Nejzajímavější a nejdůležitější události týdne - 22. až 28. května
Speciály Článek Nejzajímavější a nejdůležitější události týdne - 22. až 28. května

Nejzajímavější a nejdůležitější události týdne - 22. až 28. května

Martin Cvrček

Martin Cvrček

3

Plnohodnotné odhalení Far Cry 5, odklad Red Dead Redemption 2 a Get Even, kampaň Call of Duty: WWII bez hratelných Němců, cinematic trailer Gwentu, masivní aktualizace Titanfallu 2, Znojmo v NHL 18 a další.

Reklama

Ve Far Cry 5 se postavíme fanatickému kultu, hra vyjde až příští rok

Pátý díl Far Cry je nepochybně hlavní hvězdou tohoto týdne. V pondělí jsme se dočkali teaserů, které rozvířily četné spekulace, které následně usměrnil ústřední obrázek. V pátek odpoledne byla hra odhalena naplno. Ve Far Cry 5 navštívíte okres Hope County v americkém státě Montana, kde budete bojovat proti členům fanatického kultu The Project at Eden’s Gate. V době vašeho příchodu se kult snaží násilím ovládnout celý region, a proto musíte rozpoutat povstání a odpor obyvatel. Far Cry 5 slibuje nejširší nabídku vozidel a upravitelných zbraní, jaké kdy série nabídla, zatímco příběh má být nepředvídatelně formován v závislosti na tom, s kým se spojíte a jaká místa navštívíte. Můžete najímat žoldáky a v boji vám pomohou i ovladatelná zvířata. K dispozici bude také kooperace pro dva hráče, díky níž můžete ve dvou projít celou kampaň Far Cry 5. Tentokrát přitom hrajete za svou vlastní postavu a součástí hry, kterou pohání pohání CryEngine od Cryteku, je také in-game editor. Datum vydání je stanoveno na 27. února 2018, kdy Far Cry 5 vyjde na PC, PS4, PS4 Pro, Xbox One a Xbox Scorpio.

Kampaň Call of Duty: WWII nezahrne hratelného německého vojáka

Snad už od dob prvního Call of Duty z roku 2003 si mnozí přejí, aby mohli v kampani dílů, které se odehrávají v období druhé světové války, hrát i za německé vojáky. Starší díly toto přání nesplnily, za příslušníky Osy bylo vždy možné hrát jen v multiplayeru. A nyní máme potvrzeno, že chystané Call of Duty: WWII na tom nic nezmění. Během streamu tvůrci ze studia Sledgehammer Games potvrdili, že v kampani si za německého vojáka prostě nezahrajeme. Singleplayer sleduje 1. pěchotní divizi a tažení Spojenců, přičemž zahrnuje hratelné postavy různých národů, ale Němci mezi ně opravdu nepatří. Vývojáři se navíc dušují, že tolikrát probíraná přítomnost žen v kampani bude historicky přesná. Také bylo konečně potvrzeno, že hra zahrne Bitvu v Ardenách.

Recenze Injustice 2 - komiksoví hrdinové ze stáje DC jsou zpět a opět se mlátí hlava nehlava

Red Dead Redemption 2 odložen, westernová akce dorazí až na jaře 2018

Rockstar oznámil odklad, fanoušci si na PlayStation 4 a Xbox One verze Red Dead Redemption 2 budou muset počkat do jara 2018. Ve vyjádření napsal, že potřebuje více času, aby mohl vytvořit co nejlepší herní zážitek odehrávající se napříč rozsáhlým a neochvějným srdcem Ameriky. Společně s odkladem zveřejnil Rockstar nové screenshoty, konkrétně sedm obrázků, které vnadí na westernové dobrodružství, o kterém víme velmi málo, přičemž se hojně spekuluje o příběhu, který se podle indicií bude odehrávat před událostmi původního Red Dead Redemption. Nové informace se dozvíme letos v létě.

Tvůrce The Sunless Sea spolupracuje na příběhu nového Dragon Age

Čtvrtý díl série Dragon Age od BioWare sice nebyl oficiálně odhalen, ale fakt, že se na něm pracuje, je jedním z mnoha veřejných tajemství. Britský Eurogamer v pondělí zveřejnil článek, který se zaměřuje na tvůrce The Sunless Sea, Alexise Kennedyho. I on se na vývoji dalšího Dragon Age podílí. Kennedy tvrdí, že pracuje na segmentu příběhu a světa, který se výrazně odlišuje od zbytku hry. Během tvorby si přitom může užívat značnou autonomii. Podle všeho ale nejde o vysloveně zásadní prvek hry. Dále tvrdí, že když znáte jeho předešlou práci, nejspíš nebudete příliš překvapení, až se ukáže, čemu se Kennedy věnuje. Údajně jde o povědomou záležitost. Kennedy se navíc podílí na vzniku a podobě úkolů, které se vážou k jeho práci.

Recenze Steel Division: Normandy 44 - dílo, které splňuje nároky fanoušků klasicky laděných strategií

Ruské DLC do Battlefieldu 1 zahrne ženy

Druhá vlna prémiového obsahu do Battlefieldu 1 odstartuje vydáním přídavku In the Name of the Tsar, který zahrne ruskou armádu. Ta dosud v Battlefiledu 1 chyběla. Společně s ruskou armádou se můžeme těšit na Brusilovovu ofenzívu, útoky na Albion a na souboje v nehostinném Lupskovském průsmyku. První oficiální obrázek In the Name of the Tsar DLC potvrzuje ženy v ruské armádě. To není žádný výmysl studia DICE, Rusové během první světové války měli speciální ženské prapory. Ruská vláda se domnívala, že ženy zvýší morálku pěších divizí. Předpokládá se, že za ženy bude možné hrát také u Němců. Na internetu se dokonce objevily koncepty, ale DICE zatím nic takového nepotvrdili. DLC kromě ruské armády přinese zbrusu nové mapy, zbraně a vojenskou techniku. EA láká na největší válečnou frontu a boje na čtyřech nových mapách v zasněžených stržích nebo na mrazivém souostroví.

Kvůli teroristickému útoku v Manchesteru odloženo vydání hry Get Even

V týdnu se měla na pultech obchodů objevit hororová, psychologická akce Get Even ve verzích pro PC, PlayStation 4 a Xbox One. Novináři mají hru již několik dnů k dispozici, stejně tak by měla být skladem u většiny obchodníků. S uvedením na trh budou ale muset počkat, konkrétně do 23. června. Společnosti The Farm 51 a Bandai Namco oznámily odklad. Rozhodly se tak po teroristickém útoku v Manchesteru, kde se v místní aréně při koncertu odpálil sebevražedný atentátník a zabil nejméně 22 lidí, přičemž 59 lidí bylo zraněno. Z vyjádření tvůrců to vypadá, že důvod k odkladu je skutečně jen zmíněný teroristický útok. Vývojáři pravděpodobně nechtějí vydávat psychologickou hororovku v době, kdy světem otřásl další hnusný čin. Je otázkou, zda kupříkladu v Get Even není nějaká pasáž, která by mohla mít klidně i nepatrnou souvislost s událostí v Manchesteru. Podobné úpravy her jsme již zažili.

Recenze Endless Space 2 - vcelku přístupná 4X strategie, která cílí především na milovníky žánru

Cinematic trailer připomíná start otevřené bety Gwent: The Witcher Card Game

Ve středu konečně odstartovala otevřená beta karetní free-to-play hry Gwent: The Witcher Card Game. Díky ní si může populární titul zkusit každý zájemce, a to na PC (prostřednictvím GOG Galaxy), Xboxu One a nově i PS4. Vydání otevřené bety doprovodil cinematic trailer, jehož hlavními hrdiny jsou Geralt a Ciri. V novince najdete i gameplay trailer, který nabízí malou ochutnávku chystané singleplayerové kampaně hry, na níž pracují scénáristé Zaklínače 3. Podle dostupných informací by se kampaň měla zaměřit na příběh Meve, královny Lyrie a Rivie.

NHL 18 zahrne nové ligy, včetně rakouské se Znojmem

Oficiální stránky klubu Orli Znojmo předčasně zveřejnily informaci, kterou měla v plánu slavnostně odhalit společnost Electronic Arts. V letošním ročníku NHL budou nové ligy, jednou z nových soutěží bude i rakouská EBEL společně s českým klubem Orli Znojmo. Společně se Znojmem, který skončil na devátém místě z dvanácti, působí v rakouské lize také Vídeň, Salzburg, Linec, Bolzano, Innsbruck, Klagenfurt, Villach, Graz, Dornbirn, Fehervar AV19 a O. Lublaň. Z článku na webu Orlů lze vyčíst, že EBEL nebude jedinou novou ligou. Vypadá to, že EA pro NHL 18 podepsala nové smlouvy a bude moci do hry zahrnout další soutěže. Uvidíme, zda se dočkáme i stále populárnější KHL, kde působí nemálo českých hokejistů. Připomeňme, že v NHL kromě zámořských soutěží nechybí česká, švédská, finská, německá a švýcarská liga. NHL 18 by mělo vyjít letos v září, předpokládáme na PlayStation 4 a Xbox One.

Recenze Seasons after Fall - krátká, ale o to kouzelnější plošinovka

Aktualizace Gunrunning přidá do GTA Online obojživelná obrněná vozidla a podzemní základny

Rockstar představil další zásadní obsahovou aktualizaci GTA Online, která nese název Gunrunning. Ta dává hráčům šanci na využití nových podzemních základen na území Los Santos a Blaine County. Můžete se zúčastnit podzemního pašování zbraní, přičemž tvůrci nabádají, abyste po vydání aktualizace vyhledávali v Blaine County poklopy, které skrývají nové nemovitosti ke koupi, konkrétně bunkry. Po pořízení můžete bunkr zásobit armádními vozidly a výbavou pro výrobu zbraní, díky níž není problém vyprodukovat různé ofenzivní i defenzivní technologie a následně je prodávat chtivým zákazníkům. Tvůrci slibují i různé obchodní a výzkumné příležitosti nebo nová ozbrojená vozidla.

Finální verze Divinity: Original Sin 2 vyjde 14. září

Tvůrci Divinity: Original Sin 2 ze studia Larian oznámili, že k vydání finální verze jejich nejnovějšího díla dojde 14. září 2017. Do té doby bude nadále na Steamu v sekci Early Access, kde se nachází od 15. září loňského roku. Aktuálně je hra ve vývoji pro PC, potažmo Windows, později by měl následovat port pro konzole, Mac a Linux. Vývojáři přitom slibují, že do 14. září bude ve hře veškerý plánovaný obsah. A jestli hrajete Original Sin 2 v rámci Early Access, můžete se těšit z nového patche, který do hry přidal dvě lokality, systém vztahů s vašimi společníky a příběh trpasličího piráta jménem Beast. Ke změnám došlo i v rámci tvorby postavy a výroby předmětů.

Recenze Drawn to Death - pro většinu hráčů obyčejný herní zážitek plný chyb a nedodělků

Bezplatný přídavek Titanfallu 2 představí zcela nového titána a mapu z prvního dílu

Studio Respawn Entertainment se opravdu činí a na 30. květen chystá jednu z nejobsáhlejších aktualizací Titanfallu 2. Update s názvem Monarch's Reign uvede do hry vylepšenou verzi mapy Relic, kterou můžete znát z prvního Titanfallu. Nechybí ani další animace popravy nepřítele. Nejzásadnější novinkou je nepochybně zcela nový titán, Monarch. Ten doplní šest titánů ze základní hry a disponuje několika zajímavými schopnostmi. Tohle všechno je jako obvykle zdarma pro každého majitele Titanfallu 2, i když je třeba počítat s tím, že něco z toho si možná budete muset nejprve odemknout. Monarch's Reign ale obsahuje i nové kosmetické položky, které si můžete koupit za reálné peníze v in-game obchodě. Jde o dvojici Prime titánů, balíček kamufláží inspirovaný druhou světovou válkou, balíček obrázků na tělo každého titána a balíček vizitek.

Mladým Nathanem se ve filmu Uncharted má stát Tom Holland

O filmu na motivy úspěšné herní série Uncharted se mluví již od roku 2008. Za tu dobu se nezačalo ani natáčet, snímek zažil spoustu rošád, kterým s nástupem režiséra Shawna Levyho má být konec. Dokonce se mluví o tom, že v letošním roce konečně začne natáčení. Nastává tak důležitá otázka, jaké herce si Levy vybral? Jedním z důležitých herců má být hvězdný Tom Holland, který se prosadil jako mladý Peter Parker/Spider-Man ve filmu Captain America: Občanská válka. V Uncharted se má Holland vžít do mladého Nathana Drakea. Tyhle scény jsou údajně inspirované sekvencemi z Uncharted 3, v nichž se mladý lovec pokladů poprvé setkal s Victorem Sullivanem.

Operation Hydra v Counter-Strike: Global Offensive nabízí komunitní mapy nebo změny pravidel

Po velmi dlouhé době se hráči Counter-Strike: Global Offensive dočkali nové operace. Největším lákadlem Operation Hydra jsou speciální, dočasné herní módy, které mění základní pravidla hry a jsou zdarma k dispozici všem majitelům Global Offensive. Tyto módy, nazvané Hydra Events, jsou vždy k dispozici po týdnu a zahrnují celkem tři typy. Součástí Operation Hydra je i sedm komunitních map. Za 5,99 dolarů si můžete jako obvykle koupit odznak, který lze hraním a získáváním zkušenostních bodů zlepšovat. S odznakem se váže i deník plný výzev a přirozeně nesmí chybět ani nová krabice, zahrnující čerstvé kamufláže zbraní.

Zrušené Prey 2 mělo v rukávu zajímavé příběhové zvraty

V květnu jsme se dočkali Prey od Arkane Studios a Bethesdy. Šlo však o restart série, ne o pokračování původního Prey z roku 2006. Tím měla být hra Prey 2, na níž pracovali tvůrci prvního dílu ze studia Human Head Studios, než byl vývoj zastaven. I dnes se najdou hráči, kteří po Prey 2 teskní a odhalení zajímavého zvratu jim nejspíš nepomůže. V pozdní fázi příběhu měla hra odhalit, že pokaždé, když hlavní hrdina zemřel, jeho vědomí bylo přesunuto do nového, naklonovaného těla. Pokaždé se tak objevil ve svém bytě bez jakékoliv vzpomínky na svůj skon. V průběhu deseti let boje proti nepřátelům hrdina zemřel více než stokrát a plný rozsah tohoto faktu měl být odhalen během konečného útoku na síly nepřátel, během něhož měl vstoupit do místnosti, kde najde stovky svých klonů, které jsou připomínkou jeho opakovaného selhání. Ještě zajímavější měl být pozdější vývoj událostí. Samuels se nakonec dostal na Zemi, kde prožil dlouhý a šťastný život, založil rodinu a nakonec v poklidu zemřel obklopen svými milovanými. Následně se ale zase probral ve svém bytě v novém těle.

Samostatně hratelné rozšíření Verdunu se zaměří na východní frontu

Tvůrci multiplayerové střílečky Verdun, která využívá zasazení do první světové války, oznámili samostatně hratelné rozšíření nazvané Tannenberg. To se zaměřuje na východní frontu a má představit mobilnější aspekt války. Tannenberg, pojmenovaný po bitvě z roku 1914, má stejně tak za cíl přiblížit ruské a rakousko-uherské jednotky a jejich úlohu v první světové válce. Součástí expanze je i nový herní mód, který podporuje 64 hráčů, a mapy s variabilním prostředím. Samostatně hratelné rozšíření Verdunu vyjde během letošního roku na PC.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama