostatně není žádná novinka, vyvíjet hru v otevřeném světě a nenabídnout rozličné formy postupu je dnes bráno prakticky jako hřích. O rozličných možnostech v Days Gone nás má přesvědčit alternativní průchod misí, která nám byla představena na E3. Ten mimo jiné odhalil, že i Days Gone obsahuje dynamické události, jež budou samovolně zasahovat do vašeho hraní.

Recenze Conarium - další adventura na motivy H. P. Lovecrafta

The Surge si budete moci vyzkoušet díky demoverzi

Jestli vás láká pořízení hry The Surge, která je inspirovaná sérií Dark Souls, ale chcete si ji napřed vyzkoušet, již brzy k tomu budete mít příležitost. Studio Deck13 hodlá v příštím týdnu vydat demo, které bude k dispozici pro PC, PS4 i Xbox One. V tuto chvíli bohužel nevíme, co všechno v demu najdeme, jak bude rozsáhlé, případně jestli bude možné zachovat váš postup i do plné hry. Zajímavé ale je, že demoverze podporuje PS4 Pro, takže na výkonnější verzi konzole od Sony bude vypadat lépe než na základní PS4.

Hrdiny Marvelu si vyzkoušíte ve virtuální realitě

Jestli vlastníte Oculus Rift a patříte mezi příznivce světa Marvelu, můžete začít vyhlížet čerstvě oznámený kooperativní titul Marvel Powers United. Ten je ve vývoji exkluzivně pro Oculus Rift a Oculus Touch a nabídne možnost zahrát si spolu s přáteli za různé hrdiny od Marvelu. Trailer ukazuje Hulka, Captain Marvel a Rocketa ze Strážců Galaxie, i když počet hratelných postav má být mnohem větší. Chybět nebudou ani různí záporáci. Hráči mohou využívat četné schopnosti jednotlivých hrdinů a spolupracovat, klidně i z různých částí mapy. Zatím ale vše nasvědčuje tomu, že pohyb bude dost omezený. K vydání dojde někdy během roku 2018.

Recenze The Lion’s Song - skvělá point-and-click hra, která vám nabídne neočekávané zvraty

V City of Brass budete bojovat bičem a šavlí

Studio Uppercut Games oznámilo novou hru, City of Brass. Jedná se o rogue-lite titul hraný z pohledu první osoby, v němž navštívíte arabské město plné pokladů, džinů, nepřátel, pastí a procedurálně generovaných úkolů. Nechybí ani prvek trvalé smrti. Nejen pro boj jste vybaveni tureckou šavlí a bičem, přičemž vaším ultimátním cílem je dosáhnout pokladu v srdci města před vypršením časového limitu. V tom vám budou bránit nejen ohavní nepřátelé, ale i zmíněné a podle všeho docela pestré pasti, které ale lze využít ve svůj prospěch, když se chcete zbavit nepřátel. Dá se očekávat, že budete často umírat, ale postupem času se budou vaše schopnosti zlepšovat, a tak můžete přijít na nové způsoby, jak ošálit smrt a bojovat dál. V tom vám pomohou i povětšinou přátelští džinové, kteří vám nabídnou různou výbavu a zlepšováky. City of Brass vyjde letos na podzim, a to ve verzi pro PC, která bude k dispozici na Steamu. Během roku 2018 budou následovat konzolové verze pro PS4 a Xbox One.

Westernový MMO titul Wild West Online v gameplay traileru

Rockstar nevyslyšel prosby PC hráčů a momentálně neplánuje na počítače vydat Red Dead Redemption nebo chystaný Red Dead Redemption 2. Šance se chopilo neznámé studio 612 Games, které chce na PC zaplnit díru a má ve vývoji svou westernovou akci, ovšem půjde o masivně multiplayerovou hru. Podle slov tvůrců bude Wild West Online svobodnou hrou, kde se budete moci volně toulat po divokém západě a zvolit si, zda budete hrdinou nebo psancem. Hra přinese průzkum světa, PvP a PvE obsah, shromažďování zdrojů, lov pokladů a mnoho dalšího. Wild West Online je ve vývoji pro PC a vyjít by měl v prosinci letošního roku. V dohledné době by mělo dojít ke spuštění uzavřené alfy a později bety.

Recenze Ever Oasis - překvapení, které by neměl minout žádný milovník JRPG nebo strategií

Brzy si budete moci vyzkoušet dodatečné mapy Battlefieldu 1, pokud nevlastníte Premium Pass

Vlastníte jen základní Battlefield 1 a chcete si zdarma vyzkoušet dodatečný obsah hry? Již brzy k tomu budete mít další možnost. Dříve došlo na uvedení funkce Premium Friends, díky níž můžete hrát dodatečný obsah v případě, že jste v partě s někým, kdo vlastní Premium Pass nebo jednotlivé DLC. Nedávno byl představen systém Premium Trials. Jedná se o sérii časově omezených akcí, díky nimž lze v případě, že nevlastníte Premium Pass, hrát zdarma dodatečný obsah. Stačí se jednoduše připojit do hry. První Premium Trials začne spolu s vydáním noční mapy Prise de Tahure. Kromě ní si budete moci zkusit i další noční mapu, Nivelle Nights, stejně jako čtyři mapy z DLC They Shall Not Pass. Před Gamescomem se Premium Trials vrátí a opět bude k dispozici v průběhu září.

Hearthstone se dočká expanze Knights of the Frozen Throne

Populární karetní hra Hearthstone: Heroes of Warcraft od Blizzardu se dočká nové expanze. Jmenuje se Knights of the Frozen Throne a zaměří se na tématiku mrazivé země Northrend. Spolu s Knights of the Frozen Throne dorazí do hry 135 nových karet, specialitou přídavku je pak 9 legendárních karet, které při zahrání přemění hrdiny Hearthstone v tzv. Death Knighty. Díky tomu budou mít k dispozici upravené schopnosti, stejně tak se změní jejich vzhled. Chybět nebudou ani bezplatné mise, které slibují návštěvu ikonických míst světa Warcraftu. Za splnění první z nich získáte náhodnou legendární kartu Death Knighta, přičemž následující mise vás mimo jiné postaví do boje proti různým bossům, abyste nakonec stanuli proti samotnému králi lichů. Knights of the Frozen Throne vyjde během srpna pro PC, iOS i Android.

Speciál: Darkest Dungeon: The Crimson Court - fotospeciál z upířího panství

Přiblížen příběh The Evil Within 2

V pátek jsme se dočkali řady detailů o příběhu The Evil Within 2 od Tango Gameworks a Bethesdy. Dozvěděli jsme se více o aktuálním stavu hlavního hrdiny Sebastiana Castellanose, o motivech korporace Mobius nebo o vzniku a podobě nového STEM světa, který je založen na mysli a vzpomínkách Sebastianovy dcery Lily, která byla považována za mrtvou. Příběh hry se točí kolem její záchrany, právě kvůli ní se Sebastian musí vydat do nově vytvořeného a dost hrůzného světa. Nebude v něm však sám, nový STEM zvaný Union obývají i agenti korporace Mobius, kteří mohou mimo jiné nabídnout vedlejší úkoly. Další podrobnosti se dočtete v novince.

Kingdom Hearts 3 dorazí v roce 2018

Na akci D23 věnované produktům společnosti Disney byl prezentován dlouho očekávaný třetí díl série Kingdom Hearts, a tak konečně víme, kdy se hry dočkáme. Na vydání dojde někdy v průběhu roku 2018. Přesnější údaj momentálně není k dispozici, ale po všech těch letech čekání je to nejspíš lepší než nic. Druhý díl totiž vyšel už v roce 2005. Ve hře mimo jiné navštívíme svět Příběhu hraček. V novém traileru se hlavní hrdina Sora, doprovázený Donaldem a Goofym, dostane do Andyho ložnice, v níž potká Woodyho a Buzze Rakeťáka, stejně jako další hračky. Video samozřejmě nabízí pohled na různé souboje, přičemž zástupci společnosti Pixar, která má Příběh hraček na svědomí, slibují originální příběh určený přímo pro hru. Ten se bude točit okolo zmizení Andyho a důvodu zdejšího výskytu nepřátelské Organization XIII.

Speciál: Mass Effect Andromeda: Vzpoura na Nexu - knižní prequel Mass Effectu: Andromeda

První gameplay trailer na WRC 7

V polovině května byla oznámena hra WRC 7. Pracuje na ní studio Kylotonn Games, které stojí za FlatOut 4: Total Insanity, WRC 6 a WRC 5. Na letošní podzim tým chystá WRC 7, který má být agresivnější než kdykoliv předtím a zároveň umožní hráčům projet se v kůži legend jako Sébastien Ogier, Kris Meeke a Jari-Matti Latvala. Nyní se můžeme podívat na nový gameplay trailer. Ten ukazuje vůz Citroën C3 na jedné z epických etap. Ty budou velkou novinkou a mají být mnohem delší a realističtější. Otestovat mají vaší vytrvalost. Zatím si můžeme poznamenat, že ve WRC 7 bude rallye Mexika, kde nejsou podmínky zrovna přívětivé - průsmyk, vesnice, zakřivené cesty nebo okraje útesů. WRC 7 je přitom v plánu pro PC, PlayStation 4 a Xbox One.

PS4 Pro bude k dispozici v bílé barvě

Jestli máte zájem o PS4 Pro, ale z nějakého důvodu vám nevoní výchozí barva, můžete začít vyhlížet speciální balení, které nabídne PS4 pro v bílé variantě, tedy v barvě zvané Glacier White, a nadcházející Destiny 2. Podle dostupných informací se od základního PS4 Pro liší jen barvou samotné konzole a ovladače, který je také bílý. V útrobách konzole stále dříme stejný hardware a harddisk o kapacitě 1 TB. V balení najdete Destiny 2 na Blu-ray disku a v Deluxe edici, stejně jako kupón, který vám zajistí přístup k Expansion Passu a prémiovému digitálnímu obsahu, přičemž bude k dostání od 6. září. A když už je řeč o Destiny 2, můžete si přečíst i přiblížení několika novinek a změn.

Blogy: Recenze Dead by daylight

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama