Nejzajímavější události týdne: Brýle od Valve, Borderlands 2, Assassin’s Creed 3, Call of Juarez, The Last of Us (36. týden)
Novinka Nejzajímavější události týdne: Brýle od Valve, Borderlands 2, Assassin’s Creed 3, Call of Juarez, The Last of Us (36. týden)

Nejzajímavější události týdne: Brýle od Valve, Borderlands 2, Assassin’s Creed 3, Call of Juarez, The Last of Us (36. týden)

Michal Burian

Michal Burian

4

Poslední kvartál se pomalu blíží, začnou vycházet nové a očekávané hry, a tak není divu, že vydavatelé a vývojáři začínají vypouštět nové a nové informace, trailery, obrázky atd. Pojďte se společně s námi podívat na nejzajímavější události tohoto týdne.

Reklama

Pokud jste v týdnu neměli čas pravidelně sledovat a číst novinky na Zingu, tak pro vás máme rychlé řešení, náš článek Nejzajímavější události týdne vás provede nejzajímavějšími událostmi jednotlivých dnů a zaručí vám, že o nic zajímavého nepřijdete.

Přehled nejzajímavějších událostí týdne začneme velmi dobrou zprávou, Ubisoft totiž oficiálně potvrdil, že zrušil kontroverzní protipirátskou ochranu, která od hráčů i při hraní singleplayeru vyžadovala neustálé připojení k internetu. Nová verze DRM bude nyní vyžadovat pouze jednorázovou on-line aktivaci produktu při instalaci, následně budete moci hrát singleplayer i bez internetového připojení, například chystanou PC verzi Assassin’s Creed 3 či Far Cry 3.

Ve čtvrtek navíc francouzský vydavatel odhalil nové Call of Juarez s podtitulem Gunslinger, s nímž se polské studio Techland pokusí vrátit zpět na Divoký západ s epickou a násilnou cestou bezohledného lovce na stopě nejznámějších psanců Západu.

"Gunslinger je skutečnou poctou Divokého západu. Příběh umožní hráči zažít epickou a násilnou cestu bezohledného lovce na stopě nejznámějších psanců Západu. Chybět nebudou legendy Divokého západu, včetně Billy the Kid, Pat Garrett, Jesse James a mnoho dalších. Hra nabídne nemilosrdné přestřelky, v nichž hráči budou moci využít pistole i pušky pro rozpoutání smrtících komb," informoval Ubisoft v tiskové zprávě.

U Ubisoftu ještě chvíli zůstaneme, poněvadž studio zodpovědné za Ghost Recon začalo lákat na nový titul, stejně tak Ubisoft chystá několik nových her. Fanoušky série Trials jistě potěší, že se v roce 2013 dočkají Gold edice Trials Evolution na PC. Ta obsáhne Trials Evolution i původní Trials HD. Navíc všechny funkce zůstanou nedotčené, PC hráči se tak mohou těšit na žebříčky, online multiplayer a uživatelský obsah.

Pomozte českým indie vývojářům dostat se na Steam!

Dále jste se mohli dočíst, že Assassin's Creed: Utopia bude budovatelský strategický simulátor pro chytré telefony, stejně tak se seznámit s Rayman Jungle Run pro iOS a Android a s akční hrou s vrtulníky pro PC a konzole.

Call of Duty: Black Ops 2 odhalilo minimální hardwarové požadavky, které jasně informují, že hra nebude podporovat Windows XP kvůli enginu, jenž běží na DX11. Díky tomu bychom se měli dočkat podpory mnohem více grafických karet a zejména vylepšeného osvětlení, stínu, antialiasingu, lepší hloubky ostrosti apod.

Po stále rostoucích stížnostech od fanoušků se tvůrčí celek Gearbox Software (autoři Borderlands) rozhodl udobřit s hráči a prozradil, že u chystané akce Brothers in Arms: Furious 4 změní název a co více, kompletně se odpoutá od série Brothers in Arms a půjde o zbrusu novou značku studia.

Jestliže si stále lámete hlavu nad tím, jak se z polských obchodů mohl ven předčasně dostat Resident Evil 6, tak již nemusíte. Capcom totiž vše upřesnil, kopie šestého Resident Evilu nebyly puštěny do prodeje předčasně. Byly ukradeny.

„Capcom v současné době podniká všechny nezbytné kroky k tomu, aby zjistil jak to s předčasným prodejem Resident Evil 6 vlastně bylo,“ dočteme se v prohlášení firmy.

Záplava gameplay videí

36. týden aktuálního kalendářního roku se do našich pamětí vryje především záplavou gameplay záběrů z hraní očekávaných her. Vše odstartovali první gameplay záběry z nadějného zombie MMORPG titulu The War Z, které následně doplnily záběry z Lařina dobrodružství v novém Tomb Raider.

Netrvalo dlouho a se svou troškou do mlýna přispělo i Far Cry 3 s videem zaznamenávající necelých 15 minut při obsazování radiových věží. Ty hráči následně rozšíří mapu. Ve středu pak fanoušci Far Cry 3 mohli jásat podruhé, když Ubisoft vydal druhé ze tří chystaných videí o světě třetího Far Cry. Tentokrát vám poradilo jak bojovat proti psychopatům.

Dokumentární trailer z Halo 4 nečekaně nabídl pohled na scénář plný zajímavých informací, například, že titul bude podle všeho začínat Master Chiefovým probuzením na palubě lodě Forward Unto Dawn.

Tričko ke každé předobjednávce Far Cry 3

O kvalitách dodatečného obsahu Hearthfire k Elder Scrolls V: Skyrim jste se mohli přesvědčit prostřednictvím videa, kde si hráč koupil pozemek a následně postavil dům. S novými gameplay záběry se pochlubila i válečná akce Red Orchestra 2: Rising Storm, která vás zavede do Pacifiku, kde opět zažijí válku hezky z blízka.

Největší rozruch však pravděpodobně vzbudila šestnáctiminutová část z The Last of Us od tvůrců Uncharted 3. Zapomenout bychom neměli ani na konzolovou akční adventuru Remember Me od Capcomu, noční závody a Colorado ve Forza Horizon či XCOM: Enemy Unknown.

Pokud si myslíte, že jsme na konci, tak to rozhodně ne. O víkendu jste se totiž mohli podívat na tříhodinové gameplay záběry z komiksové střílečky Borderlands 2 a na nové jednotky ze záznamu bety StarCraft 2: Heart of the Swarm.

Záhadný hardware od Valve mají být brýle pro virtuální realitu, alespoň to tvrdí zdroje New York Times.

FIFA 13 se dočkala první recenze. Tu vynesl časopis GameMaster. Hra od recenzenta dostala hodnocení 91% a chválu za jeden z nejlepších fotbalových simulátorů na trhu. Redaktor si oblíbil promakaný systém First Touch Control a umělou inteligenci, která učinila značný pokrok. Novinek se dočkal i Impact Engine a mnohé další maličkosti, který tvoří velmi povedený celek.

„Je to lepší, než FIFA 12? Ano. Základ tvoří jeden z nejlepších fotbalů, které lze na konzolích najít. Je to nesmírně zábavné v multiplayeru a úchvatné při hře světových hvězd,“ říká GameMaster.

Pokrok nezastavíš, ani nový Hitman od IO Interactive si nebude rozumět s Windows XP. Zprávu přineslo studio Nixxes Software, jež s vývojem titulu tu a tam vypomáhá. „Absolution stejně jako Sniper Challenge nebude běhat pod Windows XP,“ prozradili vývojáři.

Nový Xbox se údajně zdrží kvůli mizerné kvalitě procesoru

Co by to bylo za týden bez veleočekávaného Assassin's Creed 3. Statistiky přečtení jednotlivých novinek jasně dokazují, že o dobrodružství Connora máte velký zájem, a tak jste se mohli podívat na nové obrázky, stejně tak na TV reklamu s podivnou hudbou a otevřít si předčasně Join or Die edici prostřednictvím videa.

Aby toho náhodou nebylo málo, tak multiplayer Assassin's Creed 3 nabídne zcela novou zápletku, která bude pokračovat i po vydání, a rovněž se objevilo zajímavé video, kde se parta nadšenců u městského Parkour/Free Running inspirovala sérií Assassin's Creed.

Sony konečně oficiálně potvrdila trilogii série Killzone. Dočkáme se jí v říjnu a nabídne všechny tři díly, navíc původní Killzone pro PlayStation 2 v HD upgradu i s podporou trofejí, stejně tak všechny dodatečné balíčky Killzone 2 a tři.

Oko závodníka potěšily nové obrázky z GRID 2 od Codemasters, kde se závody z okruhů přesunou na venkov.

Firefly Studios se v roce 2013 bude snažit napravit reputaci s nepovedeným Strongholdem 3. Na příští rok totiž chystá pokračování úspěšné středověké strategie, konkrétně dílu Stronghold Crusader. Vývojáři chtějí navázat na původní Stronghold Crusader novým vizuálním stylem, novým elegantním rozhraním bitev a vylepšením enginem, včetně efektů, animací a real-time fyziky. Ve Stronghold Crusader 2 se máme dočkat rychlých a stále se rostoucích střetů s ďábelským protivníkem, stejně tak nových map, jednotek, pastí a hradů.

Snížena cena pro předobjednávky Carrier Command

Vynesli jsme verdikt nad Transformers: Fall of Cybertron

Od distributorské společnosti ABC Data se nám podařilo získat akci Transformers: Fall of Cybertron, nad kterou jsme mohli konečně vynést verdikt. O ten se postaral Michal Maliarov, jemuž se pokračování úspěšné herní adaptace komiksové ságy Transformerů zamlouvalo a nakonec hodnotit velmi pozitivně, 8/10.

Poslední zajímavostí tohoto týdne je Epic založil studio věnující se Unreal Engine 4, FIFA 13 se pochlubila seznamem týmů a lig, vozy značky BMW v Project CARS a k předobjednávce Dishonored získáte DLC.

Těšíme se na další týden

Pestrý týden je za námi. V tom následujícím se můžete těšit na demoverze FIFA 13 a F1 2012. My samozřejmě nezůstaneme pozadu, každý den vám budeme přinášet nejzajímavější novinky z herního světa, stejně tak obrázky, videa a mnoho dalšího.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama