Nejzajímavější události týdne: Borderlands 2, FIFA 13, Dragon Age, Black Ops 2, Dead Island: Riptide (38. týden)
Novinka Nejzajímavější události týdne: Borderlands 2, FIFA 13, Dragon Age, Black Ops 2, Dead Island: Riptide (38. týden)

Nejzajímavější události týdne: Borderlands 2, FIFA 13, Dragon Age, Black Ops 2, Dead Island: Riptide (38. týden)

Michal Burian

Michal Burian

4

Týden plný zajímavých recenzí i neočekávaných překvapení.

Reklama

Pokud jste v týdnu neměli čas pravidelně sledovat a číst novinky na Zingu, tak pro vás máme rychlé řešení, náš článek Nejzajímavější události týdne vás provede nejzajímavějšími událostmi jednotlivých dnů a zaručí vám, že o nic zajímavého nepřijdete.

Týden začal peticí Jana Modráka na podporu vývojářů Army zadržených v Řecku. Následně situaci uvedl na pravou míru Marek Španěl, ředitel české společnosti Bohemia Interactive. Ten objasnil, že jeho zaměstnanci jeli na ostrov na dovolenou.

"Na Limnos jeli na soukromý zájezd s cestovní kanceláří, aby si prohlédli skutečné místo, kterým je inspirované prostředí hry naší společnosti, na níž dva roky pracovali. Na ostrově byli jako běžní turisté."

"Naše firma nikdy nepořizovala ani neshromažďovala žádné utajované skutečnosti, jako jsou například fotografie nebo plány vojenských objektů kteréhokoli státu, a ani jsme tímto nikdy nikoho nepověřili. Naše produkty vytváříme výhradně v souladu se zákony a s využitím veřejně přístupných podkladů a stejně tak tomu je i v tomto případě."

Tričko přímo od 2K Games k XCOM: Enemy Unknown.

V pondělí odpoledne nás potěšil Hitman: Absolution s novým gameplay trailerem, který se věnoval zbraním. K zabití budete moci použít vážně cokoliv, od střelných zbraní, nožů, seker, šroubováků až po kávový šálek. Vše se může stát smrtící v rukou Agenta 47.

Nechyběl ani další únik, tentokrát se o něm postaralo Call of Duty: Black Ops 2. Nejprve jste se mohli dozvědět informace o multiplayerových mapách z uzavřené bety a v neděli se rovněž podívat na obrázky jednotlivých map.

U Black Ops 2 ještě chvíli zůstaneme, tvůrčí celek ze studia Treyarch totiž zveřejnil teaser trailer, jenž láká na zombíky. V týdnu se dokonce objevila neoficiální informace, že v Black Ops 2 bude speciální kampaň založena na boji proti krvelačným zombíkům.

Jednou z nejzajímavějších událostí týdne ovšem bylo oficiální oznámení dalšího Dragon Age. BioWare nepřekvapilo pouze odchodem zakladatelů, ale i představením Dragon Age 3: Inquisition. Ten využije technologii Frostbite 2 engine a dělá na něm stejný tým jako na Dragon Age: Origins. Očekávat tak můžeme příklon k principům věhlasného originálu, a že se tím redukuje riziko, že se zopakuje částečný fail jménem Dragon Age II.

„Vývojový tým Dragon Age pracuje na titulu Dragon Age 3: Inquisition už více než dva roky,“ uvedl Aaryn Flynn, generální manažer studií BioWare Edmonton a BioWare Montreal. „Důkladně jsme se zabývali ohlasy hráčů z předchozích her a komunikovali s nimi. Jejich reakce byly velmi přímočaré, a proto se nedržíme zpátky ani my. Ve hře Dragon Age 3: Inquisition chceme fanouškům dát to, co si žádají – skvělý příběh se smysluplnými volbami, obrovský svět ke zkoumání, široké možnosti přizpůsobení a intenzivní taktický bojový systém.“

„Současně je nám jasné, že potřebujeme novou technologii k tomu, abychom mohli naši vizi plně realizovat. Proto spolupracujeme se studiem DICE na proměně enginu Frostbite 2 v základní technologii, na které Dragon Age 3 poběží.“

Odchod obou zakladatelů studia BioWare a oznámení Dragon Age 3: Inquisition nebylo jediným překvapením. Aby tvůrčí celek zklidnil emoce fanoušků, rozhodl se na blogu zveřejnit článek, v němž jasně řekl hráčům, že BioWare bude ve své práci pokračovat a plánuje další Mass Effect.

Pokud sledujete sérii Mass Effect, jistě si vzpomenete, že již několikrát se vývojáři nechali slyšet, že po trilogii plánují další díl. A právě ten teď přišel na řadu, i když bez oblíbeného Sheparda.

"Výkonný producent Casey Hudson a jeho tým pracovali na trilogii Mass Effectu osm let. Jejich práce ale nekončí. Během příštích šesti měsíců vydáme další multiplayerový a singleplayerový obsah, včetně DLC Omega, jež vyjde na podzim," prozradil Flynn.

"Univerzum Mass Effectu je obrovské, Casey a jeho tým mají plány pro další velkou hru. Všichni bychom rádi od vás slyšeli nápady, kam dál máme směřovat sérii Mass Effect."

Limitovaná edice Medal of Honor: Warfighter ve steelbooku.

Tvůrci The Darkness pracují na "prestižní FPS", odhalily nabídky nových pracovních míst. Z těch se dočteme, že jde o super-tajnou střílečku z pohledu první osoby. Sami tvůrci hru označují za očekávaný a prestižní AAA projekt.

Oficiálně víme, že studio v současné době pracuje na akci Star Trek (vyjde v příštím roce pro PC, PS3 a Xbox 360) a na free-to-play online third-person akci Warframe (očekává se na konci tohoto roku).

The Darkness II sice vyšlo v letošním roce, je ovšem dost pravděpodobné, že Digital Extremes začínají pracovat na dalším pokračování.

Ptáte se, zda nám něco tento týden vyrazilo dech? Pak bychom asi řekli, že emotivní filmeček z Dead Island: Riptide, který si můžete prohlédnout níže.

Vynechat byste ale neměli ani nový trailer z Crysis 3, závěrečný deníček k Dishonored či vývoj Assassin's Creed 3 z kamer IGN. Představení singleplayeru NFS: Most Wanted a krásné prostředí v traileru z Project CARS.

Podívat byste se rozhodně měli také na čtvrtý deníček z Assassin’s Creed 3, který dokazuje, že prostředí bude různorodé a autentické.

Kdykoliv vás může někdo přepadnout, kdykoliv můžete v přírodě narazit na medvěda. Zabloudit v husté mlze, razit si cestu skrz sníh a vánice. Nechat se na černo převážet karavanou ve městech... A to vše završí rozsáhlá mořská plocha.

Myslím, že nikoho z vás nepřekvapí, že společnost Sony na Tokyo Game Show odhalila nový model konzole PlayStation 3. Super Slim verze PS3 se bude v Evropě prodávat v černém provedení s diskem 500GB nebo flash pamětí 12GB.

Všechny skvělé hry a funkce, které tak zbožňujete, jsou teď zabaleny do nového elegantního designu. Ještě nikdy nebyla vhodnější doba na pořízení systému PlayStation 3.

Nahá Alžběta Trojanová se vžila do Cortany z Halo 4.

Half-Life 3 se bude zřejmě odehrávat v otevřeném světě. Šok? To ale není zdaleka konec. Podle důvěryhodného zdroje, bude navíc Half-Life 3 s questy a hromadou nejrůznějších NPC postav. A co více, máme se dočkat mixu FPS a RPG.

Vynesli jsme verdikt Borderlands 2, FIFA 13, Guild Wars 2

Jak by se dal jednoduše označit tento týden? Inu, týden plný zajímavých recenzí. Připravili jsme si pro vás totiž recenzi komiksové střílečky Borderlands 2, fotbálku FIFA 13, fantasy MMORPG titulu Guild Wars 2, závodů F1 2012, DLC Leviathan k Mass Effect 3 a videorecenzi NHL 13.

"Borderlands 2 má všechno. Zajímavý příběh, bohaté RPG prvky, tuny zbraní, kooperaci, frenetickou řežbu a unikátní grafický styl. Pokud dokážete lehce přimhouřit oči nad jeho nedostatky, budete se královsky bavit," verdikt Borderlands 2.

"Kluci z EA Sports to opět dokázali. FIFA 13 na první pohled nepředstavuje nijak výrazný krok kupředu, jakmile se však zavrtáte hlouběji, začnete odhalovat přidané prvky a novinky, které z letošního ročníku dělají zábavný, autentický, nepředvídatelný a akční fotbal. Tedy to, co tak milujeme ve skutečnosti," verdikt FIFA 13.

Pomalinku se blížíme ke konci týdne. V pátek Capcom oznámil rozšíření pro Dragon's Dogma. Expanze s podtitulem Dark Arisen vyjde v roce 2013.

Co ovšem hráče hodně rozčarovalo, je Electronic Arts. Firma totiž odhalila chystanou veřejnou betu Medal of Honor: Warfighter, která odstartuje začátkem října, ovšem exkluzivně pro majitele Xboxu 360.

Beta bude obsahovat nový multiplayerový mód nazvaný HotSpot, kde hráči musí bránit nebo útočit na náhodně vybraná místa na stadionu v Bosně, Sarajevu.

O víkendu jste pak na Zingu mohli naleznout mj. GTA V jistě nevyjde do března 2013, tvůrci Company of Heroes chystají free-to-play projekt, Obsidian odmítá vývoj Alpha Protocol 2 přes Kickstarter, dodatečné balíčky rozšíří v říjnu Sleeping Dogs, krásné momentky z Assassin's Creed 3, Painkiller: Hell & Damnation vyjde s českou lokalizací či povedený cosplay Borderlands.

Těšíme se na další týden

Na následující týden pro vás připravujeme textovou recenzi NHL 13, Black Mesa: Source, Torchlight 2 a mnoho dalšího. Rozhodně nás nezapomeňte sledovat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama