Nejzajímavější události týdne (42. týden)
Novinka Nejzajímavější události týdne (42. týden)

Nejzajímavější události týdne (42. týden)

Michal Burian

Michal Burian

5

Ve znamení odložení Watch Dogs, The Crew a DriveClub. Hodně se mluvilo o Assassin’s Creed 4. Nechyběl ale ani Thief, Mass Effect nebo Batman.

Reklama

Dobré odpoledne, právě čtete první restartovaný souhrn. Pokud o něj budete stát, každý týden se dočtete to nejzajímavější, co se v uplynulých sedmi dnech v herním byznysu událo. Pečlivě vybíráme to nejzajímavější, na vše se pochopitelně můžete podívat přímo na Zingu. Pokud ale nemáte čas sjíždět každý zpravodajský portál, tak by vám právě tato varianta mohla vyhovovat.

Nezačneme ničím jiným než šokujícími zprávami o odložení několika titulů. Největší odhlasy pochopitelně vyvolal francouzský vydavatelský dům Ubisoft. Ten měsíc před vydání Watch Dogs oznámil, že se rozhodl odložit tuhle hru, Nově akční dobrodružství s hackováním v Chicagu vyjde až na jaře příštího roku pro PC, aktuální a next-gen konzole. Podle vyjádření nechtějí vývojáři slevnit na kvalitě a vyžádali si více času na doladění všech detailů. Podobně bohužel dopadly také závody The Crew od tvůrců Drivera a DriveClub od Sony pro PS4.

V Evropě si dva týdny budeme chtě nechtě muset počkat na PC a Wii U verze Batman: Arkham Origins. Ty nově budou na trhu od 8. listopadu, zatímco PS3 a X360 verze vyjdou 25. října. Posun se týká pouze krabicových verzí.

Pokud patříte mezi majitele post-apokalyptické střílečky Metro: Last Light z letošního května, tak si můžete na Steamu, Xbox Live a PSN koupit dodatečný balíček Chronicles Pack. Ten představuje tři originální mise pro jednoho hráče s novými výzvami. Příběhy běží paralelně s hlavním protagonistou hry a seznámíte s v nich s novými postavami: Pavel, Khan a Anna.

Příběhová část Assassin’s Creed 4 zabere 20 hodin

Připoutejte se, jedeme z kopce. Závodní arkáda Need for Speed: Rivals, která letos nejspíš nebude trhat prodejní rekordy, se pochlubila hardwarovými požadavky. V těch EA doporučuje 64bitové operační systémy Windows 8, vystačíte si ale i s 32bit. Jinak Intel 2.4 GHz Core 2 Duo, 4GB RAM, GeForce 8800 GT 512 Mb a DirectX 10.1. Podívat se můžete i na desetiminutové gameplay záběry s komentářem.

O Assassin’s Creed 4: Black Flag se mluví stále častěji a nezapomnělo se na něj ani v tomto týdnu. Není se čemu divit, hra vyjde již 29. října na PS3 a Xbox 360 (PC, Wii U, PS4 a Xbox One až 22. listopadu). Tentokrát jste se mohli podívat na nový trailer vyprávějící příběh hlavního hrdiny Edwarda Kenwaye, stejně tak na několik videí přímo z hraní. Nezdá se vám, že jsme toho viděli už nějak moc?

Ztratila se vám v Grand Theft Auto Online postava? Pak se s ní můžete rozloučit, vzkázal Rockstar. Cenega se taktéž pochlubila prodeji GTA 5 v ČR a SK. Na našem trhu a u sousedů na Slovensku se prodalo už 35 tisíc kusů, což na naše poměry není vůbec špatné.

Zajímá vás, jaký byl nejprodávanější titul v historii britského Amazonu? Pak se podržte, jde o Call of Duty: Modern Warfare 2. Následuje Black Ops a Modern Warfare 3.

Příběh nového Mass Effectu nebude mít nic společného se Shepardem. Řekl to sám scénárista série. Zapomenout tak máme na samotného kapitána Sheparda i jeho společníky.

Pro hráče není nic lepšího, než když vývojáři naslouchají fanouškům. To se stalo i v případě Thiefa, který měl mít systém vylepšování založený na bodech získané během hraní. Příznivcům Thiefa se to ale nelíbilo a tak tvůrci XP systém odstranili a místo něho prohlásili, že budete moci zdokonalovat schopnosti hlavního hrdiny pomocí peněz. Ty získáte za krádeže.

PS: Závěrem mi dovolte, abych poděkoval uživateli Balthasar za štědrý příspěvek. Jsme rádi, že jsi s naší prací spokojen.

Michal "Miky" Burian šéfredaktor

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama